Din vara läggs i varukorgen, fortsätt handla eller gå till kassan.
Fler än 30 000 nöjda kunderHögsta kvalité sedan 2007Leverans inom 1-2 dagarSkickas samma dag vid beställning innan 13.00


Bollspecial med Out of Bounds och Svensktgolfforum

17 oktober 2017

Bollens insida

Visste du detta om golfbollar?

Information om skillnader mellan golfbollar, hur de faktiskt fungerar och vad som påverkar hur en golfboll beter är inte alltid lätt att googla sig fram till. Vi på Out of Bounds har därför bestämt oss för att verkligen bli bäst på golfbollar och allt däromkring. Efter många år av bolltester och utbildningar har vi kunskap som är svår att hitta någon annanstans. Därför bjöds jag in till SvensktGolfforums podd för att prata om just detta. Bland många frågor som dyker upp under avsnitten är detta några av dem:

Hur mycket skiljer det i längd mellan olika typer av rangebollar?

Många klubbar i Sverige använder sig av bollar som flyger något kortare än vanliga spelbollar. Så länge det inte står Titleist NXT Tour S, Comp100 eller något annat välkänt namn på bollarna så brukar det bli en förlust rent längdmässigt på rangen. Det kan röra sig om allt mellan 10-50% avvikelse i längd. Kom ihåg att träningen på rangen inte alltid är optimal för att måtta ut precis hur långt du slår dina klubbor, för det kommer röra till det i huvudet ute på banan. Bollträff, bollflykt och riktning är däremot saker som är perfekta att ta med sig från ditt rangepass.

Hur skiljer sig Pro V1 (2017) mot tidigare år och mot Pro V1x?

Bollarnas skillnad i egenskaper mellan 2011-2015 är generellt ganska små. De uppdaterar Urethaneskalet för att det ska hålla längre och ge lite bättre spinnegenskaper. De utvecklar kärnan för att bollen ska bli "ännu längre" och återge ett mer inbjudande ljud vid impact.

V1x har alltid varit den lite hårdare, lågspinnbollen som rekommenderats för spelaren med högre svinghastighet. Den har kunnat spelas av lite lägre svinghastigheter också som velat ha en hårdare boll. Nackdelen är att för att få ut bollens lågspinnegenskaper behövdes just den högre svinghastigheten.

Angående 2017-modellen ändrades som sagt bollarna ganska rejält. V1:an är nu den bollen som spinner mindre genom hela bagen med en lägre launch och mer penetrerande flykt. Fortfarande 3-delad och mjukare än Pro V1x. Pro V1x kräver inte alls samma höga svinghastighet längre för att få ut bollens alla egenskaper. Fortfarande 4-delad och hårdare en vanliga V1an.

Sammanfattningsvis har de gjort ett extremt bra jobb med årets modell för att få den tillgänglig och spelbar för vanliga amatörgolfare som ändå "måste" spela en tourboll

Hur viktigt är spinn för en amatörgolfare?

Den stora frågan om spinnen. Spinn på en golfboll får alla, mer eller mindre. Det är liksom en av grundegenskaperna för att få golfbollen att flyga. Spinn runt green och den klassiska backspinnen är däremot en helt annan fråga. Jag pratade om detta med Max Persson. Han är en av Sveriges mest välkända PGA Professionells och driver MXPGolf. Vi båda är ganska överens om att det inte rent spelmässigt är speciellt viktigt för en vanlig amatörgolfare att kunna slå en boll med backspinn. Det är inte många procent av Sveriges golfare som har det slaget i bagen. Många gånger låter det som att spinnen eftersökes mer än att träffa green. Oftast är det mycket bättre, säkrare och enklare att rulla upp bollen, eller att inte attackera flaggan så pass hårt att spinnen är avgörande om det blir succé eller inte.

Backspinn är roligt och riktigt snyggt, men att köpa en golfboll med väldigt mycket spinn om man inte kan kontrollera det.. Nja.. Inget jag rekommenderar.

Vad gör alla delar i bollen?

Läs mer om det här eller lyssna på podden!

Hur aktiveras de olika lagerna och vad betyder det?

Läs mer om det här eller lyssna på podden!

Bästa bollen till bästa pris?

Haha! Hur långt har du hem? Hur långt är ett snöre? Förstår ni vart jag försöker komma..? För att hitta bästa bollen till bästa pris måste vi alltid utgå från hur du spelar din golf. Vad som är bäst för dig behöver inte vara bäst för mig och tvärtom.

LYSSNA PÅ HELA PODDEN HÄRLäs vidare

Låt puttningen bli din styrka med den här träningen

Låt puttningen bli din styrka med den här träningen

19 februari 2018

Vintern och försäsongen är den absolut bästa tiden att slipa på puttarna, både de långa och korta. Låt puttningen bli din styrka i år. Nu är det dags!

Läs inlägget här »

NXT Tour går i graven! Nu presenterar Titleist sin världsnyhet.

NXT Tour går i graven! Nu presenterar Titleist sin världsnyhet.

25 januari 2018

I en glasbur en bit in i Titleist monter på PGA Show 2018 ligger det en liten rund vit golfboll som inte någon var beredd att se där. Den helt nya Tour Soft. NXT Tour går i graven!

Läs inlägget här »

Världens mjukaste boll blir färgsprakande - Här är nya Wilson DUO Soft!

Världens mjukaste boll blir färgsprakande - Här är nya Wilson DUO Soft!

17 november 2017

Säsongen 2018 blir mer färgsprakande än du någonsin kunnat tro. Nu hakar Wilson Staff på idén och den blivande trenden som Volvik startat. Världens mest populära lågkompressionsboll släpps i flera färger med en yta som är helt matt.

Läs inlägget här »

Saker vintersäsongen inte vill att du ska veta. Ta kontrollen!

Saker vintersäsongen inte vill att du ska veta. Ta kontrollen!

1 november 2017

Kylan är här och vintern närmar sig med stormsteg! Den kalla blåsten och den hårda marken gör att många av Sveriges golfare hellre stannar hemma med en kopp kaffe och golf på tv...

Läs inlägget här »

Titleist lanserar ny premiumboll. Här är allt vi vet om nya AVX!

Titleist lanserar ny premiumboll. Här är allt vi vet om nya AVX!

18 oktober 2017

För ett par veckor sedan hörde vi att Titleist skulle lansera en ny golfboll. Det ryktades om en premiumboll med touregenskaper.. Här är allt vi vet om Titleist nya AVX!

Läs inlägget här »

Svenska tränare, spelare och profiler

Svenska tränare, spelare och profiler

12 september 2017

Vi pratar ofta om hur viktigt det är med vilken boll du spelar på och vad du bör tänka på vid bollvalet. Att välja en golfboll handlar väldigt mycket om känsla. Golfbollarnas olikheter och egenskaper märks främst på spinnen, kompressionen och känslan...

Läs inlägget här »