Din vara läggs i varukorgen, fortsätt handla eller gå till kassan.
Fler än 40 000 nöjda kunderHögsta kvalité sedan 2007Leverans inom 1-2 dagarEuropas största utbud av golfbollar

Låt puttningen bli din styrka med den här träningen


19 februari 2018 av Erik Tellman

Erik puttar golfboll på green

Alla har vi någon gång ställt upp oss vid bollen för att slå den där viktiga putten. Hjärtat pumpar, pulsen är hög och knäna skakar. Det spelar ingen roll om det är för att vinna tävlingen eller om det är en vanlig sällskapsrunda. Det finns verkligen få saker som gör att självförtroendet går ner i botten som när man missar korta puttar. Så fort man bränner en bränner man ofta fler. Nu är det dags att bryta den dåliga trenden.

Vintern och försäsongen är egentligen den absolut bästa tiden på året för att slipa på puttarna, både de långa och korta. Slå på golfen på tv:n, rulla ut puttmattan i vardagsrummet, och med hjälp av några riktigt bra träningsredskap kan du nå oanade framsteg. Att ta tiden för den här typen av träning gör det så mycket lättare nu när banorna fortfarande är stängda, då vi vet att vi inte går miste om en runda ute. Att vara förberedd när säsongen startar är så mycket roligare.

Vi på Out-of-Bounds.se har tagit fram några favoritprodukter som vi har haft stor nytta av under vintern. I filmen nämner jag några av dem, men för att förtydliga hittar du dem under här också. Vi är trötta på att tappa onödiga slag på green, vi har bestämt oss för att bli bättre puttare. Hoppas du vill detsamma. Jag har också tagit fram mina BÄSTA puttövningar som jag tränar mycket med. Gör det du också och jag lovar att du kommer kapa många slag detta året.

Eriks puttövningar


Startsträckan

Till den här övningen använder jag alltid min Putt Gate. Jag lägger min Putt Gate ca 30 cm från hålet och fäster den med fyra peggar; två i de främre hålen och två i de bakre. Bollen lägger jag sedan längst in i Gaten. Nu vill jag att puttern inte ska nudda bakre peggarna när jag gör min pendelrörelse, samt att bollen ska starta så rakt så att den inte nuddar de främre peggarna när jag puttar iväg den. Hålet får mest arbeta som en bolluppsamlare här då det viktigaste är att hitta en rak bollstart.

IDIOTEN

Här gäller det att ha touchen, och det kommer också vara den här övningen som kommer få dig att skrika av frustration. Som hjälpmedel här brukar jag använda mig av Putt Path, eller min Alignment Pro. Här ska vi hitta längdkänslan och jag brukar använda ungefär 8 meter green till den här övningen. Den går att göra längre, men även kortare.

För att det ska bli enkelt att förstå så kan vi på de här 8 metrarna bygga 7 zoner. Sätt en pegg därifrån du ska slå alla dina puttar. En meter från den peggen sätter du ner en till pegg där "Zon 1" ska börja. En meter längre bort sätter du ner nästa pegg och där avslutas "Zon 1" och "Zon 2" tar vid. Fortsätt såhär i en rak linje tills du har 7st 1-meterszoner. Du ska nu börja med att putta en boll in i den korta första zonen. Klarar du det går du vidare med en till boll och slår den till nästa zon. Zonerna måste du slå till i ordning, alternativt från början lägga upp ett system i vilken ordning du vill spela dem. Såhär kör du vidare tills du antingen missar en zon eller tills du klarat av att träffa alla zoner i en omgång. Missar du en zon måste du såklart börja om från början. Här kan man stå kvar LÄNGE på greenen innan man lyckas, men det kommer ge dig fantastiska resultat i form av längdkänsla.

5-BOLLSÖVNINGEN

Lägg upp fem bollar i en rak linje från hålet. Första bollen lägger du 40 cm från hålet och de andra därefter med ett mellanrum på 40 cm mellan varje. Börja med att putta bollen närmst hål och försök att sänka alla fem bollar i samma omgång. Missar du en putt får du börja om. Den här övningen är perfekt att avsluta med innan du åker hem, eller starta med innan du ska springa ut på banan.

Topp 3-träningsredskap


WellPutt - En komplett träningsmatta som passar alla golfare oavsett nivå

WellPutt-mattan är så mycket mer än bara en vanlig puttmatta som man tröttnar på efter inte ens 100 puttar. WellPutt lär dig att förstå puttning. Här får du de bästa förutsättningarna för att träna längd, sikte, känsla, riktning och fart. För att slå en riktigt bra putt måste du hitta en bra kombination av de nämnda teknikerna. Med WellPutt blir du en bättre golfare.

Köp WellPutt här


SKLZ Putt Gate - Starta bollen rätt

Här får du omedelbar feedback på i vilken riktning du startar bollen, tack vare den smala porten. För att sätta de korta puttarna är Putt Gate ett MÅSTE!

Köp Putt Gate här


Pure Putt Path - Håller putten på rätt plan genom hela stroket

Putt Path använder du tillsammans med din egen putter. Ställ ut den på mattan eller ta med den till övningsgreenen i sommar. Med hjälp av de medföljande instruktionerna kommer du bli mer konsekvent i ditt puttingstroke.

Köp Putt Path här

Lycka till med ditt puttande! /Erik, Out-of-Bounds.se


Missa inte nästa kampanj - Anmäl dig till vårt utskick här: