• 📦 Fri frakt vid order över 850:-
  • Fler än 150 000 nöjda kunder
  • Fri expertrådgivning
  • 🚚 Leverans inom 1-2 dagar
  • Europas största utbud av golfbollar
Till kassan (0)

Sommarpreppa din bag och utrustning


Skrivet av Erik Tellman
Sommarpreppa bagen med alla tillbehör

Nu är äntligen golfsäsongen här på många platser i Sverige. Jag själv var precis ute på min första runda för säsongen på greener som var precis nyklippta. Att starta våren med doften av nyklippt gräs, gott sällskap, en korv efter nio hål och ett par sänkta puttar gör gott för själen.

Påskhelgen har sedan länge varit den perfekta helgen för svenska golfbanor att öppna. Många banor har redan öppnat och beläggningen på dessa är skyhög. Många är sugna på att spela och nu när värmen kommer kan det vara bra att boka din starttid med god framförhållning.

Oavsett när du slår ditt första slag i år så gäller det att vara förberedd. Jag bukar alltid glömma minst en banan och en macka i bagen som jag snällt får städa bort när säsongen väl börjar. Saker som jag är bättre på att komma ihåg är att fylla på bagen med nödvändiga ting inför första rundan. Hur ser det ut för dig? Kommer du till exempel ihåg om du fyllde på med peggar förra säsongen, eller om du gjorde åt den sista handsken? Har bollarna tagit slut och kommer du ihåg vart du la greenlagaren innan du ställde bagen på hyllan? Det kanske är dags att uppdatera garderoben med nya golfkläder? eller nya golfskor.

Här kommer mina bästa tips på hur du förbereder klubborna inför säsongen. Jag skickar också med en smidig checklista med saker du bör ha i bagen så att du slipper stå utan något ute på banan. Gillar du prylar bjuder jag också på mina favoriter som kommer få dig att lysa lite extra på banan.

Förbered klubborna

  • Ta fram klubborna och kolla så att allting är helt. Kylan och draget under vintern kombinerat med värmen från förrådet kan ha påverkat greppen och skaften. Se över det så inget är sprucket, skadat, böjt eller liknande.
  • Rengör klubborna. Bra bollträff och bra bollflykt kräver att bollen får kontakt med skårorna på klubbladet. Gör rent dessa inför säsongen.
  • Se över dina grepp. Gummigrepp ska vara kladdiga och cord- och hybridgrepp ska vara sträva och mjuka. Om greppen har några år på nacken så är de sannolikt inte i toppskick. Bra grepp kommer göra din golf så mycket mer stabil. De är lätta att byta själv, annars hjälper vi dig gärna i vår butik.

Checklista till bagen

För dig som gillar prylar och vill ha allt!

Lycka till med årets säsongsstart och njut av golfen!

/Erik Tellman, Out-of-Bounds.se


Missa inte nästa kampanj - Anmäl dig till vårt utskick här: