Din vara läggs i varukorgen, fortsätt handla eller gå till kassan.
Fler än 30 000 nöjda kunderHögsta kvalité sedan 2007Leverans inom 1-2 dagarSkickas samma dag vid beställning innan 13.00


NXT Tour går i graven! Nu presenterar Titleist sin världsnyhet.

25 januari 2018

Titleist nya Tour Soft

PGA Merchandise Show är igång i Orlando Florida, och det här är veckan då alla tillverkare får visa upp säsongens nyheter för inköpare, pressen och annat folk som på ett eller annat sätt jobbar i golfbranschen. Längst inne i den enorma mässhallen finns en av de största montrarna på plats. Över ingången står det Titleist. I en glasbur en bit in i montern ligger det en liten rund vit golfboll som inte någon var beredd att se där. Den helt nya Tour Soft.

Titleist Tour Soft är bollen som kommer ersätta och pensionera de tidigare NXT Tour- och NXT Tour S-modellerna. Bollen är designad för golfare som söker exceptionellt mjuk känsla, förbättrad prestanda i närspelet, samt extrem längd från tee och långa järnklubbor. Titleist skriver själva att Tour Soft har den största kärnan som de någonsin byggt i en golfboll. Bollen är likt NXT Tour S 2-delad och de har alltså endast kvar 3-delsbollen i form av Pro V1. AVX-modellen som vi skrev om i oktober är 3-delad, men då det inte var någon officiell release på den nu under mässan, så räknar jag inte med dessa golfbollar i Titleist bollfamilj.

Skalet som kommer formas runt den nya Tour Soft är en ny variant av ett Inomerskal och kallas 4CE. Detta skal innehåller en unik kombination av fyra varianter Polymer och Inonomer, och denna blandning läggs runt den stora mjuka kärnan. En så stor kärna resulterar i ett väldigt tunt skal. Så tunt som man endast brukar göra Urethaneskalet runt den klassiska Pro V1:an. Det tunna skalet gjorde också att Titleist behövde designa om dimplarna på Tour Soften. Bollen får 342 st cuboctahedron-dimplar och dessa ger bollen riktigt lång och stabil flykt.

Den här nya golfbollen riktar sig till golfarna som är intresserad av längd och känsla. Titleist gjorde en undersökning med 19 000 golfare som alla har ett handicap mellan 10 och 25. I den undersökningen fick de svaret att golfarna ville ha mycket distans, mjuk känsla och en relativt billig boll. De bryr sig inte om hur många delar bollen har eller om den har Urethaneskal eller inte. Detta mynnade alltså ut i världsnyheten Titleist Tour Soft. Bollen kommer finnas i gult och vitt och Out of Bounds räknar med att få in den senare under säsongen 2018.

Titleist Velocity 2018

Även Velocity-modellen uppdaterades detta året. Bollen har fått en något mjukare kärna än tidigare, och ett nytt dimpelsystem. Detta ska bidra till längre slag, lägre spinn och den högst flygande Titleistbollen på marknaden. Den största uppdateringen är dock att Velocity kommer finnas i fyra olika färger: vit, orange, rosa och en ny High Visibility-vit. Out of Bounds räknar med att få in den senare under säsongen 2018.

/Erik Tellman, Out-of-Bounds.seLäs vidare

Låt puttningen bli din styrka med den här träningen

Låt puttningen bli din styrka med den här träningen

19 februari 2018

Vintern och försäsongen är den absolut bästa tiden att slipa på puttarna, både de långa och korta. Låt puttningen bli din styrka i år. Nu är det dags!

Läs inlägget här »

Världens mjukaste boll blir färgsprakande - Här är nya Wilson DUO Soft!

Världens mjukaste boll blir färgsprakande - Här är nya Wilson DUO Soft!

17 november 2017

Säsongen 2018 blir mer färgsprakande än du någonsin kunnat tro. Nu hakar Wilson Staff på idén och den blivande trenden som Volvik startat. Världens mest populära lågkompressionsboll släpps i flera färger med en yta som är helt matt.

Läs inlägget här »

Saker vintersäsongen inte vill att du ska veta. Ta kontrollen!

Saker vintersäsongen inte vill att du ska veta. Ta kontrollen!

1 november 2017

Kylan är här och vintern närmar sig med stormsteg! Den kalla blåsten och den hårda marken gör att många av Sveriges golfare hellre stannar hemma med en kopp kaffe och golf på tv...

Läs inlägget här »

Titleist lanserar ny premiumboll. Här är allt vi vet om nya AVX!

Titleist lanserar ny premiumboll. Här är allt vi vet om nya AVX!

18 oktober 2017

För ett par veckor sedan hörde vi att Titleist skulle lansera en ny golfboll. Det ryktades om en premiumboll med touregenskaper.. Här är allt vi vet om Titleist nya AVX!

Läs inlägget här »

Bollspecial med Out of Bounds och Svensktgolfforum

Bollspecial med Out of Bounds och Svensktgolfforum

17 oktober 2017

Information om skillnader mellan golfbollar, hur de faktiskt fungerar och vad som påverkar hur en golfboll beter är inte alltid lätt att googla sig fram till. Vi på Out of Bounds har därför bestämt oss för att verkligen bli bäst på golfbollar och allt däromkring...

Läs inlägget här »

Svenska tränare, spelare och profiler

Svenska tränare, spelare och profiler

12 september 2017

Vi pratar ofta om hur viktigt det är med vilken boll du spelar på och vad du bör tänka på vid bollvalet. Att välja en golfboll handlar väldigt mycket om känsla. Golfbollarnas olikheter och egenskaper märks främst på spinnen, kompressionen och känslan...

Läs inlägget här »