• Fri frakt vid order över 850:-
  • Fler än 125 000 nöjda kunder
  • Fri expertrådgivning
  • Leverans inom 1-2 dagar
  • Europas största utbud av golfbollar
Till kassan (0)

Förbättra ditt spel med analyser och statistik


Skrivet av Tobbe Abrahamsson
Statistik i Garmins app

Statistik och analyser är verkligen något man kan nörda ner sig i. Men det behöver inte vara så svårt eller jobbigt som man tror och att ha koll på sin statistik kan göra underverk och hjälpa dig att utveckla ditt spel och sänka ditt handikapp.

Att använda sig av statistik i sitt spel är inte så svårt som man tror. Det är klart att man kan skriva ner och fylla i allt man kommer på men det räcker gott och väl med en övergripande statistik för att kunna utveckla sitt spel.

Det är inte omöjligt att du redan har redskapen för att få grundläggande statistik för dina rundor. Det finns många olika hjälpmedel, som till exempel GPS-enheter från Garmin, där du får allt samlat i din telefon eller dator.

Du får snabb återkoppling på hur många fairways du träffar och vilken sida av fairway du eventuellt skulle missa på. Du ser också hur många greener du träffar på rätt antal slag.

Vad kan du göra med din statistik?

Med hjälp av statistiken du samlat på dig under ett par rundor kan du enkelt se vad du behöver träna på. I Garmins app samlas all statistik som du enkelt kan analysera efter dina rundor.

Garmins app med statistik från tee

Från Tee

Om vi börjar på Tee så kan vi i bilden se hur många procent fairwayträffar man har samt hur många procent man missar åt höger eller vänster. Här ser du direkt vart du missar från tee och kan börja träna på att få bort just den missen.

Garmins app med statistik in mot green

Inspel

Denna bilden visar var du missar dina inspel mot green. Lång, höger, kort eller vänster om. Även här ser vi snabbt var missen ligger. Är man ofta kort green kan det vara bra att se över hur längt man slår med sina klubbor. Det är lätt att tro att man slår längre än vad man gör eller glömmer att räkna in vinden i avståndet. Är missen höger eller vänster bör du ha med dig detta i din träning och försöka förbättra stabiliteten så missen inte är lika stor.

Garmins app med statistik över antal puttar

På green

Om man tittar på snittet på PGA Touren så ligger topp 3 i varje tävling på drygt 27 puttar per rond. I Garmins app ser du antalet du haft på dina rundor och det kommer förmodligen vara betydligt mer än tourspelarna.

Det kan vara bra att se hur många slag man lägger på greenen varje runda. Detta är något man inte tänker på och det är förmodligen mer än vad man tror. Det är därför det är väldigt viktigt att träna puttning för det är här man kan spara många slag. Ha som ett mål att sänka ditt snitt i antal puttar, det kommer resultera i bättre resultat.

Tips på bra enheter för att samla statistik

Garmin har många och några av de bästa produkterna på marknaden när det gäller statistik och analys av din golfrunda. Några tips ser följer på bra enheter:

Garmins Approach S12 Svart

Garmin Approach S12

S12 är en av Garmins senaste tillskott bland GPS klockor för golf. Du får all information du behöver ute på banan samtidigt som all statistik sparas i Garmins app för analys efter rundan.

Klockan har en stilren design som passar både på och utanför banan samt har ett batteri som håller upp till 30 timmar i GPS-läge.

Köp Garmin Approach S12
Garmins Approach S42 Svart

Garmin Approach S42

Approach S42 är en smartklocka med GPS som är anpassad för golf. Du får all hjälp du behöver på banan med mått till green samt hinder och doglegs. Som alla Garmins GPS-enheter samlas statistiken i appen.

S42 har en snygg design som passar perfekt utanför banan och du får smartaviseringar såsom telefon, sms och mail direkt på armen.

Köp Garmin Approach S42
Garmins Approach G12 Svart

Garmin Approach G12

En perfekt GPS-enhet för dig som inte vill ha en klocka på armen. G12 är liten och smidig med mängder av funktioner. Du fäster enkelt enheten i fickan eller på bagen. Approach G12 kopplas ihop med din smartphone för analyser av slag, tävlingar, data och statistik.

Köp Garmin Approach G12
Garmins Approach CT10 Svart

Garmin Approach CT10

Ta din statistik till nya nivåer med CT10. Sensorerna, som skruvas fast på toppen av klubban, spårar automatiskt varje slag med alla klubbor, även dina puttar. Kopplas ihop med din Garmin-enhet för insamling av statistik.

Köp Garmin Approach CT10

Här hittar du ett prisvärt bundle-paket med Garmin S40 inkl CT10.

Sammanfattning

Med enkla analyser av dina rundor kan du lägga upp din träning och förbättra ditt spel och handikapp avsevärt. Ta hjälp av några av de bästa verktygen på marknaden.

Garmin erbjuder många olika verktyg som inte bara hjälper dig ute på banan utan även efter rundan då du får statistik över alla dina slag. Ta tillfället och använd dig av denna statistik för att förbättra ditt spel.

LYCKA TILL!


Missa inte nästa kampanj - Anmäl dig till vårt utskick här: