• 📦 Fri frakt vid order över 850:-
  • Fler än 150 000 nöjda kunder
  • Fri expertrådgivning
  • 🚚 Leverans inom 1-2 dagar
  • Europas största utbud av golfbollar
Till kassan (0)

Bolldykarna: Sökandet efter det vita guldet


Skrivet av Marco Wimmer
Golfbollsdykare

Hur ser det ut när golfbollsdykarna arbetar? Är det verkligen ett jobb? JA! Det är ett jobb. Bolldykare finns på riktigt och de arbetar hårt för att alltid förse oss med färska golfbollar. Här är några bilder från deras arbetsdag.

När den svenska golfsäsongen är som bäst har våra dykare ingen tid att njuta av ett härligt utslag från tee. Istället befinner de sig i kylan och mörkret som råder nere på botten av ett vattenhinder. För dykning är inte bara roligt på det Stora barriärrevet eller utanför en vacker ö i Thailand. Även om landskapet inte påminner så mycket om de färgglada Nemo-fiskarnas vatten, så finns det något annat vackert att hitta här.

Golfbollar blir en miljöbelastning

För i dessa undervattensvärldar finner vi vårt vita guld - de förlorade och bortglömda golfbollarna. Ofta fortfarande i superbra skick. Många bollar kommer direkt från närmsta golfshop, fast bara något enstaka slag äldre. De lekfulla bollarna har helt enkelt försvunnit efter ett misslyckat slag. Vad händer med dessa? Jo, någon kommer att hitta dem!

Golfbollarna blir till en belastning om de inte plockas bort från vattnet. Nedbrytningen av en golfboll kan ta upp till 1 000 år och påverka miljön negativt under hela nedbrytningen. Giftiga ämnen frigörs och flora och fauna förstörs långsamt men säkert.

Vi är glada över att se hur många golfare som tycker om oss och hjälper till att bidra till en mer hållbar golf genom att köpa återvunna bollar. Efterfrågan ökar snabbt och förra året kunde vi återvinna ungefär 2 000 000 golfbollar!

Bolldykare i vattnet

Golfbollsdykare: Ett riktigt arbete

För att möta den växande efterfrågan har våra dykare mycket att göra. Från vår till höst reser de över Sverige för att plocka upp de bortslagna golfbollarna från våra samarbetsklubbar. När de levererats till Out of Bounds lager genomgår bollarna vår grundliga rengöringsprocess och delas in i 300 modeller och olika kvalitetsklasser. Vi är mycket stolta över att kunna garantera ett sådant brett sortiment av modeller och den i särklass bästa kvaliteten av begagnade golfbollar - genom vår effektiva arbetsmetod som utvecklats under många år.

Men kan du verkligen leva på bolldykning, frågar du dig själv. Ja, det kan du. Det som från början var en galen idé av två tonåringar för 12 år sedan har idag växt till ett företag med 15 heltidsarbeten på Out of Bounds. Dykningen är utan tvekan ett av de svåraste momenten i hela processen och bra dag plockar våra dykare upp 10 000 bollar från det mörka vattnet. Och det, trots att man inte ser någonting på fler timmar, är en härlig upplevelse!

Bilder från bolldykningen


Gående dykare bär ett nät med golfbollar Transport av golfbollar med en John Deere Simmande bolldykare med tre golfbollar i handen Två dykare kör en fyrhjuling på fairway Porträtt av en golfbollsdykare Dykning efter bollar i grumligt vatten
Svartklädd dykare med tuber slänger upp en säck golfbollar Dykare tittar på en påse golfbollar Glad bolldykare på väg från vattnet Hand håller i en Titleist Pro V1 Två dykare lastar upp säckar med bollar på ett flak Jobbar med säckar fyllda av bollar
Poserar framför en golfdamm Smutsig handske håller en fin Pro V1-boll Dykare med bollar kommer gående från långt avstånd Glad och nöjd bolldykare kör transport med bollar Foto av fairway med fyrhjuling på avstånd Dykare med bollar fotade framför stort släp Out of Bounds bil med texten We got balls to recycle

Missa inte nästa kampanj - Anmäl dig till vårt utskick här: