• 📦 Fri frakt vid order över 850:-
  • Fler än 150 000 nöjda kunder
  • Fri expertrådgivning
  • 🚚 Leverans inom 1-2 dagar
  • Europas största utbud av golfbollar
Till kassan (0)

Hur skulle du spendera vinstpengarna?


Skrivet av Erik Tellman
Liten golfare som slår från en sedelhög

Oavsett vilken relation du har till golf så vet du förmodligen om att det rör sig extrema summor pengar i golfens värld. De bästa i världen flyger i sina privatplan till tävlingarna, köper fina bilar och bara tanken på hur mycket pengar de tjänar gör mig svimfärdig. Vad skulle man själv göra med så mycket pengar?

I helgen spelades årets första WGC-tävling i Mexico. 72 startande slogs om att ta hem så stor procent som möjligt av den totala prissumman på lite drygt 103 miljoner kronor. Tillslut stod Patrick Reed med bucklan i handen tillsammans med en nysignerad check med ett värde av 17,8 miljoner kronor. Jag vet inte hur lång tid det skulle ta för mig att spendera så mycket pengar, men jag skulle nog behöva anstränga mig en hel del.

Om det en vacker dag skulle trilla in en så stor summa på mitt konto så vet jag ungefär vad jag skulle börja lägga pengar på. Men den listan är rätt så tråkig att läsa för dig som hoppas på mer storslagna idéer, därför tänker jag så här: Om jag skulle spendera alla pengarna på bara golf, vad skulle jag då göra? Tanken är svindlande, men också väldigt intressant.

Du har säkert din egen bucket list när det kommer till golfen. Dela gärna med dig av den på vår facebooksida där vi delat detta inlägget. Här under kommer min (Eriks) lista. Vissa grejer är så dyra så att pengarna knappt räcker och vissa är lite mer blygsamma. Ett par saker vet jag inte ens vad det kostar - men vad gör det? Jag måste försöka sätta sprätt på nästan 18 miljoner kronor.

Phil floppar

Träna floppslag med Phil

Detta är möjligtvis den största drömmen av alla. Att ringa Phils agent och säga: "I want Phil as my coach for a day. Name the price!". Vi kan käka mat, prata om vem som är skönast på touren, titta runt i hans hus och mäta omkretsen på våra vader. Vad kan det kosta tro?

Spela alla topp-100 banor i världen

Ta med familjen, några vänner och plocka ut lite semester i ett halvår och spela massa golf! Kan knappast bli bättre. Riktigt bra sak att ha gjort när samtalsämnena på långsamma fester börjar ta slut - "Vet du att jag spelat alla 100 bästa golfbanor i världen?".

Golfbana i Dubai
Trackman-simulator

Simulator inomhus med Trackman

Rory har en, Dustin har en, Donald Trump har en (!?) så varför ska inte jag ha en? En simulator med skärm, mjukvara, matta, projektor och Trackman startar på runt 500 000 kronor. Lägger man till lite kameror och annat dyrt kan man nog pressa upp kostnaden ytterligare. Välkomna hem till mig!

Besöka alla fyra majors

Här är förmodligen inte pengarna det stora problemet då efterfrågan på biljetterna är galen. Biljettkön till Masters sägs vara runt 20 år, men med tillräckligt mycket pengar tänker jag att man bör kunna gå runt systemet på något sätt.

Bucklorna till alla majors
Jag svingar på Hills

Hosta en proffstävling i Sverige

Jag har ingen aning vad detta kan kosta. "Tellman Enterprise Invitational"- Jag tycker det klingar hur bra som helst! Allt jag vill är att slänga upp läktare, ledskärmar och be startern ropa ut mitt namn när jag slår ut på Pro-Am:en.
"From Jönköping, Sweden. The host of this event. Please welcome, Erik Tellman!" - Wow!

Göra en custom fitting och köpa allt nytt

I sammanhanget kostar inte detta speciellt mycket och det finns säkert många av er som köper allt nytt så fort det släpps. Jag är lite mer tillbakadragen då jag faktiskt gillar mina 10 år gamla klubbor. Skulle min likviditet öka med ett par miljoner är det nog den här punkten som jag infriar först.

Mina Trackman-data

Det har var min lista som jag skulle kunna fortsätta med i all evighet. Berätta gärna om din!

Erik Tellman
Out of Bounds


Missa inte nästa kampanj - Anmäl dig till vårt utskick här: