• Fri frakt vid order över 850:-
  • Fler än 75 000 nöjda kunder
  • Fri expertrådgivning
  • Leverans inom 1-2 dagar
  • Europas största utbud av golfbollar
Till kassan (0)

Bolltest - Chrome Soft VS Hex Black


20 juni 2016

Hallå där alla golfälskare. Välkomna till bolltest nummer två! Idag testar vi två bollar som jag velat testa ett tag. Callaway Chrome Soft och Callaway Hex Black. Testet kommer göras på precis samma sätt som förra veckan då jag testade Pro V1. Golfbollarna är slagna i simulator för att få all smaskig statistik. 18-hål är spelade på bollarna för att kunna avgöra hyfsat vad det är för kvalitet på grejerna. Nu kör vi igång!

Callaway är ett märke som de flesta av oss golfare känner till. Företaget designar, tillverkar och säljer golfutrustning och golfrelaterade produkter i mer än 70 länder över hela världen. Callaway har länge gjort riktigt bra golfbollar och här är deras nya flaggskepp.

Precis som förra veckan tror jag att många golfspelare kan använda dessa bollar. Jag tror dock att Chrome Soften är mer ”allätare” än Hex Blacken. Hex Black måste du svinga till på rejält för att få ut någon känsla av. Skillnaden med Hex Black och Chrome Soft är att prislappen inte alls är lika hög som konkurrenternas tourbollar. Jag gillar känslan och allt som Callaway lägger ner i sina produkter. Jag tror att jag efter detta testet kommer ta med mig Chrome Soft ut på ett par rundor till.

Bollen från tee

Jag är fortfarande ingen extremt långslående golfare, men jag brukar trycka iväg bollen runt 250-260 meter med drivern. Jag gillade känslan mycket bättre i Chrome Soft än vad jag gjorde i Hex Black. Jag och många jag pratat med upplever Hex Black som lite för hård. När jag hängde mig på drivern och tog i rejält svarade bollen lite bättre, men det är ingen sving jag gör när jag tävlar. Chrome Soft däremot! Vi klickade bra. Hög bollflykt (kanske något för hög för min smak, men det kan vi jobba på), bra längd och den kändes mjuk vid impact. Precis så som jag vill ha min boll. Alla tester jag gör kommer utöver texten sammanfattas i ett litet diagram. Där får ni se hur långt jag slog bollen, carry (längd innan bollen landar), spinn (varv per minut) och bollbanan. Testerna är gjorda i golfsimulator. Gör man samma sak i en Trackman får jag ca 10% lägre RPM på bollen. Jag har dock valt att använda mig av samma mätinstrument på allt, och då blir det simulator.

Bollen från fairway

Här vill jag kontrollera bollbanan enkelt så jag känner mig säker på vart bollen ska landa. Hex Black funkade inte bra för mig. Den gick rakt och helt okej längd, men jag hittade inte ”rätt” längd. Sikta på pinnen var inte problem, men längden var svår. Chrome Soft gillade jag mycket! Bollbanan som jag ville ha, enkel att hitta längd. Riktigt härlig.

Bollen runt/green

Vi börjar med Chrome Soft. Jag har kanske hittat min nya favorit. Iallafall för ett tag. Rundan vi hade tillsammans var bättre än någon runda på länge, så jag kan vara lite jävig, MEN bollen är grym! Spinner precis som jag vill. Två studsar sen bit och spinn. När jag slår bollen får jag också den mjuka härliga känslan jag vill ha vid inspel. Hex Black var faktist inte så dum på de här korta avstånden. Jag hittade längden helt okej, men inte alls som jag gör med bollarna jag spelar med idag. Spinnen var fin och uppförde sig relativt lika som Chrome Soft.