• Fri frakt vid order över 850:-
  • Fler än 75 000 nöjda kunder
  • Fri expertrådgivning
  • Leverans inom 1-2 dagar
  • Europas största utbud av golfbollar
Till kassan (0)

Bolltest - Sammanställningen Tourbollar


11 juli 2016

Hej golf-Sverige! Nu kommer den stora sammanställningen på tourbollarna som jag lovat er! Det har efterfrågats, vilket inte är så konstigt då det i ren text är svårt att beskriva skillnader mellan alla olika modeller. Jag har knåpat ihop lite diagram och mallar med olika kategorier. De kategorierna jag har valt att utgå från är: spin, känsla, kontroll, längd och hållbarhet. All ”data” är gjord, slagen och sammanställd av mig och hur jag upplever golfbollen. Det är alltså absolut inget facit som bolltillverkarna står bakom. Det är bra att veta i bakhuvudet att med din svinghastighet och ditt svingplan kan bollarna bete sig annorlunda. Alla bilder nedan är klickbara. Då kommer ni få upp en större bild. Hoppas ni gillar det!

Spinn

Det är ganska svårt att jämföra spinnen då det beror väldigt mycket på omständigheterna runtomkring, såsom väder, vind, bana, gräs och till viss del dagsformen. Jag tycker dock att jag fått en ganska rättvis bild över hur bollarna beter sig för mig på greenen. Jag har satt upp en ram som jag tycker är optimal spin för tourbollar. Inom ramen kan golfbollen ha mer spin eller mindre, men den är fortfarande kontrollerbar. Är bollen utanför upplever jag att de är lite svårare att kontrollera.

Kontroll

Det är väldigt stor skillnad på märken och modeller. Jag har kommit fram till att jag gillar bollar som spinner något mindre. De är lättare att kontrollera både i luften och vid inspelen. Hur roligt det än är med backspin så är det roligare att ligga nära flaggan och putta för birdie. Under den här kategorin sammanfattar jag allt som har med kontroll att göra. Längdkontroll, bollflykter och bollbanor, stabilitet i luften, etc. Här hamnade V1, V1x, Chrome Soft, och Srixons bollar i topp. Inte speciellt förvånad faktiskt. Sanslöst bra bollar!

Känsla

Här har jag bara jämfört hur JAG känner när jag slår bollen. Är den skön vid impact? Känns självförtroendet bra med bollen? Är den snygg? Rätt färg? Ganska ytliga och för vissa helt obetydligt. För mig betyder det ganska mycket. Jag vill ha en stor självförtroende-boost när jag står på tee och då är det många saker som antingen kan hjälpa eller stjälpa. Här tog Callaway hem segern med sin Chrome Soft. Känner mig enormt säker när jag står med den på tee. Det är en snygg boll, bra skal och känns underbart bra vid impact. Ett stort plus är att den också finns i gult. Kan vara väldigt skönt vid skymning och vinterspel. Tack Callaway!