• Fri frakt vid order över 850:-
  • Fler än 75 000 nöjda kunder
  • Fri expertrådgivning
  • Leverans inom 1-2 dagar
  • Europas största utbud av golfbollar
Till kassan (0)

Bolltest - Bridgestone B330 VS Bridgestone B330 RXS


16 maj 2017

Godmorgon alla golfare! Idag är en stor dag för golf-Sverige, då vi ÄNTLIGEN har en majorseger på herrsidan! Stort grattis Henrik Stenson!! Hur många av er satt klistrade framför apparaterna igår? Vilken brutal duell det blev mellan Stenson och Mickelson. När Henrik slog upp sin järn-4 på 17:e och man kände att det var klart, då föll tåren. INGEN kunde stoppa honom igår! 20 slag under par och ett nytt rekord. Jag har nog lite tårar kvar i ögonen fortfarande. SÅ BRA!

Nu går vi vidare med veckans bolltest.

1935 började Bridgestone producera golfbollar och är nu Japans och en av världens största golfbollstillverkare med hundratals bollpatent. Allt för att kunna göra de bästa golfbollarna för alla olika typer av golfare. Deras motto lyder ”To Serve Society with Superior Quality”

Bridgestones bollar hade jag aldrig testat att ens slå ett enda slag med innan veckans test. Jag vet inte varför men jag har bara inte känt att deras golfbollar tilltalar mig. Efter veckans tester är jag lite splittrad. Bollarnas spin är suverän! Är du ute efter mycket spinn SKA du spela på Bridgestone Tour B330 RXS. Längden däremot får jag inte alls upp. I testet kommer jag inte alltid vara överväldigad över golfbollarna. Detta betyder inte att de är dåliga, men det är inte rätt bollar för mig. Jag tvekar inte en sekund på att Bridgestone RX och RXS kan vara svaret på bönerna för flera av er som läser detta testet.

Bollen från tee

Bollarna från tee är väldigt sköna att slå på. Jag tycker mig känna att jag borde valt de två hårdare bollarna för detta testet (B330 och B330-S). Det blir lite för mycket spinn från tee vilket gör att jag inte alls får den längden jag vill ha. B330 RX går väldigt högt. B330 RXS går extremt högt. Jag kan nog summera det med att om du slår dina drives kortare än ca 230 meter, så är de här bollarna FANTASTISKA. Jag tror inte du kan få sådan fin och hög bollbana med någon annan tourboll på marknaden. För mig blir det dock att det kapar lite för mycket av längden på slagen. Slog dessa nästan 10 meter kortare än den längsta bollen jag testat. För mig är de inte riktigt favoriterna på tee, men jag rekommenderar verkligen bollarna till dig som vill ha en hög bollbana, inte slår överdrivet långt och som vill ha en skön och mjuk tourboll att spela med.

Alla tester jag gör kommer utöver texten sammanfattas i ett litet diagram. Där får ni se hur långt jag slog bollen, carry (längd innan bollen landar), spin (varv per minut) och bollbanan. Testerna är gjorda i golfsimulator. Gör man samma sak i en Trackman får jag ca 10% lägre RPM på bollen. Jag har dock valt att använda mig av samma mätinstrument på allt, och då blir det simulator.

Bollen från fairway

Från fairway kan jag uppskatta höjden på bollbanan på ett helt annat sätt än från tee. Det händer lite då och då att man behöver slå över dungen eller trädet som man råkat lägga sig mask bakom. Då är det perfekt med så mycket spin och höjd i bollen. När jag skulle försöka slå bollarna lite lägre fick kämpa riktigt mycket. Jag hade finishen av svingen nästan nere vid midjan. Inga problem dock att få bollen att svara på hur jag ville slå den. Jag tycker inte det skiljer sådär väldigt mycket mellan de två olika modellerna härifrån, om du bara vill spela fram dig på en tex par-5:a. Siktar vi mot green och måste räkna med spinnen när den landar. Då är det skillnad, men det tar vi under nästa rubrik.

Bollen runt/green

Här har vi bollar som spinner rejält mycket. Jag märkte ganska tidigt i testet att jag borde testat de hårdare 4-delade Bridgestone-bollarna, då dessa spann alldeles för mycket. På vissa inspel med framförallt min 56-graders wedge kunde RXS:en spinna nästa 10 meter, på en blöt bana. RX-bollen spann mindre. Jag fick hålla igen slagen och gå upp en klubba för att ta ner spinnen något. Svårt att kontrollera, svårt att hitta längdkänsla, men väldigt härliga vid träffen. Som jag skrev i ingressen. Golfbollarna är verkligen inte dåliga. Det är bara fel bollar för mig. Jag länkar en till Youtube-film här under bara för att ni ska fatta vilken spin det gick att få på bollarna när jag slog dem som vanligt.