Solglasögon perfekta för golf


Varför ska du spela golf med solglasögon?

När du är ute på golfbanan en solig dag utsätts dina ögon för starkt ljus under en längre tid. Det starka ljuset gör dig trött i ögonen och i huvudet och du riskerar att tappa fokus under rundan för att sedan resten av dagen dras med en seg huvudvärk. UV-strålningen som du utsätts för är varken bra för kroppen eller ögonen och många gånger missar man att skydda just ögonen.

Stenson med solglasögon

Rätt solglasögon för golf

Det gäller att använda glasögon som anpassade för golf. Linsen måste ha optisk kompensering för att att inte ögonen och hjärnan ändrar synuppfattningen när du står vid bollen. Använder man glasögon som inte har optisk kompensering kommer bollens placering uppfattas som annorlunda och det kan resultera i en duff eller topp. Det är också viktigt att använda glasögon som inte släpper in ljus på sidorna. Detta gör inte bara att ögonen exponeras för UV-strålning, det blir också svårt att fokusera när ljuset och färgerna ändras hela tiden. Vanliga solglasögon räcker oftast inte heller som hjälp eftersom dessa oftast förmörkar allt ljus och minskar kontrasterna. Med solglasögon anpassade för golf får du det rätta ljuset, högsta kontrasten och bästa skyddet mot solens strålar

Stenson svingar

Olika linser ger olika egenskaper

Stenson har tillsammans med Europas bästa linsföretag tagit fram linsen POWEREYE. Linserna är färgade på olika sätt för att ge dig som golfare olika egenskaper. De klassiskt mörka linserna dämpar mycket ljus och passar dig som vill ha känslan av dämpat ljus som du får från de klassiska solglasögonen. De något ljusare linserna i olika färger förstärker kontrasterna och gör det lättare att se onduleringar, bollens flykt och andra detaljer på banan.

Skydda dina ögon på golfbanan!


30 april 2019 av Tobbe Abrahamsson

När du är på golfbanan en solig dag utsätts dina ögon för starkt ljus under en längre tid. Det gör att man blir trött i ögonen och i huvudet och riskerar att tappa fokus under rundan.

Läs inlägget här »

Ska man ha polariserade solglasögon för golf?

Polariserade solglasögon passar perfekt för golf för att undvika solens starka ljus och strålar som träffar direkt i ögonen. Polariserade solglasögon gör också att det är lättare att se bollen i luften.

Det man ska ha med sig är att det kan vara svårt att läsa puttlinjen med ett par polariserade solglasögon så ta därför av dig glasögonen på och runt green för att lättare se alla lutningar på green.

Kan man ha solglasögon när man spelar golf?

Man kan absolut ha solglasögon när man spelar golf och det är allt fler som börjar använda solglasögon på golfbanan. En solig dag utsätts ögonen för starkt solljus under många timmar vilket gör att man blir tröttare och lätt tappar fokus, men framför allt så bör man skydda ögonen mot solens starka strålar.

Läs mer om varför du bör ha solglasögon på golfbanan.

Vilken färg på linsen är bäst för golf?

Det finns många olika färger på linser och alla har olika fördelar på golfbanan.

Generellt så dämpar en svart eller brun lins ljuset men tar bort kontraster vilket kan påverka det du ser på golfbanan.

Bruna, gröna, röd, gula eller en orange lins Ger dig mycket bättre kontraster och du ser golfbanans alla onduleringar och natur på ett bättre sätt.