• 📦 Fri frakt vid order över 850:-
  • Fler än 150 000 nöjda kunder
  • Fri expertrådgivning
  • 🚚 Leverans inom 1-2 dagar
  • Europas största utbud av golfbollar
Till kassan (0)

NXT Tour går i graven! Nu presenterar Titleist sin världsnyhet.


Skrivet av Erik Tellman
Titleist nya Tour Soft

PGA Merchandise Show är igång i Orlando Florida, och det här är veckan då alla tillverkare får visa upp säsongens nyheter för inköpare, pressen och annat folk som på ett eller annat sätt jobbar i golfbranschen. Längst inne i den enorma mässhallen finns en av de största montrarna på plats. Över ingången står det Titleist. I en glasbur en bit in i montern ligger det en liten rund vit golfboll som inte någon var beredd att se där. Den helt nya Tour Soft.

Titleist Tour Soft är bollen som kommer ersätta och pensionera de tidigare NXT Tour- och NXT Tour S-modellerna. Bollen är designad för golfare som söker exceptionellt mjuk känsla, förbättrad prestanda i närspelet, samt extrem längd från tee och långa järnklubbor. Titleist skriver själva att Tour Soft har den största kärnan som de någonsin byggt i en golfboll. Bollen är likt NXT Tour S 2-delad och de har alltså endast kvar 3-delsbollen i form av Pro V1. AVX-modellen som vi skrev om i oktober är 3-delad, men då det inte var någon officiell release på den nu under mässan, så räknar jag inte med dessa golfbollar i Titleist bollfamilj.

Skalet som kommer formas runt den nya Tour Soft är en ny variant av ett Inomerskal och kallas 4CE. Detta skal innehåller en unik kombination av fyra varianter Polymer och Inonomer, och denna blandning läggs runt den stora mjuka kärnan. En så stor kärna resulterar i ett väldigt tunt skal. Så tunt som man endast brukar göra Urethaneskalet runt den klassiska Pro V1:an. Det tunna skalet gjorde också att Titleist behövde designa om dimplarna på Tour Soften. Bollen får 342 st cuboctahedron-dimplar och dessa ger bollen riktigt lång och stabil flykt.

Den här nya golfbollen riktar sig till golfarna som är intresserad av längd och känsla. Titleist gjorde en undersökning med 19 000 golfare som alla har ett handicap mellan 10 och 25. I den undersökningen fick de svaret att golfarna ville ha mycket distans, mjuk känsla och en relativt billig boll. De bryr sig inte om hur många delar bollen har eller om den har Urethaneskal eller inte. Detta mynnade alltså ut i världsnyheten Titleist Tour Soft. Bollen kommer finnas i gult och vitt och Out of Bounds räknar med att få in den senare under säsongen 2018.

Titleist Velocity 2018

Även Velocity-modellen uppdaterades detta året. Bollen har fått en något mjukare kärna än tidigare, och ett nytt dimpelsystem. Detta ska bidra till längre slag, lägre spinn och den högst flygande Titleistbollen på marknaden. Den största uppdateringen är dock att Velocity kommer finnas i fyra olika färger: vit, orange, rosa och en ny High Visibility-vit. Out of Bounds räknar med att få in den senare under säsongen 2018.

/Erik Tellman, Out-of-Bounds.se


Missa inte nästa kampanj - Anmäl dig till vårt utskick här: