• 📦 Fri frakt vid order över 850:-
 • Fler än 150 000 nöjda kunder
 • Fri expertrådgivning
 • 🚚 Leverans inom 1-2 dagar
 • Europas största utbud av golfbollar
Till kassan (0)

Topp 5 från Golfmässan i Florida


Skrivet av Erik Tellman
2020 PGA Merchandise Show Orlando

Den väl tilltagna skylten utanför den imponerande entrén vittnar om att något är på gång inne i Orange County Convention Center i Orlando. Väl inne kryllar det av människor med kameror, namnskyltar och pikétröjor. Alla är där för att se, känna och ta bilder på produkterna som det spekulerats om hela hösten och som strax lanseras för marknaden. Förutom att vi såklart hittar enorma montrar där Titleist och Callaway huserar hittar vi också 1100 montrar i blandade storlekar, simulatorer, föreläsningsscener, inomhusrange, kändisar och ett och annat golfproffs. Vill man synas, träffa människor och marknadsföra sina golfprodukter är det här man ska vara.

Under januari månad brukar golfbanorna eka tomma hemma i Sverige och i huvudet har vi mycket annat än just golf. Trots det så är första månaden på året en av de mest intressanta för oss som jobbar med golf. Hos Out of Bounds älskar vi att finkamma golfvärlden på spännande nya produkter som kan bli potentiella storsäljare under året. För att få en första inblick kring vad marknaden varje säsong erbjuds drar vi till golfens ledande produktmässa PGA Merchandise Show.

Titleist monter

Många av de större tillverkarna håller sig till sina klassiska årscyklar när det kommer till produktsläpp. Titleist släpper sin Pro V1-serie vartannat år (ojämna år) och likaså TaylorMade med sin TP5. Jämna år brukar vi dock få se annat smaskigt från framförallt Titleist. Mer om detta längre ner. Callaway och Bridgestone jobbar däremot med sina tourbollssläpp under jämna år. Här är de några av de absolut mest intressanta produkterna för året, varav de flesta du så småningom kommer kunna handla hos oss.

1. Bushnell Tour V5

Bushnell Tour V5

Ett av alla nya varumärken vi kommer jobba med i år är Bushnell, som är marknadsledande inom laserkikare. Och du som testat dessa golfkikare har full koll på vilka fantastiska produkter de gör. Derek Schuman, Senior Brand Manager på Bushnell Golf berättar:

"Vi utvecklar ständigt ny teknik och med tillägget av vår BITE magnetfäste, JOLT-systemet och vår uppdaterade algoritm för sluttning, fortsätter vi att erbjuda golfare de produkter de behöver för att öka deras självförtroende och spela bättre golf."

Urplock av kikarens funktioner:
 • Mäter avstånd mellan 5-1150 meter, men kan träffa flaggan på ca 350 meter.
 • Stormtät
 • Vibration vid flaggträff
 • Tydlig och ljus optik
 • Magnet för att fästa på golfbilen

2. Wellputt Big Tilt Pro Max

Wellputt-mattan

En av de coolaste produkterna på hela mässan var Wellputts nya plattform för puttning. Big Tilt Pro Max är en appstyrd "matta" som du kan tilta 0-5 grader för att få den maximala träningen. Mattan kommer tillsammans med laserprojicering så att du alltid kan se den optimala puttlinjen, den så kallade Well Line. Priset på denna är i skrivande stund oklar och vi kommer förmodligen nöja oss med att lagerhålla Wellputts lite billigare puttingmattor.

3. Callaway Chrome Soft och Chrome Soft X

Callaway Chrome Soft-/X

För kanske första gången upplever jag att Callaway har släppt två stycken tourbollar där båda är "huvudbollen" och tar lika stort fokus. Vanliga Chrome Soften har fram tills nu varit storsäljaren och Chrome Soft X:en har varit den mindre populära kusinen som ingen riktigt har förstått sig på. Nu är bollarna mer olika än de någonsin varit, vilket är jättebra!

Båda bollarna är fyrdelade, men Chrome Soft har en dubbelkärna, ett mantellager och ett Urethaneskal, medan Chrome Soft X har en större kärna, två mantellager och ett Urethanskal.

Oavsett modell ska de båda främja distans, känsla och spinn där Chrome Soft X riktar sig till bättre spelare med högre svinghastigheter och Chrome Soft till "vanliga" golfare med lägre svinghastighet som önskar mjukare känsla.

4. Bridgestone Tour B

Bridgestone

Med Tiger Woods i båten har Bridgestones bolltillverkning och försäljning ökat drastiskt. Nytt för årets bollar är att Tiger själv varit med i produktutvecklingen. Bridgestone säger själva att de har "återuppfunnit" tourbollen. Likt för två år sedan släpper Bridestone fyra nya modeller:

För svinghastigheter över 105 mph
 • TOUR B X
 • TOUR B XS
För svinghastigheter under 105 mph
 • TOUR B RX
 • TOUR B RXS

Den stora nyheten är deras nya Urethaneskal som de kallar "Reactive". Detta ska göra så att bollen lämnar klubbhuvudet på driver och långa järn snabbare och med högre hastighet, men ligger kvar längre och spinner mer med korta wedgar och järnklubbor. Jag tror på Bridgestones bollar och ser verkligen fram emot att testa dem. Jag har spelat på deras tidigare årsmodell och jag gillar dem skarpt.

5. Titleist AVX

Titleist AVX

Titleist AVX är premiumbollen för den golfaren som prioriterar längd, extremt mjuk känsla och en penetrerande, låg bollflykt. Nytt för i år är att bollen har en större kärna och ett tunnare skal som ska generera ännu mer längd - ja, ni hör ju! Detta kommer märkas på alla fulla slag. Titleist har också genom en nydesignad och patenterad design uppnått en aerodynamik som ger bollen en penetrerande och låg bollflykt.

Jag kan helt ärligt bli lite trött på inflationen av nya tekniker, produkter och material. Alla vill ha en boll som flyger längre och då blir marknadsföringen för de nya produkterna därefter. Vissa tillverkare får man ta med en nypa salt, men när det kommer till Titleist så har de gång på gång bevisat att de kan revolutionera marknaden. Den nya AVX:en ser jag väldigt mycket fram emot att testa. Jag rekommenderar dig att börja prova 2018-modellen av AVX.

SÅ! - det var min topplista för året bland produkter som faktiskt går att köpa. Mässan i år visade extremt mycket simulatorer och teknik som är fantastiskt kul, men med 6- och 7-siffriga prislappar blir det mer en show-grej. Mycket nytt kommer och golfbranschen mår bättre än någonsin! Håll koll på vår hemsida så kommer vi inom ett par veckor lansera mycket nytt.


Missa inte nästa kampanj - Anmäl dig till vårt utskick här: