• Fri frakt vid order över 850:-
  • Fler än 125 000 nöjda kunder
  • Fri expertrådgivning
  • Leverans inom 1-2 dagar
  • Europas största utbud av golfbollar
Till kassan (0)

Svenska tränare, spelare och profiler


Skrivet av Erik Tellman
Bollens insida

Vi pratar ofta om hur viktigt det är med vilken boll du spelar på och vad du bör tänka på vid bollvalet. Att välja en golfboll handlar väldigt mycket om känsla. Golfbollarnas olikheter och egenskaper märks främst på spinnen, kompressionen och känslan. Gå till övningsgreenen och slå dina favoritslag så du ser hur bollarna beter sig på de slagen som är viktiga för dig. Det är här du kommer hitta din favoritboll.

Vi har frågat några av våra duktiga svenska golfprofiler om vad de spelar på för boll och varför de valt just den.

Sofia Edman

Tränare Svensk Golf

Jag arbetar sedan 2009 som tränare på Gräppås Golfklubb. Jag har också förmånen att arbeta inom Svenska Golfförbundet med barn- och ungdomsutveckling. Under 2017/2018 ser ni mig i Svensk Golf som en av tränarna i Golfskolan.

Jag spelar Pro V1 för att den ger mer längd men samtidigt levererar en mjuk känsla kring närspelet. Vad gäller boll så tycker jag det är viktigast att man hittar känslan kring greenerna och gillar flykten i bollbanan. Pro V1 ger för mig en mer konsekvent flykt. Att tänka på är också att man ser till att ha en bra bollväska för träning med samma bollar. Allt för att säkerställa att bollen reagerar likadant efter varje slag.

Johan Salzmann

Svensktgolfforum.se & GolfStar

Jag arbetar som Marknadschef på företaget GolfStar som är Sveriges största Mutli Course Owner-företag. Vilket innebär att vi äger eller driver golfbanor och erbjuder medlemskap som sträcker sig över många anläggningar.

Vid sidan av mitt jobb så driver jag även Svensktgolfforum.se. Ett community och diskussionsforum för golfnördar. Via forumets olika kanaler arrangerar jag tävlingar och för diskussioner med hela golfsverige och på själva sajten så står användarna för den mesta diskussionen. Forumet är mitt hobbyprojekt som jag startade för att jag tyckte att Sverige förtjänade ett forum för oss golfnördar där det enbart snackas golf. Det är det perfekta forumet för att snacka golfbolls-nörderi!

Just det, jag har en podd också, Svensktgolfforums podd som du hittar på iTunes eller Acast. Där snackar vi om dagsaktuella händelser i golfvärlden och nördar ned oss i utrustning, tävlingar, golfspel och annat. Vi kommer snart igång med höstsäsongen.

Förra året spelade jag TaylorMade Tour Preffered X och den tyckte jag ibland kunna spinna för mycket vid inspelet. I år spelar jag TP5x och tycker den spinner mindre vid inspel, men ändå stannar snabbt nog på långa järn. Dessutom går den långt från tee, något jag uppskattar. För vem vill inte drive:a ut polarna?

Max Persson

MPXGolf.se

Jag driver MXPGolf.se som är Sveriges största YouTube-kanal för golfinstruktion. Jobbar även som golfcoach på Klövsjö-Vemdalens GK och Östersund-Frösö GK. Utöver detta är jag också ambassadör för Golfway.

Min absoluta favoritboll är Titleist Pro V1. Det har länge varit bollen jag tycker bäst om både i känslan när du slår allt ifrån driver till puttar, men också hur bollen beter sig i såväl närspel som i det långa spelet. För mig är det en komplett boll som verkligen presterar bra över hela banan. Jag har testat många olika modeller men faller alltid tillbaka till Pro V1.

Mikael Detterberg

Tränare på Alingsås GK och Golfway

Jag jobbar som Pro/Sportchef på Alingsås GK. Jag är även ambassadör för Golfway och mitt mål är att förenkla utlärningen i golf, samt få sporten att växa.

Den bollen som jag tycker passar mig bäst är Titleist Pro V1x. Jag har spelat på Pro V1x de senaste åren och den presterar som jag vill. Den ger den bollflykt jag vill ha från både tee och fairway. För mig är det också viktigt att jag har en skön och bra känsla in mot, runt och på green och där tycker jag att Pro V1x är oslagbar.

Fredric Sundberg

Tourspelare

Jag spelar just nu på den Nordiska ligan och tävlar mest i Sverige men även i Danmark, Norge och Finland. Spelar även tävlingar på Swedish Golf Tour. Just nu ligger allt fokus på Europatourkvalet som startar i september. Säsongen har varit blandad med allt från vinst till missad cut.

Jag spelar på Titleist Pro V1 och har alltid gjort. Har även testat Pro V1x men eftersom jag inte slår så hårt på bollen så passar Pro V1 mig bättre än Pro V1x. Jag trivs med känslan i bollen både med långa och korta slag. Jag får också den bollbanan jag vill ha från tee och den kontroll jag eftersträvar in mot green.

Marcus Warenius

Tränare på Gräppås GK

Jag arbetar och brinner för att utveckla alla kategorier av golfare. Jag älskar att ta mig an och hjälpa nya och återkommande golfare som vill bli bättre på golf.

Jag spelar på Titleist Pro V1x eftersom den har precis de egenskaper jag söker i en golfboll. Bollen levererar, enligt mig, den perfekta bollbanan från tee och optimal spinn. Pro V1x levererar också en riktigt bra känsla i alla slag in mot och runt green, vilket jag tycker är viktigt för att kunna kontrollera spinn och flykt.

Magnus Svahlin

Läs mer om de olika bollarna som Magnus har spelat på.

TaylorMade TP Penta »

Titleist Pro V1x »

Srixon »

Magnus Svahlin

Tourspelare

Jag är uppvuxen på Hulta GK och började spela golf vid 9 års ålder. Jag slutade jobba vid 25 års ålder för att leva ut proffsdrömmen. Jag har spelat på alla stora tourer i Sverige genom åren. Först Telia Tour, SAS Masters Tour och sista åren på Nordea. Jag har genom karriären alltid varit duktig från tee till green och har då valt den boll som passat bäst för mitt spel. Jag har spelar TaylorMade TP och Penta. Under två säsonger spelade jag med Srixon Z-Star. De var grymma i järnspelet, men jag saknade lite kontroll vid närspelet. Därför gick jag över till Titleist Pro V1x.

Pro V1x ger mig en högre bollbana och en fantastisk känsla vid närspelet. Spinnen runt green tycker jag är optima för mitt spel. Detta har hjälpt mig hitta bättre kontroll även vid wedgespelet, vilket gett ökat självförtroende till att verkligen kunna attackera flaggan.

Jag har också haft lyckan att få jobba för Ping på deras Demo-tour. Vi åkte runt på Sveriges golfklubbar och hjälpte golfare att maximera sin utrustning. Att justera sina klubbor i en Custom Fit är något som de flesta golfare någon gång gjort. Det är dock väldigt få som gjort detsamma när det kommer till valet av golfbollen. En bättre boll ger oftast ett bättre resultat. Välj att spela samma märke och modell så kommer detta resultera i ett ännu lägre scorer.


Missa inte nästa kampanj - Anmäl dig till vårt utskick här: