• 📦 Fri frakt vid order över 850:-
  • Fler än 150 000 nöjda kunder
  • Fri expertrådgivning
  • 🚚 Leverans inom 1-2 dagar
  • Europas största utbud av golfbollar
Till kassan (0)

Bolltest - Vice Pro


4 juli 2016

Hej alla golfare. Hoppas helgen har varit full av golf och att formen bara blir bättre och bättre. Kul med Lingmerths top-7 placering i helgens tävling. Bra jobbat!
Denna veckans test är det testet jag sett fram emot mest. En ny och för de flesta relativt okänd boll gör nu succé på marknaden. Innan jag började jobba med golfbollar hela dagarna hade jag ingen koll på vad Vice var, eller att det ens fanns andra tillverkare som kunde konkurrera med de riktigt stora företagen. Nu finns det dock en boll som gör det. Veckans test av Vice Pro är för mig väldigt roligt då jag har tagit några vänner till hjälp. Jag har bett dem spela med bollen och ge sina synpunkter.

Testet kommer göras på precis samma sätt som alla tidigare test. Golfbollarna är slagna i simulator för att få all smaskig statistik. 18-hål är spelade på bollarna för att kunna avgöra hyfsat vad det är för kvalitet på bollarna. Nu kör vi igång!

Vice Golf grundades i Tyskland 2012. Företaget började med att sälja bollarna i Tyskland, expanderade till andra delar av Europa och etablerade sig på den amerikanska marknaden under 2015. Golfbollar är företagets huvudprodukt. Detta tillsammans med att de inte lägger miljonbelopp på att sponsra spelare på touren gör att priserna är riktigt bra!

Jag gillar verkligen Vice. För det första tycker jag bollen är riktigt snygg. När jag peggar upp bollen ger den mig en rejäl självförtroendeboost. Ni vet som när man köper ett par riktigt snygga skor och premiärar dem ute på stan! Man känner sig som en kung. För det andra är det en boll som kan spelas på av alla. Jag skulle till och med säga att den kanske passar dig ännu bättre som inte kan få så mycket spinn på greenerna. Du har försökt med flera olika bollar, men kan inte få stoppet. Här är golfbollen för dig. Den är lättspelad och kommer uppföra sig som V1:an gör för proffsen.

Bollen från tee

När jag slår bollen med drivern är ljudet fantastiskt. Älskar soundet! Vid impact känns bollen för mig exakt som när jag spelar V1x, men bollflykten och spinnen liknar mer vad jag får ut av V1:an. Konstigt nog då bollen är 3-delad (V1x är 4-delad) och inte alls lika hård. Jag har googlat lite och hört av mig till mina kompisar som beskriver ungefär samma sak. Vice-bollen är den bollen som gett mig mest längd av alla jag testat hittils.

Alla tester jag gör kommer utöver texten sammanfattas i ett litet diagram. Där får ni se hur långt jag slog bollen, carry (längd innan bollen landar), spinn (varv per minut) och bollbanan. Testerna är gjorda i golfsimulator. Gör man samma sak i en Trackman får jag ca 10% lägre RPM på bollen. Jag har dock valt att använda mig av samma mätinstrument på allt, och då blir det simulator.

Bollen från fairway

Bollen känns väldigt tysk på ett sätt. För mig är tyska produkter ett bevis på kvalitet. Denna golfboll är en sådan pryl. Den känns rejäl och sådär lagom hård som jag vill ha bollen. Jag får något högre bollflykt än vad jag har med V1x, men det är okej. Det blir en väldigt rolig boll att slå höga spoons med. Det öppnar upp lite möjligheter att gena över skogsdungen på par-5:an som jag allt som oftast spelar runt. Otroligt roligt. En nackdel med den höga bollbanan är såklart i blåsten. Hade svårt att hitta min låga säkra draw i motvinden. Kanske ger sig när man börjar hitta bollens alla egenskaper.

Bollen runt/green

Här tror jag att ni som aldrig kunnat få golfbollar att stanna på green tidigare kommer ha fantastiskt roligt. Bra känsla, längden var inga problem att hitta och perfekt mjukhet på bollen vid träffen. Jag som redan spinner bollen väldigt mycket föredrar en boll som inte spinner riktigt såhär mycket, men när man ska slå fina inspel som impar på alla, så är den här riktigt kul. Vicen sticker iväg rakt upp, seglar ett tag och börjar sedan falla rakt ner. Hände flera gånger för mina vänner att bollen slutade inom 5 cm från sitt nedslagsmärke. Det har aldrig hänt tidigare då de är personer som inte slår med så mycket spinn. Det va längesedan jag såg dem så glada och förvånade.