Golfgrepp till alla golfklubbor


Förutom puttergreppen så passar alla klubbgrepp för användning till alla golfklubbor.

Varför ska jag byta golfgrepp?

Du är inte ensam om att spela med gamla och dåliga grepp. När greppen åldras blir de hårda, glatta och tappar sin förmåga att transportera bort vatten och svett. Detta gör greppen hala vilket i sin tur bidrar till en svårspelad golfklubba. Du måste krama klubban betydligt hårdare än om du hade mjuka och nya golfgrepp. Detta suger musten ur både händer och underarmar och gör att slagen på de sista nio hålen känns onödigt trötta. Ett bra golfgrepp ska ge dig grymt bra fäste, fin känsla och minimala anspänningar i händerna och underarmarna. Byt grepp nu så blir inte golfen svårare än vad den redan är.


LÄS MER: 6 bra anledningar till att byta grepp på klubborna.


Golfgrepp i shoppen

Hur hittar jag greppet som jag ska ha?

Du bör ha två saker i åtanke när du väljer grepp: materialet och storleken på greppet. Beroende på hur mycket pengar du vill lägga, vilka väder du spelar golf i och vad du själv gillar för design finns greppen att hitta i olika material. Storleken avgörs primärt kring hur stora händer du har.

Greppets material

En stor fråga när det kommer till grepp är vilket material detta ska vara gjort av. Anledningen till att greppen finns i olika material är för att de ska ge olika känsla, speciellt märker man det när vädret skiftar.

Gummigrepp

Greppen som är gjorda av gummi är väldigt populära. Det är uteslutande gummigrepp som sitter som standard när du köper nya golfklubbor. Det som kännetecknar gummigreppen är att de är snälla mot händerna då de är väldigt mjuka. Gummigrepp ger den bästa känslan och riktigt bra fäste. Gummigreppen funkar absolut bäst då det är torrt ute. Blir gummigreppen blöta blir de snabbt hala och du får räkna med att du behöver torka av greppet med en trasa mellan varje slag.

Exempel på grepp av gummi:

Cordgrepp

Cordgreppen är de absolut bästa när det är riktigt blött ute. Detta tack vare att de brukar ha större mönster som transporterar bort fukt, samt mycket bomullsmaterial som är fuktabsorberande. Cordgreppens greppyta har mer struktur än alla andra grepp och är inte fullt så sköna att hålla i som mjuka gummigrepp. Cord sliter mer på handsken och händerna, men är fantastiskt hållbara och oslagbara i regn.

Golf Pride Grip Cord är en populär modell gjord av cord-material.

Hybridgrepp

Hybridgreppen ser du på proffsens klubbor då man får det bästa av två världar. Greppen har samma mjukhet och känsla som gummigreppen, men de är också fuktabsorberande som cordgreppen. Spelar du golf i sol, regn och allt däremellan är hybridgrepp perfekt! De kostar lite mer, men ska du passa på att uppgradera klubborna ordentligt så är det värt det.

Exempel på populära hybridgrepp:

Silikongrepp

Silikongreppen ger samma egenskaper som gummigreppen. De är snälla mot händerna och väldigt mjuka. De ger riktigt bra känsla och grepp när det är torrt ute, men något halare när det regnar mycket. Silikongreppen är perfekt för dig som är allergisk mot gummi och som då inte kan spela med "vanliga" grepp. Silikon är också genomskinligt vilket gör att du under dessa kan fästa olika motiv på fotbollslag, flaggor eller annat kul.

Kolla in C-Thru Grips som är ett flexibelt silikongrepp till klubborna.

Greppets tjocklek

Ett fel som många golfare gör är att ha alldeles för tjocka grepp på sina klubbor. Det blir helt enkelt väldigt svårt att slå bollen rakt om du har fel storlek. Det är till exempel väldigt sällan en person med handskstorlek S behöver ha grepp i Midsize. Det finns alltid en fråga om känsla och vad man tycker är bekvämt, men då ska man också ha tänkt igenom beslutet.

Det är svårt att ge en generell tabell på vem som ska ha vad, men tänk på att fingrarna ska vidröra kudden vid tummen. Är det glapp mellan, eller att fingrarna gräver sig in i handen bör du kolla på en annan storlek. Det finns en rad olika storlekar, men alla grepp görs tyvärr inte i alla storlekar.

De storlekarna som klubbgreppen kategoriseras i är:

  • Undersize
  • Standard
  • Midsize
  • Oversize
  • Jumbo

Puttgrepp

Har du någonsin funderat på hur puttgreppet kan påverka din förmåga att sänka fler puttar? Även om puttsvingen är kort med lite kraft, kan det ha stor inverkan på vilket grepp du använder. Puttern är en av de absolut viktigaste klubborna i bagen. Man använder denna på varje hål och det är med puttern man verkligen kan spara slag. En dålig dag på banan går att rädda upp någorlunda på green.

Många golfare spelar med greppet som redan sitter på puttern när man köper den. Även om detta kan vara bra för många golfare, kommer många dra nytta av tjockare grepp, tunnare grepp, icke-avsmalnande grepp eller vilka typer som finns tillgängliga. Här hittar du ett stort utbud av de mest kända puttgreppen på marknaden.

Hur byter man golfgrepp?

För att byta grepp på sina klubbor krävs det lite verktyg och tillbehör. Du hittar grepp och grepptejp hos oss på Out of Bounds. Vill du byta grepp själv kan du följa vår guide där vi går igenom processen steg för steg.

När ska man byta grepp på klubborna?

Det beror lite på, spelar du mycket kan det vara bra att se över greppen varje säsong och byta ut de som känns slitna. Vissa klubbor kommer kräva nya grepp mer frekvent än andra. Vi på Out of Bounds hjälper dig att hitta bästa greppet och hjälper till med greppbytet. Läs mer om varför ska man byta golfgrepp här.

Vilket är det bästa golfgreppet?

Det beror helt på vad man är ute efter. Spelar man mycket i regn, spelar man bara varma dagar, vad är man ute efter för känsla. Ja det är många frågor man ska ställa sig inför greppköp. Läs våra guider eller kontakta oss på Out of Bounds direkt så hjälper vi dig att hitta det bästa greppet för dig och din golf.
Läs mer om alla våra grepp