Din vara läggs i varukorgen, fortsätt handla eller gå till kassan.
Fler än 30 000 nöjda kunderHögsta kvalité sedan 2007Leverans inom 1-2 dagarSkickas samma dag vid beställning innan 13.00Golfkikare för precis avståndsmätning

Använd kikare under golfrundan för en noggrann avståndsmätning

Golfare som bär en golfklocka från TomTom Golfer 2Golfkikare har funnits med länge ute på banorna. En relativt enkel teknik och användning gör att kikaren är ett väldigt populärt hjälpmedel då man vill ha exakta avstånd. Du för enkelt golfkikaren framför ena ögat, trycker på knappen och riktar kikaren mot målet. Det kan vara flaggan, ett träd, bunkern eller ett vattenhinder.

Fördelen med att använda sig av en golfkikare är att den alltid visar rätt avstånd till vilket mål du än siktar på. Du behöver inte krångla med att ladda ner uppdateringar och synka med telefoner, som är vanligt bland golfklockor. Nej, en golfkikare fungerar precis vart som helst och när som helst.

Kikare kan användas både vid träning på driving rangen och runt övningsgreen för att lära sig hur långt man slår. Den enkla användningen och exakta mätningen gör den till det bästa verktyget, och det är just därför alla proffs använder sig av just golfkikare.

Beroende på vilken kvalitet (prisklass) det är på kikaren, kan det skilja lite på funktionerna. I de lite billigare kikarna är en bra mätfunktion standard, men det kan ibland vara svårt att hitta flaggan. I de dyrare kikarna finns ofta "scanmode" som gör att du med ett enkelt svep över banan snabbt hittar flaggan. Det finns också funktioner som höjdmätning, valet att programmera in längden i dina klubbor, "fogmode" osv.

Tittar genom linsen på en golfkikare

Leopold och Nikon är två populära märken

Leupold Optics har gått i bräschen för sikten och kikare när det kommer till att jaga. Men ett annat användningsområde där avståndsbedömning är viktigt är ju just golfen. De såg möjligheten att använda sig av samma teknik till golfen som de använde sig av i sina andra laserkikare, och började tillverka golfkikare som är otroligt precisa.

Nikon är ett märke som kanske främst är känt från kamera-världen. Men de tillverkar också andra optiska produkter så som kikare och nu dessutom laserkikare för golfspel. Med lång erfarenhet inom optiken samt ett gott rykte av att tillverka kvalitetsprodukter har de tagit fram några olika modeller av exakta golfkikare.

Nackdelen med en golfkikare jämfört mot en avancerad golfklocka är att man inte får en överblick av hålets layout uppifrån, men då kan man ju lltid komplettera med en banguide. Kolla runt på kikarna från Leupold och Nikon och jämför funktionerna. Fråga gärna oss på Out of Bounds om du vill ha expertrådgivning. Chatta, ring, eller maila.

Golfspelare med en golfkikare tittar över hålet