• 📦 Fri frakt vid order över 850:-
  • Fler än 150 000 nöjda kunder
  • Fri expertrådgivning
  • 🚚 Leverans inom 1-2 dagar
  • Europas största utbud av golfbollar
Till kassan (0)

Så blir du en bättre golfare


Skrivet av Erik Tellman
7 träningsredskap

Banorna börjar att förbereda för vintern, solljuset försvinner och kvällarna är kalla. Kylan börjar ta greppet om Sverige och snart lägger många av oss klubborna på hyllan. Måste det vara så? Betyder detta slutet på golfen? Självklart inte! Det är nu du ska förbereda dig inför 2021 års golfrundor och överraska dina golfande vänner med en sjukt bra säsongsstart. Med enkla övningar och redskap håller du igång golfen och utvecklar din styrka och precision på alla viktiga slag.

7 sätt att träna off-season

Vintern är den självklara tiden på året att trappa ner på golfen och ägna sig åt sådant som man inte kan eller hinner göra på sommaren. För många golfare är det en välbehövlig vila, men det är också många av oss som vill fortsätta spela. I vissa delar av landet finns det riktigt fina träningsanläggningar både inomhus och utomhus. Tyvärr har inte alla klubbar vinterlokaler och då kan man behöva hitta andra sätt att hålla igång golfen på.

Idag finns det så otroligt många träningsredskap och hjälpmedel som ser till att du kan, med väldigt enkla medel, hålla igång träningen även när utesäsongen sviker. Varför inte passa på att njuta av lite putträning framför den öppna spisen?

Jag vill tipsa om ett par träningsredskap som kommer hjälpa dig med alla delar av ditt spel. Vissa saker skulle jag inte kunna klara mig en hel vinter utan. Alla träningsredskap passar perfekt att ha inomhus, men kan sedan också tas ut när värmen kommer igen.

Håll igång svingen

En stor favorit är Pure Tempo Trainer! Den hjälper dig i första hand med att förbättra tempot i svingen och styrkan och flexibiliteten i kroppen. För mig bidrar den också till att mitt värsta golfsug lägger sig lite när jag kan svinga av mig en gång om dagen. Att svinga Tempo Trainer bara 20 gånger om dagen kommer göra under för din kropp och sving. Din kropp kommer stärkas och du kommer hålla dig rörlig och i trim. "Klubban" finns i två olika längder för att passa alla. Klubban i filmen är från SKLZ och utgående. Pure Tempo Trainer är ersättaren.

Närspelet är A och O

Alla som vill hålla igång golfen måste ha ett nät att slå chippar i. Jag tycker att Pop-Up Chipping Target är ett riktigt bra nät. Förslagsvis kompletterar du med Soft Flight-bollarna så du inte förstör din härliga heminredning. Korgen har tre olika stora hål för att du ska träna upp precisionen. Varför inte utmana dina polare eller familjemedlemmar?

Öka din svinghastighet

Bästa redskapet för att öka svinghastigheten är SuperSpeed Golf. Två av de tre stickorna är lättare än din driver och den sista är tyngre. Dessa ska du svinga i maxhastighet åt ditt dominanta håll och ditt icke-dominanta håll. Du får tillgång till SuperSpeeds träningsprogram som sträcker sig upp till 9 månader. Flera proffs använder sig av SuperSpeed och detta kommer hjälpa dig att öka din svinghastighet.

Sluta missa korta puttar

Puttspegeln gör att du får bra koll på vart du har dina ögon och axlar vid positioneringen över bollen. Du får också en bra inblick över hur bollen startar vid tillslaget och hur klubbans pendel ska röra sig varje gång du puttar. Det är dags att vi slutar missa meterputtarna och sätter dem hårt i bakkant istället. Spegeln i filmen är från SKLZ och utgående. Pures puttspegel är ersättaren.

Sänk fler puttar

WellPutt-mattan är min älskling bland träningsredskapen. Mattan är enligt mig den bästa på marknaden när det kommer till puttingmattor. Med en stimp på 11 får du få extremt bra feedback på både korta och långa puttar. Åt ena hållet tränar du sikte och riktning och åt andra hållet längd och hastighet. Riktigt bra!

Sänk ännu fler puttar

Har du tröttnat på mattan? Lös detta genom att skaffa PuttOut. Försök få bollen att stanna i hålet i rampen. Det går. OM du lyckas kan du backa och försöka längre bort. Har du lite vinnarskalle kommer du fasta tilltals vid PuttOut.

Håll koll på handleder och positionering

Bygg muskelminne snabbt och hitta korrekt positionering av handlederna med TheHANGER. Passar perfekt för dig som gärna "hjälper" bollen upp i luften med den så kallade scoopningen. Lär dig svinga korrekt inomhus med TheHANGER.

Lycka till med träningen!
//Erik, Out-of-Bounds


Missa inte nästa kampanj - Anmäl dig till vårt utskick här: