Din vara läggs i varukorgen, fortsätt handla eller gå till kassan.
Fler än 30 000 nöjda kunderHögsta kvalité sedan 2007Leverans inom 1-2 dagarSkickas samma dag vid beställning innan 13.00


17 år med Titleist Pro V1

21 augusti 2017

Pro V1 introducerades på PGA Touren i Las Vegas Oktober 2000

Namnet kommer från Pro som i Professional, V för veneer som är Urethanelagret och 1 för att det var den första. 

Redan vid första lanseringen valde 47 spelare att använda bollen redan första helgen. Billy Andrade vann på -28 över 5 rundor. Ett slag före Phil Mickelson. 

Pro V1 blev största snacket på touren redan första veckorna, så Titleist bestämde sig för att släppa den till försäljning November 2000, istället för i Mars 2001. 

När Titleist lanserade V1:an hade de ingen plan på att bygga en syskonboll. Efter spelarnas feedback och tester bestämde de sig att proffstouren behövde en andra boll - Pro V1x. 

Innan bollarna går iväg från fabriken så inspekteras de genom en röntgenmaskin samt för hand av Titleists personal. Detta har Titleist gjort med sina bollar sedan starten efter att en teknikstudent missat en avgörande putt på 18:e hålet. Han tyckte bollen betedde sig lite konstigt, så han tog med sig den hem till sin röntgenmaskin. Där såg han att kärnan var off-center. Övertygad om att han kunde göra en bättre golfboll, så han blev partner med tre andra män och startade Acushnet Process Company. De äger idag varumärket Titleist.

Pro V1 och Pro V1x är tillsammans världens mest spelade golfbollar, både av amatörer och proffs. 

Pro V1:ans uppbyggnad och utveckling mellan årsmodellerna

Den generella skillnaden mellan Pro V1 och Pro V1x har varit den att Pro V1 är 3-delad, mjukare vid impact och ger mer spinn på alla slag. Pro V1x är fyrdelad, hårdare känsla vid impact och ger mindre spinn på de långa slagen. Båda bollarna omsluts av ett mjukt Urethaneskal för att ge mycket spinn runt green.

Pro V1-serien är utvecklad för maxad prestanda på alla slag och därför har den alltid rekommenderats för och spelats av de bästa spelarna i världen.

Det har hänt mycket sedan det första släppet av de populära bollarna. Genom alla årsmodeller har bollens uppbyggnad med de olika delarna och Urethaneskalet sett likadana ut. Prestandan och känslan har däremot utvecklats enormt.

Under tidiga 2000-talet när V1:an och V1x:en utvecklades var de hårdare än dagens utgåvor. Till en början handlade uppdateringarna om att ge mer längd än tidigare, bättre spinn, mer kontroll och längre hållbarhet.

När utvecklingen av 2007 årsmodell började gick Titleist mot att göra denna bollen mjukare än tidigare. Detta för att kunna locka spelare med lägre svinghastigheter. Detta har gjort modellerna extremt populära även utanför världseliten.

Sedan dess så är det precis detta som Titleist har jobbat på. När det kommer nysläpp av Pro V1 och Pro V1x varje år kan vi alltid räkna med några olika saker:

- Urethaneskalet är utvecklat för bättre hållbarhet
- Dimpelsystemet är omdesignat för att ge en stabilare och längre flykt
- Bollens känsla är mjukare
- Spinnen i de långa slagen är lägre
- Spinnen runt green är högre

Detta har varit standard de senare åren. Utvecklingen på punkterna har dock verkligen gjorts. Bollarna blir bättre för varje år men alla golfare känner inte av skillnaderna. Ibland kan det vara svårt att med gott samvete rekommendera en medelgolfare att köpa den nyaste bollen, när man kan spela minst lika bra med en äldre och billigare variant.

Årets boll 2017

När man trodde att man lärt sig allting om Pro V1 och Pro V1x så ändrades allting. Pro V1x är fortfarande den hårdare och 4-delade bollen. Skillnaden mot tidigare är dock att den här nu ger mer spinn från tee och en högre flykt.

Pro V1 är fortfarande den mjukare och 3-delade bollen. Här får vi lägre spinn på långa slag och en mer penetrerande flykt.

Lite annorlunda än tidigare alltså. Har ni frågor om Pro V1an och vilken du ska välja så får ni gärna höra av er till oss på Out of Bounds. Vi guidar dig gärna genom bollvärlden av svinghastigheter, skal och spinnvarv.

KÖP PRO V1 2017 härKÖP PRO V1x 2017 här

Golfboll av modellen Titleist Pro V1 (2015)

tourbollhögspinnbollbästsäljare

359:-
Tips från personalen

Golfboll av modellen Titleist Pro V1x (2013)

tourbollcombinedspinnbästsäljare

329:-

Golfboll av modellen Titleist Pro V1x (2015)

tourbollcombinedspinnbästsäljare

359:-

Golfboll av modellen Titleist Pro V1

tourbollhögspinnboll

249:-

Golfboll av modellen Titleist Pro V1 (2013)

tourbollhögspinnboll

329:-

Golfboll av modellen Titleist Pro V1 (2017)

tourbollhögspinnboll

399:-

Golfboll av modellen Titleist Pro V1x

tourbollcombinedspinn

249:-

Golfboll av modellen Titleist Pro V1x (2017)

tourbollhögspinnboll

399:-


Läs vidare

Låt puttningen bli din styrka med den här träningen

Låt puttningen bli din styrka med den här träningen

19 februari 2018

Vintern och försäsongen är den absolut bästa tiden att slipa på puttarna, både de långa och korta. Låt puttningen bli din styrka i år. Nu är det dags!

Läs inlägget här »

NXT Tour går i graven! Nu presenterar Titleist sin världsnyhet.

NXT Tour går i graven! Nu presenterar Titleist sin världsnyhet.

25 januari 2018

I en glasbur en bit in i Titleist monter på PGA Show 2018 ligger det en liten rund vit golfboll som inte någon var beredd att se där. Den helt nya Tour Soft. NXT Tour går i graven!

Läs inlägget här »

Världens mjukaste boll blir färgsprakande - Här är nya Wilson DUO Soft!

Världens mjukaste boll blir färgsprakande - Här är nya Wilson DUO Soft!

17 november 2017

Säsongen 2018 blir mer färgsprakande än du någonsin kunnat tro. Nu hakar Wilson Staff på idén och den blivande trenden som Volvik startat. Världens mest populära lågkompressionsboll släpps i flera färger med en yta som är helt matt.

Läs inlägget här »

Saker vintersäsongen inte vill att du ska veta. Ta kontrollen!

Saker vintersäsongen inte vill att du ska veta. Ta kontrollen!

1 november 2017

Kylan är här och vintern närmar sig med stormsteg! Den kalla blåsten och den hårda marken gör att många av Sveriges golfare hellre stannar hemma med en kopp kaffe och golf på tv...

Läs inlägget här »

Titleist lanserar ny premiumboll. Här är allt vi vet om nya AVX!

Titleist lanserar ny premiumboll. Här är allt vi vet om nya AVX!

18 oktober 2017

För ett par veckor sedan hörde vi att Titleist skulle lansera en ny golfboll. Det ryktades om en premiumboll med touregenskaper.. Här är allt vi vet om Titleist nya AVX!

Läs inlägget här »

Bollspecial med Out of Bounds och Svensktgolfforum

Bollspecial med Out of Bounds och Svensktgolfforum

17 oktober 2017

Information om skillnader mellan golfbollar, hur de faktiskt fungerar och vad som påverkar hur en golfboll beter är inte alltid lätt att googla sig fram till. Vi på Out of Bounds har därför bestämt oss för att verkligen bli bäst på golfbollar och allt däromkring...

Läs inlägget här »