Om bollarna: från damm till butik


När du handlar golfbollar av oss hjälper du både miljön och massor av golfklubbar runt om i Sverige. 2019 spelades ungefär 8 200 000 golfrundor på våra svenska golfbanor. Slagen blir inte alltid som vi tänkt oss, och många golfbollar försvinner. Vi har ett gott samarbete med golfklubbarna och tillsammans med våra kunder kan vi skapa ett kretslopp där bollarna kan återvinnas och användas igen.

Det tar mellan 100 - 1 000 år för en golfboll att brytas ner i naturen, där kemikalierna skadar miljön under hela nedbrytningen. Out of Bounds dykare är mycket erfarna och effektiva när de arbetar i golfbanans olika vattenhinder. Med professionell utrustning och en slimmad organisation återvinner vi årligen 2 000 000 golfbollar. Vi är tacksamma och glada över att kunna göra tusentals golfare nöjda varje år och samtidigt göra en viktig insats för miljön. Dock har vi fortfarande en lång bit kvar innan alla bollar som slås bort återvinns. Tack för att du hjälper oss att återvinna fler golfbollar!

Klicka här för att se hela vårt utbud av bollar.

Fortsätt scrolla ner så om du vill fortsätta läsa om hur vi graderar och sorterar golfbollarna.

Dykning efter golfbollar

1

I dammen

Det är bara att erkänna! De flesta golfare har då och då oturen (?) att slå sin golfboll i dammen. Vad händer med alla dessa bollar? Varje dag får väldigt många golfbollar möta botten på ett vattenhinder ute på golfbanorna runt om i Europa.

Det är här vi på Out of Bounds kommer in. Genom samarbete med ca 100 svenska golfklubbar så plockar vi upp bollarna ur deras vattenhinder. Vi vill att klubbarna ska vara motiverade och tjäna på återvinning. När alla bollar är räknade får klubben fakturera oss för allt vi plockat upp. Pengarna brukar ofta gå direkt in i junior-verksamheten, vilket ger ett rejält tillskott till kassan. Årligen återvinner vi ca 2 miljoner golfbollar!

2

Tvättning och sortering

Efter att bollarna har upphämtats körs de till vårt tvätteri. Där tvättas alla golfbollar varsamt i en noggrann, miljövänlig process. När alla bollarna är rena och torra så grovsorteras de i Mölndal. Många av golfbollarna slängs då de är i alltför dåligt skick.

Resterande bollar sorteras upp i sina olika märken och modeller. En hel del modeller delas även upp efter tillverkningsår. Vi har nästan 300 olika modeller just nu ute till försäljning. Sedan går bollarna vidare till kvalitetskontroll och sortering efter vår välrenommerade klassificering.

3

Kvalitetskontroll och sortering av varje boll

Alla bollar kvalitetskontrolleras noggrant för hand och sorteras sedan in i våra olika klasser. När bollarna är ute till försäljning har alla bollarna hanterats- och kontrollerats flera gånger.

A-klass

Föredrar du nya bollar är det här ditt självklara val. Bollarna håller i princip nyskick, helt enkelt superb kvalitet! Bland återvunna golfbollar så är vår A-klass det finaste du kan hitta på marknaden. Bollarna är glänsande blanka och noga kontrollerade för ihållande hög kvalitet. Reklamlogga eller minimal markering av tuschpenna kan förekomma.

B-klass

Små skönhetsfel är signum för B-klassbollen. Skalets glans och lyster fortfarande i topp! Viss nyansskillnad kan förekomma jämfört med en ny golfboll. Egenskaperna för bollen är i fullgott skick. En mycket populär klass bland våra kunder. Reklamlogga och/eller markeringar av tuschpenna kan förekomma.

C-klass

En mycket prisvärd klass. För dig som inte är så kräsen fungerar C-klass gott och väl att spela med på golfbanan. För dig som är mer kräsen om bollens utseende, fungerar C-klass alldeles utmärkt i träningsväskan. Skrapmärken, nyansskillnader och tuschmarkeringar är en del av C-klass.

D-klass

Billigare bollar är svårt att finna. En perfekt boll för den som sprider till höger, vänster, och Out of Bounds. Slagmärken, missfärgningar, skrapmärken samt smärre ytliga bubblor förekommer. Alla bollar är rena.

Out of Bounds Sweden AB

Vi jobbar hos Out of Bounds

Vi är 20 medarbetare som varje dag hjälper golfare i Sverige, Danmark, Tyskland och Nederländerna med expertrådgivning till val av riktigt prisvärda och bra golfbollar!
Läs mer om oss »

Vilken golfboll är bäst för dig?

Våra senaste omdömen

Agneta stjärnor Mycket nöjd. Allt till belåtenhet. 23 oktober
Johnny stjärnor Mycket bra omdöme fick jag allt till belåtenhet 23 oktober
Lars stjärnor Snabba och de fixade en storleksändring på ett par handskar trots att de nästan var ivägskickade. 22 oktober
ySTAD stjärnor Bra bollar ,mycket snabb leverans Mycket kunnig personal Tack 22 oktober
Jessica Alfredsson stjärnor Varan kom snabbt 22 oktober
Annika Tiren stjärnor Så snabba! Bra service.. 22 oktober