Träningsredskap för golf som verkligen fungerar

Varför ska man lägga pengar på träningsredskap?

I Sverige har vi, som ni garanterat känner till, en relativt kort golfsäsong. Att hinna upp till golfbanan för att träna under de månaderna som det faktiskt är bra väder hinner inte många av oss med. Jobb, skola, familj och mycket annat prioriteras såklart, och när man väl tar sig till klubben är det golfrunda som gäller. Många av våra kunder vittnar om att de precis hunnit hitta formen under semestern, men så fort man kommit tillbaka till livet så tappar man den lika snabbt.

Att fylla upp hemmet med olika träningsredskap kan göra vägen till högformen spikrak och mycket kortare. Slå några puttar efter läggningen av barnen, chippa lite korta chippar vid morgonkaffet eller spänn upp ett slagnät på altanen så att du iallafall hinner med ett tiotal svingar om dagen. Du kan hålla igång golfen även om du inte hinner till golfbanan. Gör jobbet hemma - njut på golfbanan.

Rekommenderade träningsredskap att ha hemma


Wellputt-matta

Puttmatta

Puttning är bland det viktigaste vi behöver bemästra på golfbanan. Att kunna rulla ut en puttmatta hemma på vardagsrumsgolvet är guld värt. Wellputt-mattan är fantastisk. Den hjälper dig hitta bollstarter, riktning, längdkänsla och mycket mer. För att snabbt förbättra din score är puttning första steget dit.

Chippkorg och inomhusbollar

Många känner sig otroligt skakiga kring green när det kommer till korta och lite längre chippar. Håller man istället igång chippingstroket hela vintern har man helt andra förutsättningar ute på banan när säsongen väl drar igång. Ett smidigt sätt att hålla igång detta är med en chippkorg. Denna är otroligt smidig att förvara och vecklas ihop och ut på bara ett par sekunder. Använder du korgen inomhus skulle vi varmt rekommendera dig att köpa några soft flight-bollar för inomhusbruk så du inte råkar ta sönder något.

Chippkorg
SuperSpeed

Svingträning

Att spela golf inomhus under lågsäsong utan att slå en enda fullsving skulle få hela kroppen att vika sig i protest. Vill du ta tillfället att under vintern öka din svinghastighet finns det ingenting bättre än SuperSpeed Golf-stickorna. Med dessa slår du fulla slag för att hålla igång muskelminnet men också för att öka din svinghastighet.

Vi vill hjälpa dig att bli en bättre golfare, så har du frågor är du varmt välkommen att höra av dig till oss via mail, telefon, chatt eller kom och besök oss i butiken.

Vill du se fler guider rörande träningsredskap och mycket annat kan du besöka vår YouTube-kanal.

7 sätt att träna off-season


Erik går igenom utrustning som hjälper dig bli bättre på alla delar av golfspelet. Redskapen passar perfekt att ha inomhus, men kan sedan också tas ut när värmen kommer igen.

Läs artikeln och se alla videos här »