• Fri frakt vid order över 850:-
  • Fler än 125 000 nöjda kunder
  • Fri expertrådgivning
  • Leverans inom 1-2 dagar
  • Europas största utbud av golfbollar
Till kassan (0)

Bolldykning, en självklar del av affärsidén!


7 september 2011

Dykning golfbollar

Den som har besökt Golf.se senaste dygnet har förmodligen inte missat artikeln om bolldykare på Kungsängens GK. Du som inte har läst artikeln, kan göra det här:

http://www.svenskgolf.se/artiklar/folja/20110906/bolldykare-stoppades-pa-kungsangen


Jag kan lugna alla kunder med att ingen har förstört något på banan, ingen bil har framförts på något gräsunderlag och det har greenkeeper själv bekräftat. Förutom att killarna olyckligt nog var lite bekväma och framförde sina fordon på den enskilda vägen som leder runt banan agerade de i god tro enligt allemansrätten.


Tisdagens arbete började lite annorlunda då kollegan Henrik ringde på morgonen och berättade att två dykare samt deras hjälpredor som levererar bollar till oss, var anklagade för skadegörelse och stöld. Det lät illavarslande men med vetskapen om att killarna som utför jobbet har all nödvändig information och en rejäl portion sunt förnuft bör det inte bli några problem. Det skulle givetvis utredas vad som hade hänt och varför.Ett samtal från redaktionen på Svensk Golf och Karin Klarström halvannan timme senare signalerade att omfattningen bar iväg mot högre höjder. Frågor besvarades, situationen förklarades och samtalet uppföljdes efter att jag fått tag i dykarna och hört deras version. De hade inte gjort något fel och i den becksvarta natten hade någon missat att skölja av sig leran och gått fel på banan. De fick rådet att lämna tillbaka bollarna då de var anklagade för stöld och klubbchefen krävde det, samt att be om ursäkt ifall de orsakat skada och åtgärda det. Återigen hade banansvarige inget att anmärka på.


Nu ligger bollarna hos banpersonalen på klubben och bollen hos klubbchefen. Tyvärr har klubben trots samarbetsvilja samt välvilja från dykarna, polisanmält händelsen! Möte med klubben kommer att ske inom snar framtid i syfte om att lösa konflikten. Vår verksamhet är uppbyggd på begagnade golfbollar som alla kunder vet och de bollar vi är mest stolta över är ju såklart de inhemska. De flesta bollarna har en mellanhand där ytterligare företag delar på kakan och skapar arbetstillfällen. Tyvärr har vi inte möjlighet att köpa in den mängd svenska bollar som önskas, utan måste se oss om i världen för att tillgodose behovet. Det finns potential på våra golfbanor att mätta marknaden om klubbarna får upp ögonen att pengar finns att tjäna. Så länge allemansrättens skyldigheter och rättigheter gör det hela möjligt kan vi inte livnära oss på endast svenska bollar då andra plockar upp den skörd som vi vill dela med klubbarna. En lagändring vore på sin plats. Den röda tråden i hela verksamheten är återvinning med miljön i fokus, bollarna är ju faktiskt ingen naturlig del av en levande miljö.


Vi strävar efter en boll som ger mer i värde för alla parter än vad den kostar i miljöbelastning. Den lokalt bortslagna bollen är en sådan!


Missa inte nästa kampanj - Anmäl dig till vårt utskick här: