Golfpeggar


Varför spelar man med golfpeggar?

När du slår dina utslag handlar det ofta om att få bra kontakt med bollen och så mycket längd som möjligt. Med hjälp av peggen kommer bollen upp ett par centimeter ovanför marken vilket gör att du lättare kan få höjd på dina slag. Det blir också lättare att få en bra bollträff när bollen inte ligger direkt mot gräset. Peggar får man bara använda på tee eller vid andra bestämda utslagsplaster.

Olika varianter av peggar

Träpegg

Träpeggar

Träpeggarna är för dig som söker det klassiska. De är enkla att anpassa höjden på och funkar precis överallt. Träpeggarna är riktigt billiga och absolut bäst för miljön. Om en pegg går sönder plockar du bara upp en ny.

Plastpegg

Plastpeggar

Plastpeggarna är för dig som inte vill att peggarna ska gå sönder. Plastpeggarna har ofta förutbestämda höjder för att du alltid ska få samma höjd på peggningen. De är extremt hållbara och finns i fina färger. Köp ett par olika längder för att kunna alternera vid olika typer av slag.

Rangepegg

Rangepeggar

Rangepeggarna är för dig som inte vill slå bort massa peggar på rangen. Peggen fäster du enkelt i skåran på rangemattan eller ställer direkt på mattan. Vissa peggar säljs bara i en längd så här kan du själv enkelt klippa eller skära peggen till önskad längd. För dig som vill köpa allt klart finns det modeller som kommer i olika längder.

Vilken pegg för vilken klubba?

Hur högt man peggar bollen är olika beroende på klubba, sving och smak. Generellt säger man att de korta peggarna som är mellan 40 och 60 mm används med järnklubbor och hybrider medans de längre mellan 70 och 83 mm passar bäst för drivern.

Läs mer om vilken golfpegg du ska välja