Bästsäljande Golfvagnar


Varför använda golfvagn?

Oavsett vilken bana du än rör dig på kommer du märka att en golfvagn används av de flesta golfarna. Istället för att bära runt den tunga bagen på ryggen väljer många golfare att istället spara på energin och rulla sin bag på en golfvagn. Vagnen är perfekt för dig som har problem med rygg, höfter, knän eller annat som smärtar vid tunga vikter och mycket kroppskompression. Att de flesta bör spela med vagn och gärna gör det är en självklarhet, men frågan är vilken vagn man ska välja?

Den vanliga golfvagnen

Den vanliga golfvagnen är den absolut mest populära golfvagnstypen. Detta är en investering som inte behöver kosta speciellt mycket pengar, men produkten du får är ovärderlig. Alla våra vagnar är designade för att puttas framför kroppen då detta är bäst ergonomiskt. Undvik att dra vagnen bakom dig då det är lättare att göra illa sig på det sättet. Den här typen av vagn är lätt att frakta, tar inte speciellt mycket plats och är kompatibel med alla tillbehör du kan tänkas behöva. Du kan använda alla sorters golfbagar på de flesta av golfvagnarna på marknaden. Innan du köper golfvagn bör du kolla hur du fäller ihop de olika modellerna och vilken variant som då funkar bäst för dig.

Golfvagn av modellen Axglo Trilite

Golfvagn med tre eller fyra hjul?

Många ställer sig från om de ska köpa en trehjulig eller fyrhjulig golfvagn och vad den stora skillnaden är. Båda typerna är fantastiskt bra vagnar och oavsett vad du väljer kommer du få en toppmodern, lätt och stabil vagn.

  • Den trehjuliga vagnen upplevs som något lättare att manövrera.
  • Den fyrhjuliga vagnen upplevs som något mer stabil på ojämna underlag.

Elvagnen

Elvagnen är för dig som vill ha en helt självgående vagn. När du ställer din bag på elvagnen behöver du inte lägga din energi på något annat än att spela golf. En elvagn är perfekt för dig som inte orkar eller har fysiska förutsättningar för att bära bagen på ryggen eller trycka en vagn framför dig. Elvagnens fördelar kommer du märka främst på ondulerade och kuperade golfbanor. Du väljer enkelt en hastighet på handtagets styrreglage och elvagnen går på av sig själv oavsett underlag. I backar är det en rekommendation att hålla i handtaget så vagnen inte rullar iväg eller välter. Det finns flera olika modeller av elvagnar med många funktioner som skiljer dem åt

Motocaddy S5

Alla elvagnar vi säljer hos Out of Bounds har litiumbatterier som standard. Dessa kommer i två olika storlekar. Ett batteri som garanterat klarar 18 hål och ett batteri som klarar ungefär det dubbla.

Allmänna frågor att fundera på inför vagnköpet

Hur stor är den och vad väger den?
När du förvarar vagnen eller trycker in den i bilen kan det vara bra att ha den vagnen som passar dina utrymmen. Har du en hög bil men inte styrkan för att lyfta upp och ner en stor och tung? Då är det en bra idé att kolla på en av de mindre modellerna.

Är den lätt att fälla upp och ihop?
Vissa modeller är nättare i storleken och lättare att fälla upp och ihop än andra, medan vissa är mer rejäla och har fler fästen och låsningar. Vad passar dig?

Pris, design och märke
Vilken prisklass passar dig? Har du speciella önskemål rörande färger, design och funktion? Du kanske har en bag från ett visst märke och vill att din bag ska vara av samma? Lufta dina tankar och funderingar med oss så guidar vi dig på vägen.

Kan jag använda en bärbag på en golfvagn?

Det är inga problem att använda din bärbag på en golfvagn.

Vilken golfvagn är bäst?

Idag har majoriteten av alla vagnar 3 eller 4 hjul och ska puttas framför dig när du går. Detta för att minska risken för skador. Det finns många olika golfvagnar på marknaden och det finns en modell som passar alla. Vill man ha en el-vagn, 3-hjuling eller 4-hjuling. Vagnen ska också vara lätt att hantera både på banan, i bilen och i förrådet. Ta en funderare på vad som skulle passa dig bäst och kolla igenom vårt sortimentet för olika golfvagnar och hitta den som passar dig bäst.

Varför ska jag använda en golfvagn?

För att inte göra av med onödig energi på banan är det bra att använda en golfvagn. Det är också mer skonsamt för kroppen. Vagnen är perfekt för dig som har problem med rygg, höfter, knän eller annat som smärtar vid tunga vikter och mycket kroppskompression. Att de flesta bör spela med vagn och gärna gör det är en självklarhet, men frågan är vilken vagn man ska välja?
Se vilken vagn som passar dig bäst