Din vara läggs i varukorgen, fortsätt handla eller gå till kassan.
Fler än 30 000 nöjda kunderHögsta kvalité sedan 2007Leverans inom 1-2 dagarSkickas samma dag vid beställning innan 13.00


Så här enkelt byter du grepp på dina golfklubbor

9 mars 2017

Byt dina grepp hos oss på Out of Bounds

Det är lätt att glömma bort att byta grepp på klubborna. Tillverkarna av grepp brukar rekommendera att byta på alla golfklubbor efter 40 rundor. Vi på Out of Bounds tycker att den perfekta tiden att byta grepp är under den tidiga våren innan säsongen drar igång.

Grepp som är hårda, glatta och utslitna blir till slut väldigt jobbiga att hålla fast. Du måste helt enkelt krama klubban betydligt hårdare än om du hade mjuka och nya grepp. Detta suger musten ur både händer och underarmar och gör att slagen på de sista nio hålen känns onödigt trötta.

Ett bra golfgrepp ska ge dig grymt bra fäste, fin känsla och minimala anspänningar i händerna och underarmarna. Byt grepp nu så kan vi sluta göra golfen svårare än vad den redan är.

Nedan går jag igenom vad jag tycker är viktigast att tänka på när du ska köpa ett nytt grepp till din klubba.

1. Tjockleken

Ett fel som många golfare gör är att ha alldeles för tjocka grepp på sina klubbor. Det blir helt enkelt väldigt svårt att slå bollen rakt om du har fel storlek. Det är till exempel väldigt sällan en person med handskstorlek S behöver ha grepp i Midsize. Det finns alltid en fråga om känsla och vad man tycker är bekvämt, men då ska man också ha tänkt igenom beslutet.

Det är svårt att ge en generell tabell på vem som ska ha vad, men tänk på att fingrarna ska vidröra kudden vid tummen. Är det glapp mellan, eller att fingrarna gräver sig in i handen bör du kolla på en annan storlek.

De storlekarna som finns att tillgå i grepp är:
- Undersize
- Standard
- Midsize
- Oversize
- Jumbo

2. Materialet

Nästa stora fråga är vilket material du vill att ditt grepp ska vara gjort av. Det finns fördelar och nackdelar med alla grepp, men beroende på hur, när och var du spelar största delen av din golf, kan vi ganska enkelt komma fram till vad som passar dig bäst.

Gummigrepp

Greppen som är gjorda av gummi är väldigt populära. Det är i princip uteslutande gummigrepp som sitter som standard när du köper nya golfklubbor. Det som kännetecknar dessa greppen är att de är väldigt mjuka, ger bra fäste och riktigt fin känsla.

Vill du ha grepp som inte sliter något på händerna är detta absolut bästa valet för dig.

Gummigreppen passar absolut bäst när det är torrt ute. Vid regn är gummigrepp det sämsta valet då gummi inte absorberar vatten och fukt. Här får man räkna med att behöva torka av greppen med en handduk om de blir blöta.

Har du en hög svinghastighet och håller hårt i klubban kan dessa greppen vara alldeles för mjuka för dig.

Cordgrepp

Cordgreppen är riktigt bra när det är blött ute. Detta tack vare att de dels är gjorda av ett bomullsmaterial som är fuktabsorberande. Cordgreppen är oftast riktigt slitstarka och brukar kännas som riktigt kvalitetsgrepp.

Greppytan på dessa har lite mer struktur än gummigreppen. Detta gör att de sliter lite mer på händerna och handsken.

Hybridgrepp

Det bästa av två världar. Dessa har känslan och mjukheten som i gummigreppen, men är fuktabsorberande som cordgreppen.

Fungerar alldeles utmärkt för dig som brukar spela med gummigrepp, men vill ha grepp som funkar bättre i väta.

Detta är tourens mest spelade grepptyp.

Greppa om klubban steg-för-steg

Skär bort gamla greppet och tejpen

Dra av de gamla greppet från klubbanBörja med att skära bort det gamla greppet För att få bort det gamla greppet använder vi oss lättast av en mattkniv med en krok i änden. Sätt in kroken under greppet och skär ett snitt hela vägen upp till toppen. Om greppet suttit på länge och tejpen under är gammal, kan man behöver göra ett till snitt i greppet ett par centimeter från första. Då blir det mycket lättare att dra av.

Ska du greppa om en grafitklubba måste du vara försiktigt så du inte skär hål i grafiten.

Efter detta sliter du av tejpen som sitter under. Detta brukar vara det svåraste, och tråkigaste när man greppar om klubbor. Släpper inte tejpen kan du antingen skräna lite försiktigt med kniven, använda lacknafta, eller värma försiktigt med hårtork eller värmepistol.

Sätt dit nya tejpen

Forma tejpen runt klubbskaftetSätt på ny tejp på klubbskaftet Nu ska vi mäta upp en ny remsa av grepptejpen. Köper du grepp av oss brukar vi skicka med tejp i färdiga längder, men denna tejpen går också att köpa på rulle.

Använd det nya greppet som mått till hur lång den nya tejpen ska vara. Fäst grepptejpen på skaftet, men låt den sticka ut ca 2 centimeter utanför skaftänden. Den lilla delen snurrar vi sendan ihop och trycker ner den i skaftet. Anledningen till att vi gör detta är för framförallt för att vi ska hindra vatten från att komma ner i skaftet.

Lacknafta

Fyll greppet med lacknaftaHäll lacknafta på tejpen Nu är det dags att förbereda för montering av greppet. Sätt tummen för det lilla hålet i tjockänden på greppet, och häll i lacknafta. Täpp för båda hålen och skaka runt lacknaftan så insidan blir blöt. Häll ut lacknaftan på grepptejpen så att ingen del är torr. När du är klar med detta går du raskt vidare till nästa punkt.

Tryck på det nya greppet

Sätt på det nya greppetTryck på greppet hela vägen Trä på greppet rakt eller så som du själv vill ha det vridet. Har du svårt att få på det på skaftet kan det vara lättare om du trycker vid greppöppningen så den blir ovalformad. Därefter ska du enkelt kunna trycka på greppet. Tryck bara tills det tar stopp. Sliter och drar du i greppet kan det spricka eller töjas ut.

Rätta till greppet

Justera greppet så det blir rakt Ta ner klubban och ställ den på marken för att göra de sista finjusteringarna. Nu har du en liten stund på dig att få till det så det känns riktigt bra i uppställningen. När detta är gjort låter du greppet vila i någon timme, sedan är allting klart!

Se hela flödet i filmen nedanLäs vidare

Låt puttningen bli din styrka med den här träningen

Låt puttningen bli din styrka med den här träningen

19 februari 2018

Vintern och försäsongen är den absolut bästa tiden att slipa på puttarna, både de långa och korta. Låt puttningen bli din styrka i år. Nu är det dags!

Läs inlägget här »

NXT Tour går i graven! Nu presenterar Titleist sin världsnyhet.

NXT Tour går i graven! Nu presenterar Titleist sin världsnyhet.

25 januari 2018

I en glasbur en bit in i Titleist monter på PGA Show 2018 ligger det en liten rund vit golfboll som inte någon var beredd att se där. Den helt nya Tour Soft. NXT Tour går i graven!

Läs inlägget här »

Världens mjukaste boll blir färgsprakande - Här är nya Wilson DUO Soft!

Världens mjukaste boll blir färgsprakande - Här är nya Wilson DUO Soft!

17 november 2017

Säsongen 2018 blir mer färgsprakande än du någonsin kunnat tro. Nu hakar Wilson Staff på idén och den blivande trenden som Volvik startat. Världens mest populära lågkompressionsboll släpps i flera färger med en yta som är helt matt.

Läs inlägget här »

Saker vintersäsongen inte vill att du ska veta. Ta kontrollen!

Saker vintersäsongen inte vill att du ska veta. Ta kontrollen!

1 november 2017

Kylan är här och vintern närmar sig med stormsteg! Den kalla blåsten och den hårda marken gör att många av Sveriges golfare hellre stannar hemma med en kopp kaffe och golf på tv...

Läs inlägget här »

Titleist lanserar ny premiumboll. Här är allt vi vet om nya AVX!

Titleist lanserar ny premiumboll. Här är allt vi vet om nya AVX!

18 oktober 2017

För ett par veckor sedan hörde vi att Titleist skulle lansera en ny golfboll. Det ryktades om en premiumboll med touregenskaper.. Här är allt vi vet om Titleist nya AVX!

Läs inlägget här »

Bollspecial med Out of Bounds och Svensktgolfforum

Bollspecial med Out of Bounds och Svensktgolfforum

17 oktober 2017

Information om skillnader mellan golfbollar, hur de faktiskt fungerar och vad som påverkar hur en golfboll beter är inte alltid lätt att googla sig fram till. Vi på Out of Bounds har därför bestämt oss för att verkligen bli bäst på golfbollar och allt däromkring...

Läs inlägget här »