• 📦 Fri frakt vid order över 850:-
  • Fler än 150 000 nöjda kunder
  • Fri expertrådgivning
  • 🚚 Leverans inom 1-2 dagar
  • Europas största utbud av golfbollar
Till kassan (0)

Låt puttningen bli din styrka med de här övningarna!


Erik puttar golfboll på green

Alla har vi någon gång ställt upp oss vid bollen för att slå den där viktiga putten. Hjärtat pumpar, pulsen är hög och knäna skakar. Det spelar ingen roll om det är för att vinna tävlingen eller om det är en vanlig sällskapsrunda. Det finns verkligen få andra saker som sänker självförtroendet lika snabbt som när man missar korta puttar. Så fort man bränner en, bränner man fler. Nu är det dags att bryta den dåliga trenden.

Vintern och försäsongen är egentligen den absolut bästa tiden på året för att slipa på puttarna, både de långa och korta. Slå på golfen på tv:n, rulla ut puttmattan i vardagsrummet, och med hjälp av några riktigt bra träningsredskap kan du nå oanade framsteg. Att vara förberedd när säsongen startar på riktigt är så mycket roligare.

Jag har tagit fram några favoritprodukter som jag har haft stor nytta av under vintern. Jag är så trött på att tappa onödiga slag på green. Jag har också tagit fram mina BÄSTA puttövningar som jag tränar mycket med. Gör det du också och jag lovar att du kommer kapa många slag detta året.

Eriks puttövningar


Startsträckan

Till den här övningen använder jag min Puttspegel från Short Game Gains. Framför spegeln lägger jag startlinjen som man får till och spegeln hjälper mig att linjera putter, axlar och ögon. Köp till Short Game Gains Ghost Holes för att ha något att sikta på.

IDIOTEN

Här gäller det att ha touchen, och det kommer också vara den här övningen som kommer få dig att skrika av frustration. Som hjälpmedel här brukar jag använda mig av Putt Path. Här ska vi hitta längdkänslan och jag brukar använda ungefär 8 meter green eller Wellputt 8 meter till den här övningen. Den går att göra längre, men även kortare.

För att det ska bli enkelt att förstå så kan vi på de här 8 metrarna bygga 7 zoner. Sätt en pegg eller annan markering därifrån du ska slå alla dina puttar. En meter från den peggen sätter du ner en till pegg där "Zon 1" ska börja. En meter längre bort sätter du ner nästa pegg och där avslutas "Zon 1" och "Zon 2" tar vid. Fortsätt såhär i en rak linje tills du har 7st 1-meterszoner. Du ska nu börja med att putta en boll in i den korta första zonen. Klarar du det går du vidare med en till boll och slår den till nästa zon. Zonerna måste du slå till i ordning, alternativt från början lägga upp ett system i vilken ordning du vill spela dem. Såhär kör du vidare tills du antingen missar en zon eller tills du klarat av att träffa alla zoner i en omgång. Missar du en zon måste du såklart börja om från början. Här kan man stå kvar LÄNGE på greenen innan man lyckas, men det kommer ge dig fantastiska resultat i form av längdkänsla.

5-BOLLSÖVNINGEN

Lägg upp fem bollar i en rak linje från hålet. Första bollen lägger du 40 cm från hålet och de andra därefter med ett mellanrum på 40 cm mellan varje. Ta hjälp av Short Game Gains Start Line String. Börja med att putta den bollen som ligger närmast hålet och försök att sänka alla fem bollar i samma omgång. Missar du en putt får du börja om. Den här övningen är perfekt att antingen starta eller avsluta dagen på golfbanan med.

Topp 4-träningsredskap för puttning


Wellputt - En komplett träningsmatta som passar alla golfare oavsett nivå

Wellputt-mattan är så mycket mer än bara en vanlig puttmatta som man tröttnar på efter inte ens 100 puttar. Wellputt lär dig att förstå puttning. Här får du de bästa förutsättningarna för att träna längd, sikte, känsla, riktning och fart. För att slå en riktigt bra putt måste du hitta en bra kombination av de nämnda teknikerna. Med Wellputt blir du en bättre golfare.

Köp Wellputt här


[product]1693[/product]

Short Game Gains Putting Mirror - Starta bollen rätt

Här får du omedelbar feedback på i vilken riktning du startar bollen, tack vare spegeln och startsträckan. Detta är ett måste för dina korta puttar.

Köp Short Game Gains Putting Mirror här


Wellputt Indoor Tees - Använd som gate eller provisoriskt hål.

För dig som tycker puttning är tråkigt kan det hjälpa att ha ett allsidigt redskap. Använd som gate, hjälp för att få ett rakt puttingstroke eller för att ha något att sikta på.

Köp Wellputt Indoor Tees här


Pure Putt Path - Håller putten på rätt plan genom hela stroket

Putt Path använder du tillsammans med din egen putter. Ställ ut den på mattan eller ta med den till övningsgreenen i sommar. Med hjälp av de medföljande instruktionerna kommer du bli mer konsekvent i ditt puttingstroke.

Köp Putt Path här


Putträning med Short Game Gains

Short Game Gains täcker alla de viktiga delarna i din träning. Produkterna är framtagna för att ge dig direkt feedback om du gör rätt eller fel och används av många proffsspelare på PGA Touren.

Short Game Gains

Scrolla vidare här så hittar du mängder av bra träningsutrustning som verkligen kommer hjälpa dig med ditt golfande. Lycka till med ditt puttande så ses vi säkert snart ute på fairway! // Erik, Out of Bounds


Missa inte nästa kampanj - Anmäl dig till vårt utskick här: