• 📦 Fri frakt vid order över 850:-
  • Fler än 150 000 nöjda kunder
  • Fri expertrådgivning
  • 🚚 Leverans inom 1-2 dagar
  • Europas största utbud av golfbollar
Till kassan (0)

Allt du behöver veta om 2019 års Titleist Pro V1 och Pro V1x


Skrivet av Erik Tellman
Nya Pro V1 och Pro V1x

I samma sekund som Orange County Convention Center slog upp sina dörrar till världens största golfmässa lanserades också något spännande på Titleists hemsida. Idag får vi äntligen ta del av nya Titleist Pro V1 och Pro V1x. Världens genom tidernas mest omtalade och populära bollduo har designats om för att bli ännu bättre. Efter månader av artiklar och spekulationer finns det nu färdiga produkter för oss "vanliga" golfare. Vad är egentligen nytt? Här är allt vi vet om bollarna.

Färg

Titleist har aldrig riktigt förklarat varför de inte släppt sin tourserie i andra färger än vitt. Vilka anledningar de än har haft så har de äntligen ändrat sig. Bollmarknaden som den senaste tiden rent ut sagt spottat ur sig bollar i alla möjliga färger, nyanser och finishar har tydligen plats för några till. Grattis till dig som väntat. Du kan nu välja att spela Pro V1 och Pro V1x i både gult och vitt.

Pro V1 Gul och vit

Titleist väljer att följa Callaway och Srixons trend att släppa deras tourbollar i två färger. Undrar om 2019 kan bli året då vi ser den gula Pro V1:an spelas ute på touren.

Pro V1x Gul och vit

Tunnare skal

Båda bollarna har ett nytt supertunt Urethaneskal. Skalet är 17% tunnare än tidigare årsmodeller. Förhoppningsvis har de kommit på ett sätt som gör att skalet inte slits mer nu än tidigare, men detta återstår att se. Ett tunt Urethaneskal kommer ge dig riktigt mycket känsla och hög bollspinn på dina slag in mot green. Anledningen till att skalet är tunnare är för att Titleist vill ger mer plats åt det som är inuti bollen.

Större mantellager

Mantellagret i en golfboll bidrar till bollens hastighet och till spinnoptimering. Det större höljet runt kärnan och innanför skalet ska hjälpa bollarna nå exeptionella längder i det långa spelet. Vi får helt enkelt lita på dem och testa. Tror du att du kommer slå längre?

Snabbare kärna

"Mer hastighet. Mindre spinn. Samma känsla". Titleist liknar sina kärnor med bilens motorer. Härifrån kommer bollhastigheten och bollens kraft. Kärnorna i både Pro V1 och Pro V1x har mer hastighet och mindre spinn, samtidigt som de behåller sina respektive karaktärer och känsla.

Skillnaden mellan Pro V1 och Pro V1x

Titleist Pro V1 är den golfbollen som ger en lägre och penetrerande bollflykt med mycket mjuk känsla. Passar perfekt för dig som söker en golfboll som har mycket längd, låg spinn i de långa slagen och en mjuk känsla.

Titleist Pro V1x är den golfbollen som ger en högre bollflykt och mjuk känsla. Passar perfekt för dig som vill ha högre bollflykt, låg spinn i de långa slagen och något hårdare känsla än vad V1an ger.

Tills dess att nya Pro V1 och Pro V1x finns i lager hos oss på Out-of-Bounds.se har vi gott om de tidigare årsmodellerna. Klicka dig vidare här för att se alla våra Pro V1:or.


Missa inte nästa kampanj - Anmäl dig till vårt utskick här:


Extra mängdrabatt
4 för 3!
Titleist Pro V1

Titleist Pro V1

309:-
3-deladbollflykt-medelgreenspinn-högskal-uretantourbollarkompression-medel
köp
Extra mängdrabatt
4 för 3!
Titleist Pro V1x

Titleist Pro V1x

309:-
4-deladbollflykt-höggreenspinn-högskal-uretantourbollarkompression-hård
köp