• 📦 Fri frakt vid order över 850:-
  • Fler än 150 000 nöjda kunder
  • Fri expertrådgivning
  • 🚚 Leverans inom 1-2 dagar
  • Europas största utbud av golfbollar
Till kassan (0)

Vi växer och flyttar till nya lokaler


Skrivet av Johannes Bergenwall
Gruppbild Out of Bounds 2023

Jag hoppas att du har haft en riktigt härlig sommar än så länge! Många av våra kunder har redan hunnit spela mängder med golf och därmed också hunnit slå bort och fylla på golfbagen flera gånger om med dussintals återvunna golfbollar. För andra "semestergolfare" görs premiärrundan kanske nu i dagarna när golfsuget har börjat smyga sig på och mer tid finns till den härliga sporten golf.

Vi har i skrivande stund samarbete med 310 golfbanor i Europa där vi äger rättigheterna att tömma golfklubbens vattenhinder på golfbollar. Av dessa golfbanor så ligger 190 banor i Sverige. Sannolikheten att din boll har plockats upp av någon av våra dykare bedömer jag därför som stor.

Ny butik & nytt lager

Vi är oerhört glada att kunna meddela att vi den 18 september kommer att tillträda nya lokaler för hela vår verksamhet.

Efter över 11 år på Bergfotsgatan 3, där vi varje år har expanderat både omsättningsmässigt och i antal kvadratmeter, har det nu blivit dags att skriva det sista kapitlet på denna adress. Vi är nu mitt uppe i vår sista golfsäsong i befintliga lokaler innan flyttlasset går till hösten - en kort pitch med lite rull ner för backen till Flöjelbergsgatan 3.

Vi tillträdde våra nuvarande lokaler våren 2012. Då hyrde vi 250 kvm, var 5 anställda och omsatte 5 Mkr. När vi nu planerar för fullt inför flytten, så lämnar vi 1000 kvm, tar med oss 35 anställda och en omsättning på nästan 50 Mkr. En fantastisk resa som inte hade varit möjlig utan alla er kunder och alla duktiga medarbetare som hjälpt oss genom åren.

I våra nya lokaler kommer vi skaffa oss ännu bättre förutsättningar att kunna fortsätta vår planerade expansion - att återvinna över 10 miljoner golfbollar på årsbasis och därmed etablera oss som Europas ledande aktör av återvunna golfbollar. Vi kommer nu flytta till en lokal på ca 2000 kvm, där vi ser en stor konkurrensfördel i möjligheten att kunna ha kontor, lager och butik på samma ställe. Tack vare en rejält tilltagen lokalyta samt att allt är under ett och samma tak, kommer vi kunna bedriva en mer effektiv bollprocess och ha ett mer modernt och effektivt lagersystem som kommer kunna säkerställa snabba och precisa leveranser till alla våra kunder runtom i Europa.

Vår butik har genom åren varit oerhört uppskattad. Det har varit ett stort nöje att träffa och interagera med er kunder. Att få höra om alla fina golfbanor ni besöker runtom i världen, vilka favoritbollar ni har och såklart alla härliga ursäkter om att det är materialet det är fel på. Vi lyssnar mer än gärna när ni berättar om det där perfekta inspelet som går två meter förbi flaggan och spinner tillbaka och stannar precis bredvid flaggan. Eller när ni ser en liten möjlighet att från 220 meter gå mot green, över träd, bunkrar och vattenhinder. Och bollen hamnar?? Out of Bounds såklart!

Out of Bounds nya golfbutik kommer att vara något helt nytt. Vi har lagt ned otroligt mycket tid och omtanke, för att du som kund ska få bästa möjliga köpupplevelse. Med betydligt större yta, noga utvalda materialval och ett 100% genomtänkt butikskoncept lovar vi att du som kund kommer känna dig mer inspirerad än någonsin. Hållbarhet kommer alltid att vara centralt för Out of Bounds. Du som kund kommer snabbt känna av våra naturnära materialval ihop med en industriell touch.

Med det sagt så kommer mötet med dig som kund bli ännu mer viktigt för oss i vår nya butik, som nu kommer vara mer än dubbelt så stor som tidigare. Med ett bra skyltläge ut mot E6an i både norr- och södergående riktning samt en nybyggd superfräsch butiksentré ut mot Flöjelbergsgatan tror vi att ännu fler kunder kommer hitta till oss.

Det är en otroligt spännande och rolig tid vi har framför oss. Först en golfsäsong som är i full gång, där vi såklart ska se till att leverera samma goda kund- och leveransnöjdhet som alltid. Därefter flytten till Flöjelbergsgatan, dit vi är oerhört spända på att kunna välkomna våra medarbetare, leverantörer, samarbetspartners och inte minst våra kunder.

Men nu vill jag passa på att önska dig en fortsatt riktigt härlig golfsommar!

Vänliga hälsningar
Johannes Bergenwall
VD, Out of Bounds Sweden AB

Johannes Bergenwall på Flöjelbergsgatan i Mölndal

Johannes tummen upp


Missa inte nästa kampanj - Anmäl dig till vårt utskick här: