• Fri frakt vid order över 850:-
  • Fler än 75 000 nöjda kunder
  • Fri expertrådgivning
  • Leverans inom 1-2 dagar
  • Europas största utbud av golfbollar
Till kassan (0)

Bolltest - Titleist Pro V1 VS Titleist Pro V1x


13 juni 2016

Titleist är det största märket inom golfbollar, och med sina två flaggskepp ProV1 och ProV1x känns det som sagt inte helt orimligt att vi börjar våra tester med just dessa bollar. Pro V1-bollarna är de absolut mest spelade bollarna på tourerna runt om i världen. Titleist släpper nya V1:or vartannat år. Uppdateringarna som görs då är mindre utvecklingar i bollen som resulterar i längre flykt och bättre känsla. Skalet försöker man göra så hållbart som möjligt. Bollarna tror jag egentligen passar för alla typer av spelare. Hög- som låg-hcpare, juniorer, damer och herrar. För att däremot få ut alla egenskaper ur bollen, bör du som spelare ha relativt lågt handicap och bra bollträff. Bollen ger dig bra längd, fin bollflykt och fantastiskt mjuk och härlig känsla runt green. Jag själv tycker det är svårt att hitta någon boll som är så bra på allt som V1-familjen faktiskt är.

Bollen från tee

Jag själv är ingen extremt långslående golfare, men jag brukar som standard skicka iväg bollen runt 250-260 meter med drivern. Anledningen att jag gillar V1x bättre än vanliga V1 är för att min bollbana blir mycket behagligare med lite mindre spinn i bollen. Från tee upplever jag båda bollarna som relativt mjuka. När man slår en ren träff sticker bollen bara iväg. Det finns få saker som känns så bra. Jag känner ett stort självförtroende när jag peggar upp dessa bollar. Konstigt hur en boll kan ge så mycket självförtroende. Alla tester jag gör på bollarna kommer utöver texten att sammanfattas i ett litet diagram. Där får ni se hur långt jag slog bollen, carry (längd innan bollen landar), spinn (varv per minut) och bollbanan. Testerna är gjorda i golfsimulator. Gör man samma sak i en Trackman får jag ca 10% lägre RPM på bollen. Jag har dock valt att använda mig av samma mätinstrument på allt, och då blir det simulator.

Bollen från fairway

Här betyder bollen inte jättemycket för min del. Då tänker jag mest på andraslagen på par-5-hålen eller de längre inspelen med järn-5 och neråt. Jag behöver en boll jag får en kontrollerad bollbana och skön impact. Båda bollarna fyller den funktionen för mig.

Bollen runt/green

Här behöver jag och säkert ni alla en boll som ni trivs med och som svarar precis på det sättet som ni vill. Både V1:an och V1x:en är grym! Jag slår bollen med rätt mycket spinn från 145 meter in till 75 meter. V1:an för mig spinner alldeles för mycket, men V1x:en är perfekt! Underbar känsla, perfekt spinn, bra bollbana och med det kommer högt självförtroende. Det blir intressant att se om vi kan närma oss detta resultatet av några andra bollar.