Din vara läggs i varukorgen, fortsätt handla eller gå till kassan.
Fler än 30 000 nöjda kunderHögsta kvalité sedan 2007Leverans inom 1-2 dagarSkickas samma dag vid beställning innan 13.00


Titleist lanserar ny premiumboll. Här är allt vi vet om nya AVX!

18 oktober 2017

Titleist nya AVX

För ett par veckor sedan hörde vi att Titleist skulle lansera en ny golfboll. Det ryktades om en premiumboll med touregenskaper. Byggd med en 3-delad design omsluten av ett mjukt Urethaneskal. Nyheten lät lite för bra, men nu finns bollen i utvalda butiker och går under namnet "Titleist AVX".

Bollarna finns till försäljning i utvalda golfbutiker i Arizona, Kalifornien och Florida. Detta gör tyvärr att vi svenskar som är EXTREMT sugna på att testa bollen helt enkelt måste vänta, alternativt boka en weekend till Orlando. Titleist AVX är redan med på USGA-listan över godkända bollar, och riktar sig till spelare som söker premiumprestanda kombinerat med mjuk känsla och hissnande längder. AVX:en ska vara mjukare än Pro V1, ha en mer optimerad spinn för att uppnå längre slag och ge en låg, penetrerande flykt.

Från Titleist verkar releasen vara ett sätt för att få mer feedback från spelare, innan (om) de lanserar den för resten av världen. De har nämligen i varje dussinpaket lagt i en utvärderingsblankett som ger de svarande 200 kronor rabatt på kommande köp.

Hos Titleist kan vi läsa det här om bollen:

Kärna - En innovativ höghastighets- och lågkompressionskärna som resulterar i anmärkningsvärda längder tillsammans med en exceptionellt mjuk känsla.

Skal - Ett Urethaneskal, GRN41, som levererar premium "Scoring Control" och lång hållbarhet.

Mellanlagret - Högflexen i detta lagret ökar hastigheten och förbättrar spinnen för att främja ännu längre slag.

Aerodynamics - Unikt 352 Tetrahedral Catenary Dimple-design ger optimal konsekvens i bollflykten på alla slag.


Mina tankar:

Jag personligen tycker det är ganska naturligt att Titleist släpper en till boll för att täcka det lilla glappet mellan sin V1-serie och NXT Tour. Steget mellan just dessa är för tillfället ganska stort. De flesta tillverkarna har idag en mer lättspelad boll med touregenskaper i sitt sortiment. Perfekt för spelarna som är på väg ner i handicap och vill ha en boll som stannar snabbt på green, men som är lite rakare från tee. Helt enkelt ett mer förlåtande alternativ än de renodlade tourbollarna. Kollar vi i samma spann kan man hos konkurenterna, sedan väldigt länge, hitta bollar såsom TaylorMade Project (a), Srixon Q-Star Tour och Wilson DX3 Urethane etc. Efter all läsning om den här nya bollen så tror jag det är precis här delen av marknaden de vill komma åt.

Priset då?

För tillfället verkar priset vara detsamma som du måste betala för Pro V1 och Pro V1x. Alltså i runda slängar 550:- /dussin. Titleist om några har förmågan att kunna sälja golfbollar till i princip vilket pris de vill, men att lägga dem på samma prispunkt som V1-serien trodde jag inte. Jag ser inte riktigt hur de nya (eller gamla) kunderna ska välja AVX:en före "Världens bästa tourboll". Eller vad tror ni? Vi får nog helt enkelt vänta och se tills bollarna släpps lite närmre oss.

// Erik Tellman, Out-of-Bounds.seLäs vidare

Låt puttningen bli din styrka med den här träningen

Låt puttningen bli din styrka med den här träningen

19 februari 2018

Vintern och försäsongen är den absolut bästa tiden att slipa på puttarna, både de långa och korta. Låt puttningen bli din styrka i år. Nu är det dags!

Läs inlägget här »

NXT Tour går i graven! Nu presenterar Titleist sin världsnyhet.

NXT Tour går i graven! Nu presenterar Titleist sin världsnyhet.

25 januari 2018

I en glasbur en bit in i Titleist monter på PGA Show 2018 ligger det en liten rund vit golfboll som inte någon var beredd att se där. Den helt nya Tour Soft. NXT Tour går i graven!

Läs inlägget här »

Världens mjukaste boll blir färgsprakande - Här är nya Wilson DUO Soft!

Världens mjukaste boll blir färgsprakande - Här är nya Wilson DUO Soft!

17 november 2017

Säsongen 2018 blir mer färgsprakande än du någonsin kunnat tro. Nu hakar Wilson Staff på idén och den blivande trenden som Volvik startat. Världens mest populära lågkompressionsboll släpps i flera färger med en yta som är helt matt.

Läs inlägget här »

Saker vintersäsongen inte vill att du ska veta. Ta kontrollen!

Saker vintersäsongen inte vill att du ska veta. Ta kontrollen!

1 november 2017

Kylan är här och vintern närmar sig med stormsteg! Den kalla blåsten och den hårda marken gör att många av Sveriges golfare hellre stannar hemma med en kopp kaffe och golf på tv...

Läs inlägget här »

Bollspecial med Out of Bounds och Svensktgolfforum

Bollspecial med Out of Bounds och Svensktgolfforum

17 oktober 2017

Information om skillnader mellan golfbollar, hur de faktiskt fungerar och vad som påverkar hur en golfboll beter är inte alltid lätt att googla sig fram till. Vi på Out of Bounds har därför bestämt oss för att verkligen bli bäst på golfbollar och allt däromkring...

Läs inlägget här »

Svenska tränare, spelare och profiler

Svenska tränare, spelare och profiler

12 september 2017

Vi pratar ofta om hur viktigt det är med vilken boll du spelar på och vad du bör tänka på vid bollvalet. Att välja en golfboll handlar väldigt mycket om känsla. Golfbollarnas olikheter och egenskaper märks främst på spinnen, kompressionen och känslan...

Läs inlägget här »