• 📦 Fri frakt vid order över 850:-
  • Fler än 150 000 nöjda kunder
  • Fri expertrådgivning
  • 🚚 Leverans inom 1-2 dagar
  • Europas största utbud av golfbollar
Till kassan (0)

Vad alla golfare gillar att skryta om


Skrivet av Erik Tellman

Glada golfare

Gott nytt år och golfsäsong! När vi drömt oss tillbaka till 2019-säsongens bästa ögonblick vill jag nu blicka fram mot nya året och prata om något som vi alla har stött på under golfrundorna - skrytet. Det kan handla om allt ifrån spektakulära HIO-berättelser, om magiska rundor under par (men just er runda gick personen 24 över par), eller att hen en gång skakat hand med en kompis till Jesper Parnevik. Skryt på golfbanan är mer regel än undantag.

Jag ska vara helt ärlig med att jag tycker det är ganska kul att höra alla historier som folk hittar på, eller som för all del faktiskt också kan stämma. Jag vill därför dela med mig av mina favoritskryt som jag älskar att höra folk använda på banan. Jag berättar också om en gång när min motspelare skulle psyka mig innan tävlingen med sitt skrytande.

Vill du förtjäna att andra pratar om din golf istället för att du själv ska höja upp den? I slutet av artikeln går jag igenom saker som kan vara bra att kunna för att hävda dig på golfbanan.

Vad du garanterat har hört andra skryta om

1. "Jag slår långt! 350 meter med en bra träff."
Driver
Du har gjort det en gång i nedförsbacke, medvind och under sommarens torraste dag. Dina andra träffar är dåliga.

2. Hole-In-One-historien..
HIO
Den har vi hört 500 gånger innan, men berätta gärna igen..

3. Hur bra de EGENTLIGEN är.
Boll i vatten
Men du tåträffar drivern, duffar wedgarna och har fastnat på hcp 27 i fyra säsonger..?

4. "Jag brukar gena över skogen, men jag har lite ont idag."
Golfbana med skog
Okej. Nästa gång kanske?

5. Alla fina banor de har spelat och kan självklart mäta sig med proffsen.
Fin bana
"Den har jag spelat! Gick ett över par från backtee."

6. "Jag byter alltid boll efter vartannat hål och köper nya klubbor inför säsongen. Jag kan inte spela med slitna grejer."
Nya klubbor
Du sköt 110 slag idag. Dags för ny sving istället?

7. Min egna favorit.
Jag var 13 år och skulle möta en kille i matchspel på den näst högsta juniortouren i Sverige. Han kom till första tee med sina 5 klubbkompisar och en trasig vagn som bara rullade på ena hjulet. Hans kompisar ställde sig runt första tee för att stötta honom men också för att kolla på våra utslag. Precis innan jag slår säger min motspelare till sina vänner:
"- Kommer ni ihåg när jag gick fyra under par när min vagn gick sönder? Jag har aldrig förlorat sedan dess?"

Jag och mina tränare kollade snabbt på varandra. Jag vann matchspelet efter hål 11. Såhär i efterhand skulle jag efter rundan rekommenderat honom Axglo Trilite-vagnen.

Saker du kan göra för att andra ska skryta om din golf


Använd slagen som du kan slå.
Tänk att gå upp på tee med en plan om hur du vill slå ditt slag. Använd bara slagen som du kan slå. Har du inte kapaciteten att flyga bollen över skogen 260 meter - välj inte det slaget! Berätta framförallt inte för dina vänner varför du inte klarar av det slaget "just idag". Det är bra mycket mer imponerande om du kan säga till dem att du spelar safe mot fairway än att misslyckas med slag som du "normalt brukar klara". Kollar vårt inlägg om spelstrategi för att läsa mer.

Slå backspinn.
Ett slag som mer omtalat än detta är svårt att hitta. I fyrbollen brukar det ofta inte spela någon roll vart på green bollen hamnar så länge den har backspinn. Vill du veta hur du uppnår den perfekta backspinnen bör du läsa min guide till det här. Glöm inte att du måste ha en boll med riktigt bra spinn t.ex Titleist Pro V1.

Öva puttning!
"Du sätter ju allting!". Det borde vara den kommentaren man vill att andra ska säga om ens egen golf. Få saker är mer imponerande än någon som kan putta och som sänker det mesta från alla möjliga längder och sluttningar. Har du inte tränat puttning något under säsongen 2019? Lova dig själv att du lägger lite extra tid på det säsongen 2020. DU kommer bli en bättre puttare, sänka ditt handicap och dina vänner kommer älska att spela golf med dig. Vill du blir bättre redan nu under vintern ger jag dig fler tips här.


Missa inte nästa kampanj - Anmäl dig till vårt utskick här: