• Fri frakt vid order över 850:-
  • Fler än 75 000 nöjda kunder
  • Fri expertrådgivning
  • Leverans inom 1-2 dagar
  • Europas största utbud av golfbollar
Till kassan (0)

Bolltest - Pinnacle Lady, Bridgestone Lady Precept och Callaway Solaire


9 september 2016

Kära golfvänner, vi är tillbaka. Semestern var god och välbehövlig, men nu ÄNTLIGEN är semestern slut så vi kan göra nytta igen. Veckan är snart slut, men jag måste ändå höja upp segern vi fick på Europatouren i söndags. Han gör det igen våran vän Alex Norén. Kul att vi svenskar visar framfötterna runt om i världen. Nu börjar vi ladda för Ryder Cup om några veckor. Tyvärr får vi inte se Norén där, men Stenson är inte en så dålig representant. Nu drar vi igång veckans test. Den här gången ger vi oss på några av de mest populära dambollarna. Testet kommer göras på precis samma sätt som alla andra tester. Golfbollarna är slagna i simulator för att få all smaskig statistik. Nu kör vi igång!

Bollen från tee

Erik: Jag tycker det är tre helt olika känslor i bollarna. Callaway Solaire är mjuk vid impact. På mina tester studsar golfbollen iväg ungefär lika långt oavsett om jag slår den tunt, tjockt eller perfekt. Här har vi en otroligt förlåtande och enkel boll att spela med. Pinnacle Lady tycker jag känns något hårdare än de andra två – på gott och ont. Den känns för mig lite bättre att slå på, då den inte blir en degklump, men den känns direkt inte lika förlåtande som Solaire-bollen. Här har vi inte så mycket spin i golfbollen, vilket hjälper oss att få långa, raka slag från tee. Bridgestone Lady Precept känns som en tourboll när jag jämför. Impacten med driver är den i känsla ganska nära känslan jag har med både V1:an och Chrome Soften. Jag får tyvärr inte ut riktigt samma längd, då jag svingar något för hårt för denna bollen, men känslan är grymt bra!

Karro: Här märker jag först och främst skillnad i att jag får mer längd i slagen från tee jämfört med andra medelklassbollar. Alla bollarna känns grymt sköna att slå iväg och man får inte den där hårda stöten från någon av bollarna. När man får en ren träff med Pinnacle Ladyn så flyger den iväg riktigt långt men vid orena träffar så känns den inte riktigt lika snäll som de andra då den är något hårdare. Bridgestone-bollen och Solairen känns lite härligare att slå iväg, även om träffen inte alltid är perfekt.

Alla tester vi gör kommer utöver texten sammanfattas i ett litet diagram. Där får ni se hur långt vi slog bollarna, carry (längd innan bollen landar) och bollbanan.

Bollen från fairway

Erik: För vanliga layups tycker jag att alla dessa bollar fungerar utmärkt. Bollarna går dit jag slår dem och de känns exakt likadana med järnklubborna som från tee med drivern. Då jag ofta vill slå mina slag med draw föredrar jag Bridgestone-bollen. Jag tycker den svarar lite bättre på skruvar i allmänhet. Bra för dig som kontrollerar slagen relativt bra. Sämre för dig som försöker bli fri från slice och hook.

Karro: I det här avseendet märker jag ingen större skillnad på någon av bollarna. Tycker att jag får ungefär samma längd och samma känsla i alla slagen. Psykologiskt sett känns det bäst att slå iväg Callaway Solaire då de verkligen har lyckats med designen där. Som vi nämnt tidigare så sitter faktiskt spelet mycket i huvudet också – ska man slå ett bra golfslag ska man göra det med gott självförtroende. Det fina skalet tillsammans med ett snyggt typsnitt är riktigt bra! Pinnacle Ladyn har jag haft svårt för, men det finns såklart en förklaring till varför många damer gillar den – det är en grym damboll och du får väldigt mycket boll för pengarna.

Bollen runt/green

Erik: Det här är roligt! Jag hittar fantastiskt bra längd med alla bollar vid inspel. Jag slår dessa bollar högre än mina tourbollar, då jag inte kan spinna dem och vill ha en fin och mjuk landning. Jag har haft lite svårt att hitta längden i tidigare test, men denna veckan var det klockrent. Jag drar två möjliga slutsatser av detta.

1. Antingen har testerna gjort mig till en bättre golfare då jag har fått testa på att spela mina slag på ett helt andra sätt, och nu börjar jag hitta känslan. 2. Då bollarna är så pass mjuka och förlåtande skiljer det inte många meter mellan ett bra och ett ”dåligt” slag.

Möjligtvis är det en kombo av de båda. Här gillar jag iallafall Bridgestones boll absolut bäst. Jag får samma känsla vid impact som många tourbollar. Gillar det skarpt. Solaire blir något för mjuk för mig om jag ska vara petig, och Pinnacle Lady finns någonstans där emellan. Oavsett så hittade jag tre fina inspel i rad som alla var på metern lika långa.

Karro: Bäst känsla tyckte jag att jag fick med Bridgestone Lady Precept då det skalet känns mest tour-liknande, (precis som Bridgestones andra bollar vi testat!). Flykten blir rak och fin och exakt som jag vill ha den. Alla bollarna rullade på bra efter första studs på green vilket jag gillar. Vid orena träffar tycker jag att Solairen var snällast och att Pinnacle Ladyn var bollen med minst känsla i inspel. Upplevde inte riktigt samma kontroll i dessa bollar som medelklassbollarna NXT Tour och E6an till exempel.