Golfhandskar från HJ Glove


Använd golfhandskar för stabil känsla i varje sving

Med hjälp av golfhandsken får du ett bättre grepp, speciellt om du svettas mycket eller om det är fuktigt ute. Friktionen mellan handsken och greppet gör att klubban ligger stabilt i händerna och du förhindrar då klubban glider ur handen när du svingar. Du kan känna dig helt trygg att klubban inte flyger längre än bollen. Handsken minskar också slitningen av händerna och förhindrar eventuella blåsor.

Är du nybörjare bör du absolut använda golfhandskar redan från början så att det blir en vanesak. Om du spelat golf en längre tid utan handske rekommenderar vi dig att prova. Du kommer snabbt märka att golfhandsken ger en mycket mer stabil känsla i varje sving.

Golfhandskar från HJ Glove

Vilken modell av golfhandskar passar mig?

Det finns flera olika typer av golfhandskar och material då olika väder och förhållanden kräver olika typer av material. Om du spelar majoriteten av dina golfrundor i Sverige är du väl medveten om att solen inte alltid lyser. Det är därför bra att ha med dig olika typer av handskar så att du kan byta till den som passar bäst för vädret. Det kan också vara en bra idé att ha någon extra torr handske i bagen så att du kan byta om det skulle behövas.

Skinnhandsken

Är du ute efter en handske i bästa kvalitet och som ger en underbar känsla på handen ska du titta på en skinnhandske. Solite, Function, Allsoft och damhandsken Daisy är alla tillverkade av bästa cabrettaläder som som ger en mjuk och skön känsla. De flexibla insatserna ger en skräddarsydd passform och utmärkt ventilation. Den här handsktypen spelar alla proffsen med ute på tourerna då den ger den absolut bästa känslan.

Allvädershandsken

Vill du ha en handske som fungerar bra i alla olika väderlekar så ska du kolla på HJ Gripper som finns i dammodell och herrmodell. Den här handsken är tillverkad i microfiberläder och detta materialet ger bättre grepp när det blir blött. Det är alltså en stor fördel att bära med sig en gripperhandske i bagen. Handsken är mycket tålig och har lång hållbarhet.

Renghandsken

Om det regnar mycket rekommenderas ingenting annat än HJ Rain II-handsken. Dessa kommer i två-pack då du ska ha en på varje hand. Regnhandsken är tillverkad med syftet att ge bättre grepp när den är blöt än när den är torr. För maximalt grepp ska även klubbgreppet vara blött vilket det ofta blir i spöregn. Det gummibaserade golfgreppet och det högpresterande microfibret som finns i handsken ger tillsammans ett extremt bra fäste. På touren ser man ofta Phil Mickelson med dubbla handskar.

Regnhandskar

Byt golfhandskar ofta

För dig som spelar golf 1-2 gånger per vecka är det rimligt att förbruka ungefär 3-4 handskar under en säsong. Detta är såklart bara en uppskattning eftersom det är olika faktorer som påverkar hur handsken slits. Glöm inte att ta hand om din handske genom att torka handsken hängande när den är blöt och inte nedtryckt i bagen. Låt handsken torka i skuggan då solen gärna torkar ut lädret.

Vilken hand ska jag ha golfhandsken på?

Man brukar säga att handsken sitter på spelarens svaga sida. För att göra det enkelt så är det handen som är längst upp på klubban. Så svingar du från höger så sitter handsken på vänster hand.

Hur länge håller en golfhandske?

För dig som spelar golf 1-2 gånger per vecka förbrukas ungefär 3-4 handskar under en säsong. Detta är bara en uppskattning eftersom det är olika faktorer som påverkar.

Vilka olika material har golfhandskar?

Det finns några olika handskar i olika material. Det bästa är att testa vilken handske som passar bäst och bestämma vilket material du föredrar.

Är du ute efter en handske i bästa kvalitet och som ger en underbar känsla på handen ska du titta på en skinnhandske.

Vill du ha en handske som fungerar bra i alla olika väder så ska du kolla på en allvädershandske Läs mer om våra olika golfhandskar

Varför ska man ha golfhandske?

Med hjälp av golfhandsken får du ett bättre grepp, speciellt om du svettas mycket eller om det är fuktigt ute.

Friktionen mellan handsken och greppet gör att klubban inte kommer glida ur handen när du svingar och du kan känna dig trygg att klubban inte flyger längre än bollen. Handsken minskar också slitningen av händerna och förhindrar eventuella blåsor.
Läs mer om varför du ska använda handske här