• 📦 Fri frakt vid order över 850:-
  • Fler än 150 000 nöjda kunder
  • Fri expertrådgivning
  • 🚚 Leverans inom 1-2 dagar
  • Europas största utbud av golfbollar
Till kassan (0)

Titleist lanserar ny premiumboll. Här är allt vi vet om nya AVX!


Skrivet av Erik Tellman
Titleist nya AVX

För ett par veckor sedan hörde vi att Titleist skulle lansera en ny golfboll. Det ryktades om en premiumboll med touregenskaper. Byggd med en 3-delad design omsluten av ett mjukt Urethaneskal. Nyheten lät lite för bra, men nu finns bollen i utvalda butiker och går under namnet "Titleist AVX".

Bollarna finns till försäljning i utvalda golfbutiker i Arizona, Kalifornien och Florida. Detta gör tyvärr att vi svenskar som är EXTREMT sugna på att testa bollen helt enkelt måste vänta, alternativt boka en weekend till Orlando. Titleist AVX är redan med på USGA-listan över godkända bollar, och riktar sig till spelare som söker premiumprestanda kombinerat med mjuk känsla och hissnande längder. AVX:en ska vara mjukare än Pro V1, ha en mer optimerad spinn för att uppnå längre slag och ge en låg, penetrerande flykt.

Från Titleist verkar releasen vara ett sätt för att få mer feedback från spelare, innan (om) de lanserar den för resten av världen. De har nämligen i varje dussinpaket lagt i en utvärderingsblankett som ger de svarande 200 kronor rabatt på kommande köp.

Hos Titleist kan vi läsa det här om bollen


Kärna - En innovativ höghastighets- och lågkompressionskärna som resulterar i anmärkningsvärda längder tillsammans med en exceptionellt mjuk känsla.

Skal - Ett Urethaneskal, GRN41, som levererar premium "Scoring Control" och lång hållbarhet.

Mellanlagret - Högflexen i detta lagret ökar hastigheten och förbättrar spinnen för att främja ännu längre slag.

Aerodynamics - Unikt 352 Tetrahedral Catenary Dimple-design ger optimal konsekvens i bollflykten på alla slag.

Mina tankar om nya AVX


Jag personligen tycker det är ganska naturligt att Titleist släpper en till boll för att täcka det lilla glappet mellan sin V1-serie och NXT Tour. Steget mellan just dessa är för tillfället ganska stort. De flesta tillverkarna har idag en mer lättspelad boll med touregenskaper i sitt sortiment. Perfekt för spelarna som är på väg ner i handicap och vill ha en boll som stannar snabbt på green, men som är lite rakare från tee. Helt enkelt ett mer förlåtande alternativ än de renodlade tourbollarna. Kollar vi i samma spann kan man hos konkurenterna, sedan väldigt länge, hitta bollar såsom TaylorMade Project (a), Srixon Q-Star Tour och Wilson DX3 Urethane etc. Efter all läsning om den här nya bollen så tror jag det är precis här delen av marknaden de vill komma åt.

Priset då?

För tillfället verkar priset vara detsamma som du måste betala för Pro V1 och Pro V1x. Alltså i runda slängar 550:- /dussin. Titleist om några har förmågan att kunna sälja golfbollar till i princip vilket pris de vill, men att lägga dem på samma prispunkt som V1-serien trodde jag inte. Jag ser inte riktigt hur de nya (eller gamla) kunderna ska välja AVX:en före "Världens bästa tourboll". Eller vad tror ni? Vi får nog helt enkelt vänta och se tills bollarna släpps lite närmre oss.

// Erik Tellman, Out-of-Bounds.se


Missa inte nästa kampanj - Anmäl dig till vårt utskick här: