• 📦 Fri frakt vid order över 850:-
  • Fler än 150 000 nöjda kunder
  • Fri expertrådgivning
  • 🚚 Leverans inom 1-2 dagar
  • Europas största utbud av golfbollar
Till kassan (0)

Få ut mer av din golfträning - smarta tips för effektiv range-träning


Skrivet av Tobbe Abrahamsson
Golfare på drivingrangen

Det kan vara väldigt irriterande och frustrerande att lägga mängder av timmar på sin golfträning utan att man ser resultat ute på banan. Det finns mycket information att få tag i hur man ska göra för den perfekta svingen eller hur man ska göra i vissa situationer.

Youtube, Vimeo och Google i all ära men det gäller att träna rätt och smart för att få ut max av sin träning och få med sig det ut på banan.

Hitta fokus på rangen

Ett av de största problemen är att vi går till rangen, köper en hink med bollar och ställer oss på mattan och börjar slå. Det finns inget tänk alls och inget mål med träningen. Man tar sig ingen tid att tänka på vad man ska göra eller vad syftet med träningen är. För många handlar det bara om att slå så långt som möjligt.

Om detta är ett träningspass så kommer man bara upprepa det som är dåligt och inte lära sig något nytt.

Se därför till att lägga lite extra fokus när du ändå står på rangen för att ta vara på tiden och förbättra ditt spel. Självklart kan målet med range-passet vara uppvärmning inför en runda och då ska du inte fokusera på teknik. Detta kan bara sätta nya tankar i huvudet och det är inte bra precis innan en runda.

Tips på range-träning

Försök att sätta upp ett mål för range-passet. Är det teknik eller målträning. Ska du träna teknik ska fokus ligga på det och inte lika mycket på vart bollen hamnar. Se till att sikta mot något men det gäller att tänka mer på de saker du vill förbättra i tekniken.

Är det däremot ett träningspass med fokus på mål ska du bara sikta och inte tänka allt för mycket på tekniken. Det viktiga är att bollen hamnar där du siktar. Det spelar inte så stor roll hur du gör för att bollen kommer dit utan det viktiga är att den gör det. Försök att variera och inte sikta på samma mål varje slag, det bästa är att ta ut ett nytt mål inför varje slag, göra sin rutin och slå bollen.

Ett annat tips när du står på rangen är att experimentera med din sving för att lära sig vad som händer med bollen. Några tips på saker du kan testa:

  • Försök att slå en hook
  • Försök att slå en slice
  • Flytta runt bollen i din uppställning för att se vad som händer med bollbanan
  • Slå en järn 7 60 meter
  • Slå din lobbwedge till samma mål med olika höjd på bollbanan

Väl ute på golfbanan kommer man stöta på många olika utmaningar och man kan behöva lösa olika utmaningar genom att kunna slå olika typer av slag. Att träna på dessa slag på rangen kommer du få mer självförtroende att göra det på banan.

Närspelsträning

Ett av de bästa sätten att öka effektiviteten och utmana sig själv i sin närspelsträning är att slänga ut bollar runt en green.

Ta 18 bollar och placera ut runt en green, Nu är målet att göra 18 par(Par = 2 slag). Du ska alltså försöka göra up and down från alla lägen, en chip/pitch och en putt. Håll koll på hur många par du gör för att förbättra resultatet nästa omgång. Det är inte lätt att få 18 par men gör ditt bästa så kommer detta hjälpa dig att förbättra ditt närspel avsevärt.

Portabel Launch Monitor

Idag finns otroligt prisvärda hjälpmedel för att analysera sving med möjlighet att utveckla spelet var man än är, året runt!

Hos Out of Bounds säljer vi Garmin Approach R10 som är liten och lätt att ta med och använda i trädgården, inomhus eller på drivingrangen. Du får hjälp att bli jämnare i slagen genom att hålla reda på mätvärden som klubbhastighet, bollhastighet, spin, launch, slagriktning, smashfactor och mycket mera.

Vill du veta mer om hur den funka, kolla in videon här där golfproffset Corinne Vidén visar upp hur enkelt man använder R10.

Teknikträning

Att göra tekniska förändringar kan vara bra och hjälpa dig att utvecklas. Men det man bör ha med sig är att inte göra detta för ofta.

Det är många som får tips från en kompis, nästa gång från sin pappa och gången efter det en tränare. Detta blir sällan bra, även om alla har en egen syn och filosofi för hur en sving ska vara bör man få till en kvalificerad tränare och får hjälp. En tränare ser helt andra saker som din kompis inte ser och framför allt har de den pedagogiska förmågan att förklara och instruera hur du ska göra.

Tar du hjälp av en tränare kommer du förmodligen få hemläxa som ska göras till nästa gång, eller saker du ska träna på för att förbättras så det gäller att följa instruktionerna och träna på dessa.

Du behöver inte stå och träna på din teknik i flera timmar utan det viktiga är att veta vad man ska tänka på, ha en tanke och ett mål med träningspasset. Gör du detta rätt kommer du utvecklas som golfare och ha roligare på banan.

Avslutningsvis

Istället för att gå till rangen och bara slå, ha en liten plan med din träning. Ska du ändå lägga tiden på att slå, se till att göra det bästa av den tiden för att samtidigt utveckla ditt spel.

Försök att skilja på teknik- och målträning. Det kommer göra att du får ut mycket mer av varje träningspass och utvecklas som golfare. Behöver du förbättra din teknik, ta hjälp av en kvalificerad golftränare och inte din kompis.

Missa inte vårt utbud av träningsredskap som effektivt kan hjälpa dig vidare.

STORT LYCKA TILL MED TRÄNINGEN!


Missa inte nästa kampanj - Anmäl dig till vårt utskick här: