• Fri frakt vid order över 850:-
  • Fler än 125 000 nöjda kunder
  • Fri expertrådgivning
  • Leverans inom 1-2 dagar
  • Europas största utbud av golfbollar
Till kassan (0)

7 misstag golfare ofta gör


Skrivet av Tobbe Abrahamsson
Misstagen vi gör på golfbanan

Golfare med lite högre handikapp tror att de måste göra en total renovering av sin sving för att kunna nå 80 slag eller bättre. Ofta tänker man att det krävs otroligt mycket för att nå dit och man försöker inte ens, vilket är synd eftersom många är närmare än vad man tror.

Det finns saker som golfare gör fel ute på banan vilket såklart påverkar resultatet. Men vill du förbättra ditt handikapp och få längre scorer kan det räcka att tänka på, eller förbättra vissa småsaker. Det handlar inte om att byta från vänster till höger eller ta 20 lektioner för att bygga om sin sving. Nej med små enkla medel kan man förbättra sitt resultat avsevärt.

Ta kontroll över misstagen på golfbanan

Listan går förmodligen att göra väldigt lång med nedan följer några vanliga misstag allt för många golfare gör.

Tränar hellre med drivern än med wedgen

Det är alltid roligt att slå långt men det är tyvärr inte här det avgörs. Är du bra med wedgen och närspel kommer du spara många slag varje runda. Chip/Pitch och 2-3 puttar gör att det väldigt lätt rinner iväg slag.

Se därför till att lägg lite tid på att träna närspel. Det kommer hjälpa dig att spara massa slag och sänka ditt handikapp.

Siktar alltid direkt på pinnen

Ett vanligt misstag är att alltid sikta på pinnen utan att tänka på vad som händer om man missar. Välj rätt tillfälle för att attackera pinnen! Självklart vill man komma så nära som möjligt för att få en kortare och lättare putt, men det kan kosta.

Det är viktigt att titta vad som händer runt om green. Står pinnen långt till vänster och det finns ett hinder till vänster, sikta INTE på flaggan utan satsa på att få golfbollen mitt på green. Skulle du då missa vänster är chansen mycket större att bollen stannar i greenkant eller vid flaggan istället för att den slutar i en bunker eller ett vattenhinder.

Missar ofta kort om green

Ofta står man och tittar på golfbollarna när de flyger in mot green och tänker; denna kommer bli riktigt bra, eller den där ser ut att hamna lite snett. Men så dimper bollen ner precis innan green, igen. Det är inte omöjligt att det finns ett hinder innan green och då kan det kosta många slag att slå bollen kort.

Att man ofta slutar kort om green efter ett slag kan bero på många olika faktorer. Till att börja med gäller det att ha koll på sina längder. Du kanske har bytt klubbor eller ändrat något i svingen som gör att du slår något kortare. Se till att mäta upp dina klubbor på rangen, gärna med hjälp av något mätinstrument som Garmin Approach R10.

Ett annat misstag man ofta gör är att man inte räknar med vinden. Vinden påverkar golfbollar mycket mer än man tror, så ta en eller kanske två klubbor extra om det är motvind.

Det kanske är så att kompisen slår längre och man vill ju inte vara sämre så man tar samma klubba. Spela ditt eget spel och tänk inte på de andra i bollen.

Spelar alltid för banans par

Visst är det så att man alltid jagar banans par för att göra så bra resultat som möjligt! Men även här gäller det att göra det vid rätt tillfälle. Har du 18 slag per runda, då är ditt par boogie på alla hål. Spela hålet utifrån ditt handicap så kommer du göra par och birdies längs vägen.

Att satsa på par på alla hål om du har 18 slag är ingen bra strategi eftersom det kommer kosta mer än vad det smakar. Det finns nästan alltid något hinder i vägen så spela ditt extra slag för att inte ta några risker - så kommer du bli en stabilare golfare och par och birdies kommer automatiskt.

Du har ingen spelstrategi

Se till att ha en plan inför varje hål och varje slag. Utan en plan eller strategi för slaget vet inte hjärnan och kroppen vad du vill åstadkomma. Planera dina slag noggrant och spela smart.

Finns det hinder i vägen kan det vara bra att lägga fram golfbollen istället för att chansa. Visualisera slaget innnan du slår så kommer det bli mycket bättre resultat och nå dina 36 poäng eller mer.

Oroar sig för nästa hål redan innan man kommit dit

Hur många gånger har du tänkt på banans svåraste hål redan innan du kommit dit? Det har förmodligen alla gjort någon gång. Det är väldigt lätt att tänka på alla svårigheter och svåra hål redan innan man kommer dit.

Försök att fokusera på nuet och spela slag för slag. Det är ingen ide att fokusera på eventuella problem som kommer senare under rundan utan gör ditt bästa just nu inför kommande slag.

Peggar för högt

Att pegga högt med drivern är bra eftersom man ska slå upp på bollen, problemet är att många peggar upp bollen för mycket. Peggar man bollen för högt är risken att du träffar nästan ovanpå klubban vilket gör att bollen kommer gå rakt upp i luften och du tappar massa längd.

Genom att sätta rätt höjd på peggen kommer man få en bättra bollträff och mer längd i slaget. Fokusera på att träffa bollen i uppsvingen och inte att slå ner på golfbollarna för att få bästa resultat. Träffar du bollen i nedsvingen kommer du få mer skruv på bollen och det är svårt att slå den rakt.

Sammanfattning

Genom att minimera många enkla misstag kommer du inte bara sänka ditt handikapp utan även få en roligare runda. Försök att träna på rätt saker och ta hjälp om det behövs. Ha någon form av strategi och en plan inför varje slag. Tänk på eventuell vind och välj rätt klubba utifrån din egen kapacitet och tänk inte på vad andra slår för klubba.

Banans par är en sak och ditt par är en annan. Jaga inte banans par på alla hål utan spela utifrån ditt handikapp och gå för banans par på de hål med minst risk att tappa slag.

LYCKA TILL!


Missa inte nästa kampanj - Anmäl dig till vårt utskick här: