• Fri frakt vid order över 850:-
  • Fler än 75 000 nöjda kunder
  • Fri expertrådgivning
  • Leverans inom 1-2 dagar
  • Europas största utbud av golfbollar
Till kassan (0)

Bolltest - Tour Preferred VS Tour Preferred X


27 juni 2016

Hallå där alla golfälskare. Hoppas ni haft en otroligt härlig midsommar med mycket golf. Välkomna till bolltest nummer tre! U.S Open avgjordes förra helgen och bucklan togs hem av Dustin Johnson. Vill börja med att skicka ett stort grattis! Eftersom de här testerna läses av i princip alla spelare på USA- och Europatouren så tvekar jag inte en sekund på att Dustin ser min hälsning. Bra jobbat D.J. Att ta hem segern efter massa tjat om pliktslag hit och dit är starkt. Idag tänkte jag att vi skulle testa vinnarbollen. Den långslående D.J har TaylorMade som huvudsponsor, och han spelar då självklart med Tour Preferred X. Jag kommer som vanligt testa bollen för oss med ”lite” lägre svinghastighet – Tour Preferred! Testet kommer göras på precis samma sätt som förra veckan då jag testade Callaway-bollarna. Golfbollarna är slagna i simulator för att få all smaskig statistik. 18-hål är spelade på bollarna för att kunna avgöra hyfsat vad det är för kvalitet på grejerna.
Nu kör vi igång!

TaylorMade har sedan de köptes upp av Adidas haft huvudfokus på att göra riktigt bra drivers. När de bestämde sig för att släppa nya Tour Preferred-bollarna blev det dock ett riktigt uppsving även på bollsidan.

Jag är inte riktigt lika säker denna veckan på att vem som helst kan spela på dessa bollarna. Inför första mötet med bollarna hade jag ganska stor respekt för Preferred-serien. Jag hade hört att de var svårspelade och hade en ”stenkänsla” vid impact. Jag kan väl till viss del hålla med, men samtidigt är det riktigt intressanta bollar. Jag kan inte riktigt bestämma mig för hur jag känner. Vi tar det steg för steg.

Bollen från tee

Med driver känns den vanliga Preferred bra tycker jag. Något hårdare än vad jag är van att spela på, men jag uppskattar känslan. Framförallt uppskattar jag längden jag får med bollen. Jag svingar och slår bollen som vanligt, men får en helt annan bollbana. Den går lägre, men stiger och stiger. Riktigt härlig och otroligt tourig. När jag ger mig på Tour Preferred X är det inte samma solskenshistoria. Jag har svårt för dessa 5-delade bollar. Jag har förmodligen inte alls den hastigheten man behöver för att hitta glädjen i bollarna. Bollen i sig är en riktigt fin boll, men jag får inte samma längd och bollbana som jag får i syskonbollen utan X. Här känner jag av stenkänslan. Dustin Johnson vann ju dock U.S Open med den här bollen, så uppenbarligen uppskattar man olika bollar. ?

Alla tester jag gör kommer utöver texten sammanfattas i ett litet diagram. Där får ni se hur långt jag slog bollen, carry (längd innan bollen landar), spinn (varv per minut) och bollbanan. Testerna är gjorda i golfsimulator. Gör man samma sak i en Trackman får jag ca 10% lägre RPM på bollen. Jag har dock valt att använda mig av samma mätinstrument på allt, och då blir det simulator.

Bollen från fairway

Här hittade jag riktigt bra känsla med Tour Preferred. När jag träffar klockrent så bara sticker bollen. Riktigt härligt. Jag får också min fina draw precis som jag vill ha den. Dagarna då jag testade bollarna spelade jag riktigt bra golf, så det gör ju att man få lite bättre upplevelse av bollarna. Tour Preferred X fungerade ungefär lika bra för mig som Tour Preferred, men jag känner vid impact att jag absolut föredrar en mjukare boll.

Bollen runt/green

Ett av mina favroritord är ordet `briljant`. Jag tycker det är ett fint ord. Idag passar det alldeles utmärkt. Vid inspel och närspel ÄLSKAR jag TaylorMades bollar. Jag hittar perfekt längd, bra backspin och bit i bollarna, men framförallt en riktigt bra känsla. Här känner jag konstigt nog inte någon som helst skillnad på bollarna. Jag inbillar mig att Tour Preferred X spinner något mindre på green, men det är isåfall marginell skillnad. På filmen jag spelade in ser jag att det faktist inte är så stor skillnad.