• 📦 Fri frakt vid order över 850:-
  • Fler än 150 000 nöjda kunder
  • Fri expertrådgivning
  • 🚚 Leverans inom 1-2 dagar
  • Europas största utbud av golfbollar
Till kassan (0)

Earth Day: Miljövänlig golfkonsumtion = återvunna golfbollar


Skrivet av Marco Wimmer

Golfboll som en jordglob

Vi älskar alla vår sport. Men har du någonsin tänkt på att ha en mer hållbar inställning till golfandet? Under "Earth Day" 2023 vill Out of Bounds bjuda in dig att spela mer miljövänligt än någonsin tidigare. Årets Earth Day har temat "Investera i vår planet". Men hur skulle vi kunna investera för att göra golfen mer hållbar?

Svaret har du kanske redan gissat: med återvunna golfbollar höjer vi hållbarheten och miljvänligheten ett rejält snäpp! Till skillnad från nya golfbollar behöver återvunna bollar inte produceras igen, istället genom att tvättas och säljas som begagnade golfbollar sparar vi mängder av resurser! Låt mig förklara.

Så återvinner vi golfbollar

Våra dykare plockar varje år upp flera miljoner bortspelade bollar. Sedan tvättar vi, sorterar och packar om dem för återanvändning - för att snabbt få tillbaka dem ut på golfbanan igen. Genom att handla återvunna golfbollar sparar du pengar och kan vara trygg med att du gör det mest hållbara valet när det gäller dina golfbollar. Out of Bounds minskar mängden av nya bollar som behöver produceras, minskar avfallet och förhindrar att giftiga plaster lagras helt i onödan i tusentals vattenhinder.

Golfbolls-återvinning

Kanske tänker du att återvunna golfbollar knappast kan erbjuda samma kvalitet och prestanda som nya bollar? Men det är fel! Våra bollar genomgår en noggrann rengöringsprocess, sorteras och klassificeras. Därefter säljs dem i bästa möjliga skick till dig. Genom regelbundna dykningar på över 300 samarbetsklubbar ser vi till att våra "floridabollar" spenderar så kort tid som möjligt i vattnet. Eftersom vi dyker flera gånger per år på varje golfbana vi samarbetar med ligger inte bollarna alls länge i vattnet innan de plockas upp och återvinns.

Och hållbarheten inom golfen växer tack vare detta! Varje år slår vi nya rekord när det gäller golfbollsåtervinning. I år kommer vi att återvinna fler än 4 miljoner golfbollar och sälja tillbaka dem till våra kunder!

Investera i vår planet

Så låt oss nu på Earth Day påminna hela golfsverige om hur viktigt det är att fatta miljömedvetna beslut och skydda vår planet. Genom att välja återvunna golfbollar från Out of Bounds gör du en riktigt bra insats. För Out of Bounds betyder att investera i vår planet att investera i miljövänliga golfbollar! Kanske betyder det så för dig också i år?

Out of Bounds-bil med logga WE GOT BALLS TO RECYCLE

Köp återvunna golfbollar här


Missa inte nästa kampanj - Anmäl dig till vårt utskick här: