• 📦 Fri frakt vid order över 850:-
  • Fler än 150 000 nöjda kunder
  • Fri expertrådgivning
  • 🚚 Leverans inom 1-2 dagar
  • Europas största utbud av golfbollar
Till kassan (0)

Ögonblicken 2019 som får varje golfares hjärta att slå ett extra slag


Skrivet av Erik Tellman

2019 Golf Highlights

Hur gick det för dig under golfåret 2019? Vi hoppas att du har nått dina mål, men framförallt att du har haft det roligt ute på golfbanan. Och vilka härliga minnen vi tillsammans tar med oss från året! Golfminnen vi aldrig kommer glömma. Här är en kort sammanfattning av årets största höjdpunkter!

Tigers Mastersvinst

Att sammanfatta året utan att nämna Tigers vinst på Augusta vore helt enkelt inte rätt. Den 14 april 2019 är nu inskriven i historieboken som dagen ingen golffantast någonsin kan glömma.

Tiger Woods rullade i sin vinnande putt och tog därmed sin 15:e (!!) majortitel i karriären, 3955 dagar efter sin senaste. Jag kommer alltid komma ihåg vad jag gjorde och var jag var när han rullade i den sista putten. Jag kan tänka mig att det är likadant för dig.

Tiger Woods Masters 2019

Våra svenska framgångar

Namn som vi gärna ser högt upp på ledartavlorna är ju våra svenskars. I år har vi sett bland andra Sebastian Söderberg, Jarmo Sandelin och Marcus Kinhult som vinnare runt om i världen. För bara ett par veckor sedan klarade Niklas Lemke och Rikard Karlberg sina Europatourkort till nästa år. Om ni inte har sett Karlbergs putt för avancemang på hål 18 måste ni göra detta. Magiskt! Kolla här:

Vi hoppas på att framgångarna fortsätter även nästa år för både våra damer och herrar.

Scandinavian Invitation

Att ha Europatouren som gäst i Mölndal bara ett par drives från vår butik och lager är nästan för bra för att vara sant. Några av världens bästa spelare samlades även detta året på Hills Golf & Sports Club, där sydafrikanen Erik van Rooyen tillslut stod som vinnare.

Markus Kinhult

Nästa år flyttar tävlingen tillbaka till Stockholm där Henrik Stenson och Annika Sörenstam står som värdar. Det kommer då vara första gången Europatouren bjuder in både damer och herrar för att tävla mot varandra och om samma pris. Vi kan knappt vänta!

Out of Bounds tar ett stort ansvar för miljön

Förutom de fantastiska höjdpunkterna under 2019 års golfspelande kunde vi på Out of Bounds arbeta vidare för miljön. Under ett år där miljö- och klimatdebatten steg till nya nivåer passade vi på att rädda 100 ton golfbollar från golfbanornas vattenhinder. Detta motsvarar ca 2 miljoner golfbollar som inte behöver hamna som plastavfall på botten någonstans.

Golfballtaucher

Vi har alltså under året sparat vår atmosfär på ungefär 550 000 kg CO2 - ett fantastiskt arbete av våra bolldykare. Alla golfare bör vara medvetna om att även denna sport har ett miljöpris, först och främst genom de vita plastbollarna som alla vi golfare förbrukar i stora mängder. Förutom den miljöskadliga tillverkningen någonstans i fjärran Östern är risken också stor att vår lokala miljö skadas genom plastgifterna som läcker ut från bollar som lämnas i vattenhindrena.


Låt oss tillsammans fortsätta detta arbete med att göra golfen ännu mer hållbar under 2020! Genom att köpa miljövänliga golfbollar bidrar du effektivt till arbetet med en hållbar framtid, detta samtidigt som du dessutom sparar pengar! Varje år blir fler och fler golfare en del av Out of Bounds, häng med du också!

PS: Håll dig uppdaterad av vad som händer hos oss och få våra kampanjer direkt till din epost. Registrera dig här för ditt bästa golfår 2020!


Missa inte nästa kampanj - Anmäl dig till vårt utskick här: