Om bollarna: från damm till butik


1

Bollarna möter dammen

Det är bara att erkänna! De flesta golfare har då och då oturen (?) att slå sin golfboll i dammen. Vad händer med alla dessa bollar? Varje dag får väldigt många golfbollar möta botten på en damm ute på golfbanorna runt om i Sverige.

Det är här vi på Out of Bounds kommer in. Vi har i dagsläget kontrakt med ca 100 svenska golfklubbar som låter oss plocka upp bollar ur deras dammar. Vi är väldigt noga med att klubbarna ska ha sin del. Vi räknar bollarna och golfklubben fakturerar sedan för varje boll vi plockat upp. Dessa pengar brukar ofta gå direkt in i junior-verksamheten, vilket ger ett rejält tillskott till kassan! De återvunna golfbollarna får en andra chans!

Läs mer om vår verksamhet »
2

Tvättning och sortering

Efter att bollarna har upphämtats körs de till vårt tvätteri. Där tvättas alla golfbollar varsamt i en noggrann process. När alla bollarna är rena grovsorteras de. Många av golfbollarna slängs då de är i alltför dåligt skick.

Resterande bollar sorteras noggrant upp i sina olika märken och modeller. En hel del modeller delas även upp efter tillverkningsår.

Sedan går bollarna vidare till kvalitetskontroll och sortering efter vårt klass-system.

3

Kvalitetskontroll och sortering av varje boll

Alla bollar kvalitetskontrolleras noggrant för hand och sorteras sedan in i våra olika klasser. När bollarna är ute till försäljning har alla bollarna hanterats- och kontrollerats flera gånger.

A-klass

Föredrar du nya bollar är det här ditt självklara val. Bollarna håller i princip nyskick, helt enkelt superb kvalitet! Bland återvunna golfbollar så är vår A-klass det finaste du kan hitta på marknaden. Bollarna är glänsande blanka och noga kontrollerade för ihållande hög kvalitet. Reklamlogga eller minimal markering av tuschpenna kan förekomma.

B-klass

Små skönhetsfel är signum för B-klassbollen. Skalets glans och lyster fortfarande i topp! Viss nyansskillnad kan förekomma jämfört med en ny golfboll. Egenskaperna för bollen är i fullgott skick. En mycket populär klass bland våra kunder. Reklamlogga och/eller markeringar av tuschpenna kan förekomma.

C-klass

En mycket prisvärd klass. För dig som inte är så kräsen fungerar C-klass gott och väl att spela med på golfbanan. För dig som är mer kräsen om bollens utseende, fungerar C-klass alldeles utmärkt i träningsväskan. Skrapmärken, nyansskillnader och tuschmarkeringar är en del av C-klass.

D-klass

Billigare bollar är svårt att finna. En perfekt boll för den som sprider till höger, vänster, och Out of Bounds. Slagmärken, missfärgningar, skrapmärken samt smärre ytliga bubblor förekommer. Alla bollar är rena.

N-klass

Nya, oanvända bollar.

Vilken golfboll är bäst för dig?