• Fri frakt vid order över 850:-
  • Fler än 125 000 nöjda kunder
  • Fri expertrådgivning
  • Leverans inom 1-2 dagar
  • Europas största utbud av golfbollar
Till kassan (0)

Recension av Garmin Approach S42


Skrivet av Erik Tellman

Följ med till Sand Golf Club utanför Jönköping där vi testar Garmins nya golfklocka Approach S42. Är detta enheten som ger dig alla de funktionerna som du behöver? Erik gör ett rejält test av Garmins senaste klocka och provar om den håller måtten och gör golfspelandet ännu roligare.

Tjena! Erik här från Out of Bounds. Idag är vi på min fantastiskt fina hemmaklubb Sand Golf Club, utanför Jönköping. Vi är här idag och ska recencera Garmins nya Approach S42. Så vi kör igång direkt. Häng med!

Starta klockan direkt

När vi checkat in på golfklubben så brukar jag rekommendera att redan då starta klockan så att den hinner söka efter GPS och satellit. Så du är redo när du kommer till första tee. En stor fördel med Garmin Approach S42 är att den är designad för att fungera som en alldaglig smartwatch. Med en stor touchskärm och funktioner som sömnspårning och stegräknare så får du en klocka som fungerar lika bra på golfbanan som utanför golfbanan. För dig som löper eller går mycket så finns det färdigprogrammerade profiler även för dig.

Fokus på golffunktioner

Men idag har vi tänkt att fokusera framförallt på golfen, så vi går upp på tee och så startar vi. Idag börjar vi på hål 12 och en av mina favoritfunktioner i klockan är att den visar alla hinder på banan. Just på det här hålet har vi ett väldigt stort vattenhinder som vi verkligen inte vill landa i. Vi har också några bunkrar på kanten där jag vet att jag gärna slår bollen. Så det är viktigt att jag håller vattnet ur spel. Just nu behöver jag slå bollen 227 m för att vara helt safe om jag vill hålla den linjen jag vill. Så vi kör igång!

Avståndsmätning med S42

Approach S42 ger mig alla avstånd till mitten, framkant och bakkant green vilket ofta är det som i alla fall jag behöver. Just nu har jag 93 m till mitten. Flaggan ser också ut att stå ungefär vid mitten. Jag kan gå in på klockan och flytta flaggan om jag vet exakt var flaggan står, via en banguide eller något sådant. Jag tror att 91 m är det vi ska slå.

Nu är vi på 15:e hålet här på Sand vilket är banans svåraste hål. Jag själv tycker det är lite knepigt för att det är otroligt många bunkrar, och just på detta hålet så är det väldigt bra att klockan hjälper mig att se hur långt är det till bunkrarna och hur långt jag behöver flyga över för att vara safe.

Greenvy direkt i klockan

På varje hål så har man en vy över alla avstånd till vänster bakkant, mitten framkant. Du har en liten greenvy så du ser precis hur formen på greenen är. Under alla avstånd så har du en liten pil. Där har man tillgång till alla hinder. Så här ser vi att vi har ett vattenhinder 63 m fram. Bläddrar vi igenom alla hinder, så ser vi att vi har bunkrar på höger sidan och hur långt det är till dem. Vi kan bläddra framåt hålet och se att vi också har bunkrar framför green. 170 för att komma över, 162 till framkant. Och på så sätt bläddrar man enkelt igenom varje hål. Du får vattenhinder, bunkrar och allt som kan vara i vägen. Så nu vet vi att vi behöver flyga den här bollen i alla fall 171 m för att vara uppe på green.

Som vanligt så träffar jag ändå bunkern. Klockan visar precis avstånden, men det gäller också att kunna utföra slagen så som man vill. Men vi får helt enkelt slå upp den.

Spara din score efter varje hål

S42:an har inbyggt scorekort. Nu lyckades jag rädda par från bunkern. I scorekortslayouten så väljer du precis hur många slag du fick på varje hål, så får du den totala scoren längst upp till höger. Klickar du klar så hoppar klockan vidare till nästa hål. Approach S42 har funktionen att den mäter din slaglängd vilket gör att den, så fort den känner att du slagit till bollen, börjar räkna på hur långt du går fram tills du slår nästa slag. Så nu tickar klockan upp medans vi rör oss mot bollen. Det är väldigt bra för då får du en snabb analys över hur långt du slår varje klubba. Och kan helt enkelt imponera på dig själv, eller dina vänner. Eftersom klockan hela tiden tickar ner när jag åker fram mot bollen så har jag god tid att förbereda mina slag innan jag kommer fram. Så nu har jag 84 m till mittkant, eller till mitten, och jag har redan placerat ut flaggan. Det snabbar alltså på spelet väldigt mycket att ha en klocka som hela tiden ger rätt avstånd.

Det går inte alltid som man tänkt sig och bollen hamnar i vattnet. Vilken tur att Garmin är vattentät ner till 50 m. Men det är lite för kallt idag, så jag tänker att jag droppar min boll här. Så försöker jag lägga upp den nära.

Avsluta rundan och ladda upp till Garmins app

Ännu en avslutad golfrunda. Det sista vi gör är ju såklart att vi avslutar hela rundan i klockan också. Att avsluta rundan gör man lätt via den enda knappen som finns. Klicka på kanten så får du upp lite olika menyalternativ. Här kan du fylla i ditt scorekort och justera om det är något som inte stämmer. Du kan också få upp information om rundan. Den visar din totala score, hur länge du har varit ute, hur många steg du har gått. Det mesta du behöver veta helt enkelt. Men för att avsluta rundan så går du ner hela vägen till "avsluta runda". Du klickar där och sen så kan du spara den direkt i klockan.

Nu när vi har avslutat golfrundan så sparas all information från klockan upp till Garmins golfapp när du ansluter den till telefonen. Så det vi kan göra då, det är att vi kan gå in i appen och få fram ditt scorekort som du precis sparade. Klickar vi på den rundan så ser du din score på alla hål. Du kan också klicka dig in på ett visst specifikt hål för att se precis hur långa slag du slagit, vart på banan de har hamnat och den totala scoren. Garmins golfapp är verkligen jättebra för dig som vill samla all din statistik på samma ställe och få information om hur du slår alla dina slag. Och få lite uppföljning på din senaste golfrunda helt enkelt.

Sammanfattning av recensionen

Hur sammanfattar vi då en dag på golfbanan med Garmins Approach S42? Det är en fantastisk golfklocka på alla punkter. Att ha tillgång till alla avstånd direkt på armen med bunkrar och andra hinder, men också de riktiga avstånden på green, är jättebra och gör ditt spel så pass mycket snabbare. För dig som inte bara är golfare så funkar klockan också väldigt bra som en allaktivitetsklocka. Du kan ha den hemma eller när du är ute och springer, eller på restaurangen. Tack vare att designen är så pass slimmad, och att den kommer i tre olika färger, så funkar den för de flesta - för egentligen alla tillfällen.

Har du kikat på en smartwatch eller har du kikat på en golfklocka och du vill ha rätt avstånd så kan jag med glädje varmt rekommendera Garmin Approach S42.


Missa inte nästa kampanj - Anmäl dig till vårt utskick här: