Golfskor och spikes


Golfskor på rangen

Fördelarna med att använda golfskor

Om du, som så många andra svenska golfare, väljer att gå runt golfbanan istället för att åka bil utsätts dina fötter för otroligt tryck och hög belastning. Har du dessutom bagen på ryggen under dina 18 hål kan det blir riktigt påfrestande. Det är då av högsta vikt att du har rätt golfskor som sitter bra och ger dig den dämpningen och stabiliteten som du behöver.

Precis som med all annan utrustning inom golfen utvecklas och förbättras golfskorna för varje säsong som går. Under Armour jobbar med stabila golfskor med fantastisk hållning för foten, material som håller vatten borta och riktigt snygga designer.

Golfskor med spikes eller spiklös?

För många år sedan hade golfskor metallspikar under sulan och det var inte helt ovanligt att trätröskeln in till receptionen på golfklubban var full av små, små spikhål. Nuförtiden görs det inte skor med metallspikar utan allt under skon är olika plast- och gummimaterial.

Golfskor med spikes

Dessa passar dig som vill ha det absolut bästa greppet. Golfskorna är extremt stabila på alla golfunderlag oavsett om det är torrt eller plaskvått. Skor med spikes under sulan är något hårdare än spiklösa, men funkar oftast för alla golfare. Spikarna måste du byta ut när de blir slitna eller helst en gång om året minst. Spikes kan du köpa här.

Skor med spikes

Golfskor utan spikes

Här får du mjuka, följsamma skor som påminner om vanliga sneakers i både känsla och design. Spiklösa skor ger bra grepp på alla underlag, men vid riktig väta kan de upplevas som något mindre stabila om man jämför med spikskor. Spiklösa skor passar dig som vill känna marken direkt under fötterna och spelar mycket på torra underlag.

Annat bra att tänka på innan du köper golfskor

  • Hur sitter golfskon på dig? Du ska inte nå fram med tån, men hälen ska heller inte glappa. Testa skon innan du bestämmer dig. Vi har erbjuder 14-dagars ångerrätt online för att du ska få en sko som passar dig.
  • Stå upp och testa skon! Sitter du ner pressas hälen bak. Stå upp och känn efter vart tån är i skon.
  • Kolla vattentätheten. Under Armour har vattentäthetsgaranti. Skon ska hålla tätt.
  • Köp golfskor du tycker är snygga och trivs i. Förhoppningvis kan du ha dem länge.
  • Läs om hur du tar hand om skorna. Ska de impregneras eller inte? Tvätta alltid av skon efter golfrundan. Då kommer de hålla så mycket längre.