• 📦 Fri frakt vid order över 850:-
  • Fler än 150 000 nöjda kunder
  • Fri expertrådgivning
  • 🚚 Leverans inom 1-2 dagar
  • Europas största utbud av golfbollar
Till kassan (0)

Golfvlogg: Garmin Approach S40


Skrivet av Erik Tellman

Följ med till Hills utanför Göteborg där vi testar Garmins nya golfklocka Approach S40. Hur hjälper den dig och mig att bli en bättre golfare? Erik går igenom klockans funktioner som till exempel avståndsmätning, greenvy & flaggplacering, slaglängd, hinder & mål, digitalt scorekort och layup. Vi testar också Garmins mobilapp och kopplingen till TruSwing för svinganalys.

Hej hörni! Erik här från Out of Bounds. Idag är vi på fantastiska Hills Golfklubb utanför Göteborg. Vi ska testa Garmins nya Approach S40 och se hur den kan hjälpa dig och mig att bli en bättre golfare.

Avståndsmätning

Det viktigaste för mig när jag spelar golf är att jag får avstånd till bakkant, mitten och framkant green. Lite för att jag hur långt jag behöver flyga den, men också få veta hur långt jag kan flyga den utan att den sticker ut bakom. Här ser det ut som att vi har 156 meter till mitten. Flaggan står något upp på vänsterkanten. Ja, 158 meter. Får se om vi kan lösa det.

Slaglängd

Nu är jag framme vid green. Det blev lite snedare än jag tänkt mig. Garmin Approach S40 mäter alltid ditt senaste slag. Som ni ser där uppe så har den gått 159 meter. Jag skulle slå den 158, så det var väl ändå dugligt. Ska bara få upp den nära så sänker vi putten.

Hinder & mål

Nu är vi framme på hål 14. Det är en Par 4 - lite längre. Som ni ser där framme så är det några bunkrar på högerkanten som vore rätt skönt att flyga över bollen med. Det klockan kan hjälpa oss med där är att den har en vy för hur det ser ut med hinder. Som vi ser där på högerkanten om fairway så har vi bunkrar 185 meter till framkant och 193 för att flyga över dem. Så det är väl målet från tee, att flyga över bunkrarna och hamna på fairway.

Kikare vs klockor

Vi får ofta frågan: vad som är skillnaden och fördelen med kikare versus klockor. Anledningen till att jag gillar klocka är att man får ganska exakta avstånd hela tiden. Man är lite mer förberedd. Nu har jag min boll här borta, tickar ner från 150 meter till mitten av green. Så jag är alltid förberedd när jag kommer fram till bollen.

Nu står jag här med klockan och har 114 meter vilket är väldigt smidigt. Hade jag haft kikare hade jag plockat upp den, ställt mig, försökt hitta flaggan. Men fördelen då är att jag vet exakt på metern hur långt det är. Så för dig som inte är superbrydd om centimetermått kör klocka, det är hur smidigt som helst.

Läs mer i artikeln: Golfkikare vs Golfklocka

Digitalt scorekort

S40 har ett digitalt scorekort i sig. Så varje gång jag har avslutat ett hål så får jag upp vilket hål jag är på, vilket par det har, och sen var jag är i förhållande till par. Sen frågar den alltid hur många slag jag fick. Nu fick jag ett par, jag lyckades sänka putten. Här kan jag välja då om jag fick par, birdie, boogie, osv. Jag väljer det jag hade, klar, och sen så registreras det i klockan. Så går vi vidare.

Layup

Efter ett ganska halvtaskigt utslag så har jag 235 meter kvar lite drygt. Motvind, greenen är lite upphöjd. Personligen så slår jag inte den 250 som man behöver göra. I klockan så har vi en funktion som gör att jag kan ställa in den på Layup. Det betyder att vill jag ha 100 meter kvar så kan jag kolla hur långt jag behöver slå. Personligen är 100 meter ett ganska bekvämt avstånd. Då behöver jag slå den här bollen 117 meter, så har vi en liten lätt wedge kvar sen.

Garmin Connect

Nu var ännu en golfrunda avklarad. En väldigt rolig funktion som Garmin har är att klockan är synkad till deras Garmin Connect-app. Så jag kan nu i klubbhuset, i lugn och ro sätta mig och kolla igenom hur många slag jag har slagit på vardera hål. Jag kan kolla var på banan jag slagit slagen. Jag kan få upp liksom all statistik som jag vill ha helt enkelt. Nu ska jag kolla på alla min birdiehål här.

Garmin TruSwing

Som ni vet när man varit ute och spelat golf så finns det alltid saker som man behöver förbättra. Garmin har en liten enhet som de kallar TruSwing. Den mäter ditt klubbspår och svinghastighet. Du får ut egentligen det mesta du behöver om din sving. Och då är det väldigt bra att i den här klockan så får du liksom det viktigaste när du står och svingar. Så här har jag fart, tempo och antal svingar som jag slår. Upp- och nersving. Nu är det är bara att stå och mata lite. Tempo: 2,9 - Det är ju fantastisk bra. Det är såna här slag man ska slå ute på banan hörni.

Här ser jag då direkt efter mitt slag. Jag får upp en 3D-animering på mig. Drar jag här så får jag upp precis hur jag svingar klubban. Uppsving, nersving. Jag får tempo, miles per hour. Jag får svingspår, skaftlut. Här har ni allt ni behöver veta. Vill ni ha lite koll på hur ni slår eran sving så är ju detta ett perfekt hjälpmedel. Funkar super bra med S40.

Sammanfattning av recensionen

Garmin Approach S40 är en fantastiskt bra klocka. Den ger dig alla avstånd som du behöver. Bunker, framkant, mitten, bakkant green , layups. Ja, ni vet ju allt nu. Den synkar med mobilen så att du får all info om dina slag ute på banan. Så jag rekommenderar den verkligen till dig som behöver en enhet för att hjälpa dig med avstånd få lite bättre koll på din golf, få lite uppföljning efteråt. Så behöver du en klocka, smit in till oss på Out of Bounds - så välkommen in till oss


Missa inte nästa kampanj - Anmäl dig till vårt utskick här: