• Fri frakt vid order över 850:-
  • Fler än 75 000 nöjda kunder
  • Fri expertrådgivning
  • Leverans inom 1-2 dagar
  • Europas största utbud av golfbollar
Till kassan (0)

Bolltest - Srixon Z-Star VS Srixon Z-Star XV


11 juli 2016

Hej alla golfare. Vilken vecka vi har haft! Vi på Out of Bounds arrangerade förra helgen en scramble-tävling tillsammans med vår samarbetsklubb Hulta GK. Otroligt roligt, med många riktigt fina scorer. Igår fick vi också en svensk segrare på europatouren igen. Grattis Alexander! Riktigt roligt när det går bra för våra svenskar. Srixon är ett varumärke som ägs utav SRI Sports Limited, som specialiserar sig på golf och tennis. År 2007 konsoliderade man sin verksamhet med Cleveland Golf, och blev då ännu större inom golfprodukter. Srixon är det företaget i världen som har flest patent på golfbollar och deras uppbyggnad. Här är ett företag som VERKLIGEN vet hur man gör bra golfbollar.

Efter den här veckans tester tycker jag faktiskt att alla som är sugna på att spela med tourbollar borde pröva Z-Star. Det är något speciellt med bollarna som känns sådär himla bra!

Bollen från tee

När jag slår Z-Star och Z-Star XV känner jag inte särskilt stor skillnad i träffen på bollarna. Jag kan på bollflykten tycka mig se att Z-Star XV har en mer penetrerande bollflykt, medan vanliga Z-Star ”seglar” lite vackrare. Jag hoppas ni förstår mina liknelser, men det är det bästa sättet jag kan förklara det på. En grej som jag verkligen gillar är att de går rakt. Extremt tacksamma och förlåtande. Det känns som att vinden knappt påverkar Srixon-syskonen. Söker du en boll med längd, stabil bollbana och som känns mjuk, utan att blir FÖR mjuk är nog detta golfbollarna du bör testa!

Alla tester jag gör kommer utöver texten sammanfattas i ett litet diagram. Där får ni se hur långt jag slog bollen, carry (längd innan bollen landar), spinn (varv per minut) och bollbanan. Testerna är gjorda i golfsimulator. Gör man samma sak i en Trackman får jag ca 10% lägre RPM på bollen. Jag har dock valt att använda mig av samma mätinstrument på allt, och då blir det simulator.

Bollen från fairway

Här känner jag att XV:n är något hårdare än vanliga Z-Staren. Jag föredrar faktiskt XV härifrån. Bollbanan blir lite lägre och bollen får en framåtstuds när den landar. Z-Star går lite högre och spinner mer vid nedslag. Bollarna är lika raka och stabila som från tee. Tyvärr mätte jag aldrig utgångshastigheten på bollarna när jag slog i simulatorn. Jag inbillar mig att Z-Star ger lite extra fart när jag slår. Trampolin-effekt typ. Det är faktiskt ganska härligt. Det gjorde att jag fick rätt bra längd även vid sämre träffar.

Bollen runt/green

Jag tror lite liknande som förra veckan att Srixon-bollarna kommer hjälpa dig som har svårt att få bra bit på greenen att hitta spinnen. Srixon har lagt en yta på skalet med något de de kallar SpinSkin. Jag får en härlig spin med bollarna nästan oavsett bollträff. Slår jag rent spinner den precis så som de flesta tourbollar gör. Slår jag den sämre så biter den nästan lika bra. Detta är på gott och ont. Vid sämre träffar slår jag också bollen kortare och då är det inte jättesmidigt med så mycket bit. MEN, jag kan ju se fördelarna med det. Har du svårt att slå rena träffar på dina inspel, så kan det vara en bra boll för dig att testa. Att putta på dessa golfbollar ser jag som en fröjd. Jag hitta bra längd och får en mjuk och skön känsla. Ingenting att klaga på alls.