Vart tar alla bollar vägen?

När du handlar golfbollar av oss hjälper du både miljön och massor av golfklubbar runt om i Sverige. Över en halv miljon svenska golfspelare spelar årligen ca 10 miljoner golfrundor. Slagen blir inte alltid som vi tänkt oss, och många golfbollar försvinner. Vi har ett gott samarbete med golfklubbarna och tillsammans med våra kunder kan vi skapa ett kretslopp där bollarna kan återvinnas och användas igen.

Till golfbollarna

Följ med oss på golfbollens resa tillbaka till golfbagen.Professionellt återvunna golfbollar

Det tar mellan 100 - 1 000 år för en golfboll att brytas ner i naturen, där kemikalierna skadar miljön under hela nedbrytningen. Out of Bounds dykare är mycket erfarna och effektiva när de arbetar i golfbanans olika vattenhinder. Med professionell utrustning och en slimmad organisation återvinner vi årligen flera miljoner golfbollar. Vi är tacksamma och glada över att kunna göra tusentals golfare nöjda varje år och samtidigt göra en viktig insats för miljön. Dock har vi fortfarande en lång bit kvar innan alla bollar som slås bort återvinns. Tack för att du är med och hjälper oss att återvinna fler golfbollar!

Steg 1I dammen

I samarbete med golfklubbarna

Det är bara att erkänna! De flesta golfare har då och då "oturen" att slå sin golfboll i dammen. Vad händer med alla dessa bollar? Varje dag får väldigt många golfbollar möta botten på ett vattenhinder ute på golfbanorna runt om i Europa. Det är här vi på Out of Bounds kommer in. Genom samarbete med ca 300 golfklubbar så plockar vi upp bollarna ur deras vattenhinder. Vi vill att klubbarna ska vara motiverade och tjäna på återvinning. När alla bollar är räknade får klubben fakturera oss för allt vi plockat upp. Pengarna brukar ofta gå direkt in i junior-verksamheten, vilket ger ett rejält tillskott till kassan!

Steg 2Tvättning och sortering

Räddade ur smutsen

Efter att bollarna har upphämtats körs de till vårt tvätteri. Där tvättas alla golfbollar varsamt i en noggrann, miljövänlig process. När alla bollarna är rena och torra så grovsorteras de i Mölndal. Söndriga bollar eller bollar som är i alltför dåligt skick sorteras ut och slängs.

Resterande bollar sorteras upp i sina olika märken och modeller. En hel del modeller delas även upp efter tillverkningsår. Vi har hundratals olika modeller just nu ute till försäljning. Sedan går bollarna vidare till kvalitetskontroll och sortering efter vår välrenommerade klassificering.

Steg 3Kvalitetskontroll

Varje boll kontrolleras noggrant

Alla bollar kvalitetskontrolleras noggrant för hand och sorteras sedan in i våra olika klasser. Du kan läsa mer om våra olika klasser här under. När bollarna är ute till försäljning har alla bollarna hanterats- och kontrollerats flera gånger. Om kvalitén på bollarna inte lever upp till dina förväntningar så hör gärna av dig till vår kundsupport.

Våra bollklasser

Letar du efter bollar i riktigt bra skick, eller kanske föredrar du riktigt billiga bollar med lite mer slitage? Med våra två sorteringar är det enkelt att välja vilket skick du vill ha på dina golfbollar! Läs beskrivningarna och titta på bilderna för att se vilken sortering som är rätt för just dig.

  • Förstasortering
  • Förstasortering
  • Förstasortering
  • Förstasortering
  • Förstasortering

Förstasortering


Det här är vår bästa sortering, här lägger vi bollarna som håller bäst skick. Skalets glans och lyster är fortfarande i topp. Mindre skönhetsfel kan förekomma samt reklamlogga och/eller markeringar av tuschpenna.

  • Andrasortering
  • Förstasortering
  • Andrasortering
  • Andrasortering

Andrasortering


Mycket prisvärda golfbollar! Skrapmärken, nyansskillnader och tuschmarkeringar är vanliga. Alla dessa bollar är i speldugligt skick och till riktigt bra pris!

Vilken golfboll är bäst för dig?

Läs mer om hur du ska tänka när du väljer boll och testa vår smarta bollväljare.
Vad är det egentligen för skillnad på en boll till en annan?

Till golfbollsguiden

Läs vad våra kunder tycker


Annelee Wik
stjärnor
Lätt att beställa. Snabb leverans. Fina golfbollar.
21 maj
Berit Agneta Andersson
stjärnor
Enkelt och snabb leverans
20 maj
Bibi
stjärnor
Nöjd men lite lång leveranstid i jämförelse med tidigare beställningar.
20 maj
Freddie
stjärnor
Ni är bäst ??
20 maj
Sven-Arne Hermansson
stjärnor
Lätt att förstå underlag för beställning
20 maj
Anthony
stjärnor
Snabb leverans, prisvärt. Några av bollarna var dock av sämre kvalitet än jag har fått tidigare, när jag har köpt andra sortering.
20 maj
Till golfbollarna