• Fri frakt vid order över 850:-
  • Fler än 125 000 nöjda kunder
  • Fri expertrådgivning
  • Leverans inom 1-2 dagar
  • Europas största utbud av golfbollar
Till kassan (0)

Out of Bounds fortsätter sin tillväxtresa - rekryterar partneransvarig för Europa


19 oktober 2022

Niclas Ekström, partneransvarig Out of Bounds

Under 2021 antog företaget Out of Bounds Sweden AB en tydligare tillväxtprofil när de fick en ny delägare i form av Golfamore Group. Företagets omsättning hade redan ökat flera år i rad och bolaget klassas idag som ett Gasellföretag av Dagens Industri. Men nu tar man alltså nästa steg och ökar exponeringen ytterligare mot nya marknader.

Målsättningen att vara Europas ledande aktör inom återvunna golfbollar är något man visat i Danmark, där man under året redan skrivit avtal med 65 golfklubbar för dykning i deras vattenhinder. Tittar man längre söderut har spanska golfklubbar också börjat kontraktera Out of Bounds för dykning.

I slutet av sommaren rekryterades därför företagets första Partneransvarig, med ett helhetsansvar över att förbättra och öka samarbetet med golfklubbarna. Idag har 230 golfklubbar samarbetsavtal med Out of Bounds och under kommande år ska ytterligare minst 300 golfklubbar kontrakteras för dykning.

"Det är faktiskt väldigt roligt att ringa till klubbarna och erbjuda dem betalning för en tillgång som bara väntar på att bli upplockad och återanvänd." - säger Niclas Ekström, nytillträdd partneransvarig

Niclas kommer närmast från Foodora, där han var en framgångsrik säljare med ansvar över införsäljningen till nya restauranger. En erfarenhet han nu tar med sig in i sitt arbete med återvinning av golfbollar.

Niclas Ekström, partneransvarig Out of Bounds

Niclas Ekström, partneransvarig Out of Bounds

"Förutom mig, så har vi även en dansk och en spanjor i teamet som ser till att vi får en så bra kontakt som möjligt med våra samarbetsklubbar. Eftersom vi vill ha långsiktiga samarbeten som gynnar både klubbarna och Out of Bounds så är det viktigt med den personliga relationen och transparensen kring vårt arbete." - säger Niclas

Out of Bounds säljer främst de återvunna golfbollarna via e-handel, och de marknader som idag växer snabbast är Nederländerna och Danmark där man sålt mer än dubbelt så många golfbollar under året jämfört med 2021.

"Sverige är vår hemmamarknad, men det är utomlands som vi ser den stora potentialen att fortsätta växa, både kring dykning och försäljning." - säger Alexander Edsmyr, marknadsansvarig och medgrundare

För att klara av den ökande hanteringen av golfbollar införs nästa år ett nytt system för logistik samtidigt som en flytt till nya industrilokaler planeras.

Alexander Edsmyr, marknadsansvarig Out of Bounds

Alexander Edsmyr, marknadsansvarig Out of Bounds

"Vi kommer fortsätta att arbeta med golfbollarna och distribuera alla kunders beställningar från Sverige även nästa år, men ju större del av vårt engagemang som sker utanför Sverige, desto mer intressant är det såklart utöka antalet anläggningar." - säger Alexander

Du kan läsa mer om Out of Bounds och återvinning av golfbollar här:
https://www.out-of-bounds.se/ombollarna/


Missa inte nästa kampanj - Anmäl dig till vårt utskick här: