• Fri frakt vid order över 850:-
  • Fler än 125 000 nöjda kunder
  • Fri expertrådgivning
  • Leverans inom 1-2 dagar
  • Europas största utbud av golfbollar
Till kassan (0)

Ge dig själv bästa förutsättningen innan rundan


Skrivet av Tobbe Abrahamsson

Driving range golf

Det är så ofta man kommer till klubben utan att ha tid för uppvärmning. 80% av alla golfare hoppar väldigt ofta över uppvärmningen vilket kommer påverka golfrundan på olika sätt. Uppvärmningen är väldigt viktig för att undvika skador men även för att förbättra prestationen för dagens runda.

Att ställa sig på övningsgreenen och slå några puttar är ingen uppvärmning. Visst är det bra för att hitta hastighet och känslan på greenerna men det gör inte att din kropp blir varm och mjuk.

Uppvärmningen är viktigare än vad man tror

Uppvärmning är en väldigt stor del i spelet och hjälper inte bara till att få igång blodcirkulationen i kroppen. Du får också en känsla för hur bollträffen är denna dagen. Har man lite sämre känsla bör man kanske ta vissa beslut på banan som man inte hade gjort en dag när allt känns på topp.

Se därför till att vara på klubben i god tid innan rundan. Ta några minuter och värm upp handleder, ryggen och benen. Börja med att slå lite lugna slag med till exempel en wedge för att hitta lite tempo och bollträff. Slå sedan ett antal bollar med full sving och gör detta med alla klubborna i bagen för att känna hur dagens bollträff, bollflykt och känsla är. Det kanske är en dag med slice, lite hook eller lite sämre bollträff än vanligt. Ta med detta ut på banan för att planera dina slag noga. Om känslan är slice för dagen gäller det att tänka på det inför varje slag. Är det en dag med lite sämre bollträff kanske man inte ska satsa på att slå bollen över det där vattenhindret. Det är förmodligen bättre att spela runt vattenhindret om det är möjligt eller ta ett extra slag och lägga fram innan vattnet.

Golf handlar mycket om dagsform

Det gäller att spela med det man har för dagen. Det är därför det är så viktigt att värma upp för att hitta bollträff, sving och känsla. Efter en hink på rangen bör man ta en liten stund på övningsgreenen för att lära känna hastigheten med chip och putter. Går man direkt ut på banan så kan det ta flera hål innan man hittar känslan på green och det kostar onödiga slag.

När du kommer till första tee så kommer du ha en bättre känsla för hur bollen kommer bete sig denna dagen. Väl ute på banan gäller det att tänka rätt och vara mentalt stark för att ta rätt beslutet utifrån dagens förutsättningar.

Värm upp hela kroppen på fem minuter

Det behöver inte ta lång tid att komma i form för rundan. Har du ont om tid ska du inte glömma att en snabb uppvärmning och uppmjukning av kroppen utan klubbor ofta är bättre än en snabb, ouppvärmd och stressig hink på rangen. Kolla in detta klipp för en kort workout som kommer hjälpa till med lägre scorer.

Nu är golfsäsongen igång så lycka till!


Missa inte nästa kampanj - Anmäl dig till vårt utskick här: