• 📦 Fri frakt vid order över 850:-
  • Fler än 150 000 nöjda kunder
  • Fri expertrådgivning
  • 🚚 Leverans inom 1-2 dagar
  • Europas största utbud av golfbollar
Till kassan (0)

Frågor och svar om golfbollar


Skrivet av Erik Tellman
Titleistboll i gräs

Det känns som att våren och sommaren står runt hörnet trots att det bara är mitten av februari. I skrivande stund sitter jag och kollar ut genom fönstret från mitt kontor i Mölndal. Solstrålarna har precis nått fönstret och in kommer ett härligt ljus som fyller hela rummet. Längst in i hörnet står mina golflubbor och blänker. Samma tanke infaller varje år - aldrig har jag längtat efter golfsäsongen så här mycket.

Jag är så otroligt sugen på att säsongen ska starta och vi verkar vara fler. De senaste veckorna har jag fått uppemot 50 mail från golfare runt om i Sverige som alla har lyssnat på avsnittet när jag besökte Max Persson och hans podcast "Bli en bättre golfare" under slutet av 2019. Avsnittet kan du lyssna på här.

Intresset kring hur man ska tänka rörande golfbollar under vinter, våren och säsongen är verkligen stort. Jag svarar ofta på frågor via våra kanaler på Facebook och Instagram rörande golfbollar. Jag utbildar också kunder, Pros och klubbar om hur viktigt det är att man hittar rätt golfboll eller åtminstone förstår vad golfbollen hjälper dig med.

Idag ska jag försöka sammanställa de absolut vanligaste frågorna jag får kring golfbollar och valet av dessa. Se det som en försmak av säsongen och passa samtidigt på att själv fundera igenom ditt bollval till sommaren. Har du frågor eller önskar tips rörande detta är du varmt välkommen att höra av dig. Jag lämnar min mailadress längre ner så ser jag fram emot att guida dig till ditt bästa bollval.

Puttar på Pro V1x

Är Titleist Pro V1 den bästa golfbollen?

Titleist Pro V1 är en av de bästa bollarna som finns på marknaden med alla dess egenskaper, men är den bäst för dig? Nja. Du kanske behöver en boll som flyger högre, ger dig något mer längd eller känns mjukare? Den "bästa" bollen på marknaden behöver inte vara den bästa bollen för dig. Slår du bort många bollar kan billigare bollar vara skönt.

Jag slår kort och behöver mer längd - vad ska jag välja?

Att få lite extra längd i dina slag gör att du i bästa fall kan nå green på rätt antal slag, eller att du i alla fall kan gå ner en klubba när du spelar in mot green för att få bättre känsla och flykt på bollen. Jag rekommenderar alltid att testa en tvådelsboll som är designad för att vara förlåtande, ge längd och optimal flykt. Modeller som du bör testa är:

Bra sving på golfbanan

Hur hittar jag den bästa bollen för mig?

Fundera ut vad du själv önskar för bollegenskaper kring green rörande hårdhet, spinn, flykt osv. Kom in till oss eller hör av dig till mig så försöker vi hitta bra bollar som passar dina preferenser. Ge dig ut till övningsgreenen och börja testa. Där märker du vad som funkar eller inte funkar och vad som känns bra. När du själv känner att du hittat någon eller några bollar som känns bra så backar du bak mot tee och testar dem på andra slag runt banan. Detta är det absolut bästa sättet att hitta din boll.

Golfboll i snö

Vilken vinterboll bör man spela?

Har fått för mig att en mjuk damboll kan vara perfekt när det är ner mot noll grader kallt?

Helt rätt! Mjuka bollar är ett måste då bollarna känns mycket hårdare på vintern. Det blir även bra mycket billigare för dig än att slå Pro V1:or från tee ner i geggan. Jag har tidigare skrivit ett blogginlägg för vintergolf. Läs det!

Är det skillnad på vita och färgade bollar?

Nej. Det är skillnad mellan modeller men färgerna spelar ingen roll mer än att vissa upplever att färgade bollar är lättare att se. De senaste åren har många tillverkare börjat färga sina modeller av populära tourbollar, som till exempel Gula Callaway Chrome Soft och Gula Titleist Pro V1.

Färgade golfbollar

Jag vill få bollen att stanna på green. Vad ska jag välja?

Välj en golfboll med Urethaneskal. Detta skalet sitter på alla tourbollar och utan det är det svårt att spinna bollen på green. Urethaneskalet är mjukt och greppar tag i klubbornas skåror vilket ger den ökade spinnen. Vill du lära dig att slå backspinn kan du läsa min spinnskola.

Hör av dig om du har frågor rörande din golf och ditt bollval!

Erik Tellman
Utbildnings- och produktansvarig
erik.tellman@out-of-bounds.se


Missa inte nästa kampanj - Anmäl dig till vårt utskick här: