• Fri frakt vid order över 850:-
  • Fler än 125 000 nöjda kunder
  • Fri expertrådgivning
  • Leverans inom 1-2 dagar
  • Europas största utbud av golfbollar
Till kassan (0)

Varför ska jag greppa om klubborna?


Skrivet av Erik Tellman
Gamla klubbgrepp

Om jag skulle fått en krona för varje gång en kund sagt "Det känns som helt nya klubbor" efter att jag bytt deras grepp skulle jag inte riktigt hunnit bli miljonär, men jag skulle säkert ha 150 spänn nu. Vad ska jag då lägga den ansenliga summan på? Omgreppning av klubban såklart. Mycket dyrare än så behöver det inte bli att greppa om din klubba. Det går snabbt och det är förhållandevis billigt att få klubborna att kännas som nya. Kolla över dina klubbor innan säsongen startar. Kommer du ihåg när du bytte senast? Inte? Då är det nog dags.

Jag vill börja med att säga att vi aldrig rekommenderar dig att byta grepp bara för att vi vill sälja nya till dig. När du kommer in för omgreppning kollar vi först på dina grepp och ser över om vi ens behöver byta dem. Ibland räcker det kanske med att bara byta ett, men de allra flesta önskar ändå att ha samma grepp på alla klubbor.

Greppen som sitter på dina klubbor är gjorda av material som åldras och slits med tiden. Väder, värme, svett och smuts sliter på dina grepp och gör dem sämre och sämre. Det är inte helt ovanligt att vi får in klubbor till vår omgreppning där greppen faller isär som sand när vi ska skära bort dem. Tillverkarna har inget bäst före-datum på sina grepp, men så fort du känner att greppen antingen börjat bli glatta eller om de helt enkelt känns svårspelade börjar de bli dags att byta. Varför tänker du. Jag ska förklara.

Nedan ska jag ge dig mina bästa anledningar till varför du ska byta bort dina dåliga klubbgrepp. Vill du byta dina egna grepp? Läs min guide om hur du gör och vilka typer av grepp som finns att välja på.

Klubba och handske

Bättre grepp

Den mest självklara anledningen till att byta klubbgrepp är såklart att du får bättre grepp. Klubban vrider sig inte i händerna och för dig som inte gillar att spela med handske är det absolut ett måste att ha grepp som har klibbigheten kvar.

Du orkar mer

Underarmarna och händerna kan slappna av mer när du svingar en klubba som stannar i händerna när du svingar. Är greppen utnötta eller glatta måste du krama hårdare för att klubban ska stanna kvar, vilket gör att du kan vara trött i armarna och händerna redan efter 9 hål.

Tjej slår bunkerslag
Bunkerslag

Du kommer prestera bättre i alla väder

Fräscha golfgrepp transporterar bort fukt från greppytan för att ge dig bästa greppet i alla väder. Gamla torkade grepp har inte alls samma egenskaper och blir bara halare och halare ju mer fukt som landar på greppet.

Undvik skador

När du svingar med en driver som du vet har ett dåligt grepp blir det automatiskt att du stannar till i svingen och gör konstiga rörelser. Detta kan lätt leda till att du helt enkelt svingar fel, sträcker dig eller på annat sätt gör saker som din kropp inte gillar.

Stretching
Omgreppning

Grepp som passar dig

Passa på att hitta ett grepp som passar dig. Du kanske bara spelar i solsken och har väldigt små händer? Då kanske inte standardgreppet som sitter på dina klubbor passar dig alls. Grepp finns i flera olika storlekar och varianter. Hitta det som passar dig bäst.

Klubborna blir riktigt snygga

När klubborna har nya grepp ser och känns de som nya. Varför inte passa på att välja lite schyssta färger och designer. Detta kommer ge dig maximalt självförtroende ute på banan. Vem vill inte ha de coolaste klubborna? Kolla in vårt utbud av golfgrepp här.

Nya golfgrepp

Erik Tellman
Out of Bounds


Missa inte nästa kampanj - Anmäl dig till vårt utskick här: